To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Mapa Google v 1.12

Sebi71 - 27-03-2006, 22:33

witam ponownie u mnie po zainstalowaniu opery Version 9.0 Bulid 9321 problem zniknal pokazuja babelka na wszystkich trzech przegladarkach :)
irekk - 27-03-2006, 23:01

DOd, skopales styl:
Cytat:
<body bgcolor="#6A6A6A" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" background="images/tloa.jpg"; onload="focus_field('focus'); pygLoad();}>

[ Dodano: 28-03-2006, 00:04 ]
Sebi71, bo opera trzyma strone w cachu i jak najpierw byl blad to sie nie dziw ze ci blad pokazuje non stop, postaram sie to poprawic przy okazji v1.1 ;)

Sebi71 - 28-03-2006, 06:37

wiem ze trzyma ja w cachu ale czyscilem go wielokrotnie i to nie rozwiazywalo problemu ale nei istotne jak wazne ze dziala teraz tylko musze spolszczyc te opere ale jzu dzisiaj bedzie gotowe :D tak wiec spox ale dzieki za info
DOd - 28-03-2006, 07:44

qbs napisał/a:
DOd, skopales styl:
Cytat:
<body bgcolor="#6A6A6A" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" background="images/tloa.jpg"; onload="focus_field('focus'); pygLoad();}>

rzeczywiscie - niezauwazyłem - juz wszystko chodzi - wielkie dzieki - jestes mistrzem dla mnie !!!

;] ;] ;] ;] ;]

reynart - 28-03-2006, 15:38

Było by też fajnie gdyby była możliwość dodawania komentarzy lub postów pod mapą

eh a ja nadal nie wiem gdzie zmienić kolor tekstu w dymkach

irekk - 28-03-2006, 16:32

reynart napisał/a:
eh a ja nadal nie wiem gdzie zmienić kolor tekstu w dymkach

google_map.tpl

Graffi - 28-03-2006, 17:42

reynart napisał/a:
Było by też fajnie gdyby była możliwość dodawania komentarzy lub postów pod mapą
ja akurat mysle ze to zbędna, mapa to mapa, pokazuje skad kto i tyle, bo sie bałagan zrobi.... -takie moje subiektywne zdanie ;)
irekk - 28-03-2006, 18:27

jak ktos potrzebuje komentarze pod mapa to niech sobie wstawi tam shoutboxa :mrgreen:
DOd - 29-03-2006, 09:27

A ja dzisiaj próbowałem dorobic edycje pól z danymi geograficznymi w panelu admina w edycji uzytkowników.

W pliku: forum/templates/Skins_name/admin/user_edit_body.tpl

Dodałem za tabela z lokacjami to:

Kod:
<tr>
      <td class="row1"><span class="gen">{L_GMAP_LONGITUDE}:</span></td>
      <td class="row2">
        <input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width: 200px" name="user_long" id="user_long" size="35" maxlength="10" value="{LONGITUDE}" />
      </td>
        </tr>
        <tr>
      <td class="row1"><span class="gen">{L_GMAP_LATITUDE}:</span></td>
      <td class="row2">
        <input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width: 200px" name="user_lat" id="user_lat" size="35" maxlength="10" value="{LATITUDE}" />&nbsp;<a href="{U_GMAP_FIND_COORDINATES}" onclick="window.open('{U_GMAP_FIND_COORDINATES}', 'gmap', 'height={U_GMAP_HEIGHT},resizable=no,scrollbars=no,width={U_GMAP_WIDTH}');return false;" target="gmap" class="gensmall">{L_GMAP_FIND_COORDINATES}      </td>
        </tr>

Przypuszczam ze trzeb dodac cos w pliku "forum/admin/admin_users.php" żeby to działało, ale nie chce tam zbytnio namieszac wiec wole spytac specjalistów.

I jeszcze jedno pytanko - czy byłaby mozliwość zeby na mapce po najechaniu na uzytkownika w chmurce wyswietlał si eavatarek danego uzytkownika - czy jest to trudny mod do wykonania?

Pokazały mi sie 2 pola ale nic tam nie ma - pytanie co trzeba jeszcze dodac do panelu admina zeby edycja była mozliwa ;)

ps.
qbs pewnie jak juz widzi nicka dod w tym temacie to go ciary przechodzą :lol: :lol: :lol: :lol: Sorki mistrzu ale ty tu jestes najlepszy w tych sprawach. W razie czego to kiedys ci postawie duze piwko jakbysmy sie spotkali (albo słuze pomoca w dziedzinie samochodów i car-audio) ;)

irekk - 29-03-2006, 10:09

tak, mozliwa.
Graffi - 29-03-2006, 11:27

moze sie komuś przyda :)
mi się przydało ;)
http://www.astrowikipedia...ci%20w%20Polsce

Paszczak000 - 30-03-2006, 02:20

Graffi, dzięĸi :)
Sebi71 - 30-03-2006, 20:24

DOd napisał/a:
I jeszcze jedno pytanko - czy byłaby mozliwość zeby na mapce po najechaniu na uzytkownika w chmurce wyswietlał si eavatarek danego uzytkownika - czy jest to trudny mod do wykonania?

Czy ktos wie, w ktorym pliku jest konfiguracja tej chmurki sprobuje zrobic ten avatarek. :D

irekk - 30-03-2006, 20:30

chmurka ma 200x100 z marginesami! wiec jak wy chcecie tam wcisnac avatar? 50x50 ?

[ Dodano: 30-03-2006, 21:31 ]
Sebi71, pisalem o tym pare postow wczesniej

Sebi71 - 30-03-2006, 20:36

Oki w google _map.tpl zobaczymy moze sie uda a pozatym mozna chyba wyskalowac awatar na mniejszy zobacze moze sie uda sprobowac nie zaszkodzi :D zawsze to nowe doswiadczenie.