To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5

motocar - 16-03-2006, 11:14

Panowie mam problem.

Forum śmiga ale coś nie współgra z modem topics anywhere bo po instalce forum 1.12.5 nie pokazuje mi ostatnich topiców na stronie. Wszystkie pliczki topics anywhere są na miejscu więc w czym problem.

jeszcze sprawdziłem adres (bo mam subdomenę na foum) i mam http://www.motocar.boo.pl/forum a subdomena na forum to http://www.forum.motocar.boo.pl
przed instalką tak miałem i jakoś działało. Dodam że w żadnych plikach forum nic nie grzebałem.

ateush - 16-03-2006, 13:40

Może nie na temat - ale napiszę ;)

Zainstalowałem zgodnie z instrukcją z wersji 1.12.3 -> 1.12.4 -> 1.12.5.
Poszło bez problemów, na razie błedów nie dostrzegam a pisze po prostu aby
podziekować za to co robi Przemo i cały dev team :) Dzięki za świetny produkt !

Grand - 16-03-2006, 16:24

Przemo napisał/a:
Jeżeli ktoś lubi porządek, może skasować wszystkie stare pliki i katalogi, gdyż kilka plików zniknęło w 1.12.5 Jednak w takiej sytuacji należy ponownie skopiować katalogi: /album_mod/upload/ , /files/ , /images/avatars/ , /images/photos/ , /images/signatures/ , /pafiledb/uploads/ W tych katalogach znajdują sie pliki: załączników, downloadu, avatarów, podpisów, zdjęć. Dodatkowo później musimy skopiować inne obrazki, które zmienialiśmy, np. uśmieszki, rangi. Polecam zrobienie takiej czystki lecz oczywiście nie ma to wpływu na działanie.

Przemo,

W jaki sposób rozpoznać, które pliki są już zbędne w celu ich usunięcia?
Jest na to jakiś sposób?

Przemo - 16-03-2006, 17:09

Porównać z plikami z pakietu albo jak masz pewnosc, ze nie dodawales do katalogu /admin/ albo /includes/ zadnych plikow to usunac w calosci te dwa katalogi (na wszelki wypadek sobie je gdzies skopiowac i zobaczyc czy potem nie wyjdzie blad jakiegos moda ze mu brakuje pliku)
JAA1234 - 16-03-2006, 20:46

Jak zaktualizować forum tak, żeby nie stracić postów i użytkowników. Jestem nowy i nie wszystko umiem.
Widmo - 16-03-2006, 20:53

JAA1234 napisał/a:
Jak zaktualizować forum tak, żeby nie stracić postów i użytkowników. Jestem nowy i nie wszystko umiem.

przede wszzytkim nalezy poczytac instrukcje aktualizacji. masz wszystko napisane...

SebaP - 16-03-2006, 22:39

A ja mam taki problem, jak wchodze na forum mam taki komunikat: Fatal error: Call to undefined function: sql_cache() in /var/www/sites/yoyo.pl/z/3/z3runteamforum/common.php on line 248. Jak wchodze na useragent to mi wyświetla że nie jestem adminem. Przecież musze sie zalogować. A jak inaczej to zrobić jak głowna nie działa? Przy updatcie było tak:
Kod:
Informacja   

Wynik aktualizacji bazy do wersji phpBB modified v1.12.5 by Przemo
Instrukcji wykonanych: 275, niewykonanych: 544

CREATE TABLE phpbb_album ( pic_id int(11) UNSIGNED NOT NULL auto_increment, pic_filename varchar(255) NOT NULL, pic_thumbnail varchar(255[...]
Niewykonane - Table 'phpbb_album' already exists   
CREATE TABLE phpbb_album_cat ( cat_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL auto_increment, cat_parent mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL default '0', [...]
Niewykonane - Table 'phpbb_album_cat' already exists   
CREATE TABLE phpbb_album_comment ( comment_id int(11) UNSIGNED NOT NULL auto_increment, comment_pic_id int(11) UNSIGNED NOT NULL default '0'[...]
 [...]

d007 - 17-03-2006, 00:21

a działają wam powiadomienia na maila o nowych wiadomościach na PM oraz np. jak jest aktywacja przez admina dostawałem email do aktywowania userow a ostatnio całkowicie cisza a dostaje PM i rejestrują się nowi userzy.
h_a_t_e - 17-03-2006, 15:08

No zainstalowałem z 1.12.4 Na 1.12.5 I co i nadal mam na czerwono
Wersja tego forum jest nieaktualna i zawiera niebezpieczne luki! Jak najszybciej zaktualizuj forum do wersji 1.12.5 do pobrania: Tutaj
Czy cos zrobiłem nie tak czy po prostu musze czekać aż połączy się z serwerem przemo?

pietrex - 17-03-2006, 15:26

Czekaj dwa dni... --'
h_a_t_e - 17-03-2006, 15:41

Ok., czyli jak za dwa dni nie zniknie mam się martwic ;) ok. dzięki
aliando - 17-03-2006, 15:54

mam na serwerze zainstalowane 1.12.5, 1.12.3 i 2x1.9.6 zaktualizowane do 1.12.5 w żadnym nie działa opcja edytowania wiadomości w shout boxie
chyba nikt o tym wcześniej nie pisał, tylko ja mam taki problem?

w forach zawierajacych sub-fora nie jest pokazywana liczba nieczytanych tematów/postów w kolumnie "Ostatni post" strony głownej forum, bedzie to poprawiane?

i tak przy okazji (dotyczy wszystkich wersji):
w widoku kategorii albumu pod zdjęciami sa klawisze "edytuj", "usun", "zablokuj", "przenies" jako administrator mogę z nich kozystac jednak moderator pomimo udzielonych uprawnień nie może używać "edytuj", "usun" z powodu:
"Błąd Ogólny Nie posiadasz uprawnień"
(funkcje działają w zakładce "Możesz moderować tę kategorie")

z góry dzieki za pomoc

warna - 17-03-2006, 17:01

aliando napisał/a:
i 2x1.9.6

nigdy nie było takiej wersji

Lukas - 17-03-2006, 17:14

sorki jesli pisze nie tam gdzie trzeba ale konkretnej odp nie znalazlem na forum, wiec mialem 1.9.5. no i zainstalowalem 1.12.5. i generalnie wszystko smiga ok tylko uzytkownikom nie wyswietla sie " pokaz posty nieprzeczytane". Doszedlem juz do twgo ,ze jesli w preferencjach odznacze "Nowych postów i tematów w dziale •" to sa znow posty nieprzeczytane na stronie glownej, ale jak zrobic by wszystkim sie wyswietlaly nieczytane bez zmieniania czegokolwiek ??
aliando - 17-03-2006, 18:11

warna napisał/a:
aliando napisał/a:
i 2x1.9.6

nigdy nie było takiej wersji

*1.9.4

to naprawde ma bardzo duze znczenie w rozwiazaniu tych problemow