Integracja: Joomla - Integracja Joomla + phpBB by Przemo
Eldanar - 04-05-2006, 14:41
Ale coś jest nie tak bo po rejestracji i próbie logowania na joomla od razu forum wskakuje nie wiadomo czemu. A gdy wracam spowrotem do joomla to jestem wylogowany
/Mówię tu o gotowym już skrypcie Joomla PE z dołączonym już phpBB by przemo/
kermit - 04-05-2006, 22:58
niezgodność sessions
przekonwertować sesję przema do joomla
stone - 06-05-2006, 21:54
Problem z przenoszeniem na forum po logowniu na joomli powstaje zwykle w przypadku gdy pierwsze logowanie na joomla było nieudane (z powodu błędu jaki jest w skrypcie) ale zalogowało na forum. I przy drugiej próbie juz zostaje na forum. Wiem że to zagnatwane:)
W każdym razie dodałem poprawkę która powinno problem rozwiązać. Plik poprawiony w załączniku wgrac do forum/login. Należy także wejść na joomla.pl i plikowni pobrać dwa pliki łatek do wersji 1.0.8 i nadpisać pliku z wyjątkiem modules/mod_login.php które jest zmodyfikowany pod integrację, a do ostatniej paczki integracji był już załatany.
Prosiłbym o sygnał czy działa
dziq616 - 07-05-2006, 12:28
Na poczatku bylo dobrze a pozniej przestalo dobrze dzialac i po zalogowaniu zostaje na forum i nie przekierowywuje do strony glownej portalu.. potem zowu dzialalo jak odpalilem w innej przegladarce ... nie rozumiem co sie dzieje, cos niestabilnie dziala ten caly pomost.. raz dziala raz nie czy jak.. a jak u innych ? jak wam dziala ?
stone - 07-05-2006, 22:26
Możesz dać link do strony na której to testujesz?
dziq616 - 08-05-2006, 11:14
stone napisał/a: | Możesz dać link do strony na której to testujesz? |
prosze: link host wiem zlom nie zawsze dziala ale sprawdz
stone - 08-05-2006, 11:23
Niestety nie da się otworzyć. Co więciej jeżli to taki serwer to nawet ciężko się ustosunkowywac do problemów ze skryptami na nim:)
Ekspert - 08-05-2006, 19:53
witam
udało mi się zintegrować joomle i przemo, wszystko chodzi pięknie, lecz mam pewną uwage, bo po zalogowaniu na stronie przenosiło mnie odrazu na forum, udało mi się to wyłaczyć, poprostu wyłączyłem rejestracje na forum, ale teraz gdy w konfiguracji joomli ustawie na potwierdzenie rejestracji linkiem to e-mail z potwierdzeniem nie przychodzi, czy ktoś może mi pomóć?
stone - 09-05-2006, 06:46
I kiedy sciągnołes integrację?
II. sprubój nadpisać plik który jest podany kilka postów wcześniej
Jak to nie pomoże daj link do strony to zobaczymy
Ekspert - 09-05-2006, 14:27
paczke ściągłem dzień przed napisaniem posta, nadpisałem plik ale to nic nie dało...
Link: www.siemensmania.info
Eldanar - 10-05-2006, 08:44
Problem pojawia się gdy zalogujesz się a następnie po przejściu do joomla się wylogujesz. (Na forum wciąż zalogowany, a na Joomli już nie). Wtedy podczas próby logowania przez panel Joomli odsyłany jesteś do forum.
btw. Stone dlaczego komentarze do postów nie działają?
tplewa - 10-05-2006, 14:15
Cytat: | Problem pojawia się gdy zalogujesz się a następnie po przejściu do joomla się wylogujesz. |
Prawde mowiac na moim forum i forum testowym dziala wszystko ok: http://joomlaprzemo.lantech.pl/ - prosze na nim potestowac jak sie zachowuje.
Jeszcze taka mala uwaga po podmianie dolaczonych poprawek ktore zamiscilem najlepiej wyczyscic cache przegladarki. Najczesciej to jest problemem ze IE uzywa strony z cache ktora po poprawce zawiera troche inne dane.
P.S.
1. Ekspert - robilem test na twoim forum (user test1234) i smiga ok... Najprawdopodobniej tak jak mowilem problem jest z przegladarka ktora robi cache...
2. Dla przypomnienia poprawka logowania dostepna tutaj http://joomlaprzemo.lantech.pl/new_login.tar.gz
3. W sumie mam pomysl na inny sposob rozwiazania logowania, dzisiaj to przetestuje i zobcze czy zda egzamin...
Ekspert - 10-05-2006, 14:32
tplewa napisał/a: | P.S.
1. Ekspert - robilem test na twoim forum (user test1234) i smiga ok... Najprawdopodobniej tak jak mowilem problem jest z przegladarka ktora robi cache... |
ale nie wiesz o co mi chodzi, bo mi wszystko pięknie śmiga, nie mam problemu jak wyżej ktoś mówi po wylogowaniu na forum wylogowuje automatycznie na stronie, wszystko ok. tylko że mi nie działa potwierdzanie linkiem rejestracji, a ty robiłeś test kiedy to było wyłączone... to nie wina przeglądarki.
gielo - 11-05-2006, 05:57
Mnie w sumie wszystko chodzi ok, po za jednym. Jak wpisze w joomli login i błedne hasło to komunikat o błedzie logowania pojawia sie ale na forum. Dokładnie to przenosi z joomli na forum. Wolałbym by nie przenosiło tylko by user dostawał to info pod joomlą, gdyż część moich odwiedzających to zwykli debile i nie domyślą sie by cofnąc strone i i ponowic logowanie.
Ekspert - 11-05-2006, 18:48
prawda, ja też tak mam, trzeba będzie poczekać aż stone zajrzy na forum...
|
|
|