To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Diamenty MOD

piotrekziomek12 - 04-10-2011, 18:23

Warmix, powiedz mi :

Kod:
Wersja v2.1
Zmiany:
- sprawdzanie, czy pola: "kod", "nowynick" oraz "nowyemail" nie są tablicą

nie są tablicą czyli ? ..

Zainstalowałem 2.1 i mi wyskoczył błąd w index.php strona się otworzyła .. ale pod zielonym miałem Warny 2.

Warmix - 04-10-2011, 18:26

Dekke, ale wszystko deklarujesz w PA... Ile sekund miej itd. Po za tym masz w PA -> Konfiguracja -> ogólne i tam masz ustawienia flood'u, jaki jest standardowo... bez poziomów

[ Dodano: 04-10-2011, 19:28 ]
piotrekziomek12 napisał/a:
nie są tablicą czyli ? ..

Zainstalowałem 2.1 i mi wyskoczył błąd w index.php strona się otworzyła .. ale pod zielonym miałem Warny 2.

Poczytaj co to jest Tablica w PHP.

Co do indexu, to zapewne źle wykonana instrukcja... Po za tym wykonaj od razu aktualizację do v2.2 i wgraj pliki, to też może być przyczyną...

Dekke - 04-10-2011, 18:30

Warmix, tak tak, wiem.
A nie myślałeś nad stworzeniem dodatku typu

Play4Play ? Polegałby on na tym, że losowo wybiera się użytkowników i mają oni za zadanie odpowiedzieć na 3 pytania( za każdym razem są inne) i ten kto odpowie poprawnie na największą ilość dostaje diamenty.

piotrekziomek12 - 04-10-2011, 18:33

Jutro wykonam aktualizację 2.2 bo dzisiaj nie mam czasu.

Nie muszę mieć aktualizacji 2.1 ? BO w index jak wpiszę to potem mi takie 2 błędziki się pojawiają a podmieniłem wg twojej instrukcji

Warmix - 04-10-2011, 18:35

Dekke, oczywiście, jeśli będę mieć czas to mógłbym się i tym zająć... najpierw jednak trzeba by przemyśleć, jak to miałoby wyglądać, co ma się znajdować w bazie, co w PA, jak miałyby być zadawane pytania itd.
Dekke - 04-10-2011, 18:36

Warmix, wiesz mógłbym Ci pomóc, ale musiałbyś się odezwać do mnie na GG/STEAM.

gg: 8608371
steam: wiNpoland

Warmix - 04-10-2011, 18:36

piotrekziomek12, musisz mieć 2.1, bo coś się potem zepsuje. Jeśli zainstalowałeś v2.1 i podmieniłeś pliki z paczki v2.2 to może być błąd. Wykonaj aktualizację do v2.2
piotrekziomek12 - 04-10-2011, 18:47

aktualizacja 2.1 zrobiona.

aktualizacja 2.2 zrobiona

Błąd na index.php

Kod:
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/newspane/public_html/index.php on line 1089

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/newspane/public_html/index.php on line 1100

Dekke - 04-10-2011, 18:49

Wklej no tutaj synu index.php
piotrekziomek12 - 04-10-2011, 18:51
Temat postu: ^^
Hehe synu ^^ Tato od razu :D

Index.php w załlączniku .rar

Warmix - 04-10-2011, 19:02

Ok, spróbuj...

Wykonuje się dwa razy zapytanie i to powoduje błąd. Powinno działać teraz...

[ Dodano: 04-10-2011, 20:16 ]
Przyczyną było złe zapisanie w instrukcji.

Bo było:
Kod:
$sql = "SELECT ukryjsie from ".USERS_TABLE." WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$result = mysql_query($sql);

A w instrukcji było:
Kod:
Znajdź:
$sql = "SELECT ukryjsie from ".USERS_TABLE." WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";

Dodaj, po
Kod:
if ( !($sql = $db->sql_query($sql)) ){ message_die(GENERAL_ERROR, "Error while querying database", '', __LINE__, __FILE__, $sql); }

Czyli powstaje nam:
Kod:
if ( !($sql = $db->sql_query($sql)) ){ message_die(GENERAL_ERROR, "Error while querying database", '', __LINE__, __FILE__, $sql); }
$result = mysql_query($sql);

Jak widać, zapytanie wykonuje się dwa razy.

Mam nadzieję, że to, to spowodowało błąd :D

Dekke - 05-10-2011, 06:45

Warmix, przejrzałem to i to było właśnie skutkiem owego błędu.

Dzięki za poprawkę, nie wiedziałem też o co chodzi. :D

piotrekziomek12 - 05-10-2011, 18:14
Temat postu: yeh
Warmix, No hmmm nie ma błędu. Dzięki wielkie . To było raczej to. + dla cb.

i powiem ci coś :D

Warmix- jesteś PRO !

Warmix - 05-10-2011, 19:01

Poprawiłem lekko button "Weź udział" na Stronie Głównej...
Napisze tutaj, co trzeba poprawić, bo aktualizacji nie opłaca się robić...

Otwórz:
index_body.tpl

Znajdź:
Kod:
<form action="{U_LOTERIA}"><input type="submit" name="przejdzloteria" value="WeĽ udział" class="mainoption"></form>

Zmień na:
Kod:
<form action="{U_LOTERIA}" method="post"><input type="submit" name="przejdzloteria" value="WeĽ udział" class="mainoption"></form>

piotrekziomek12 - 06-10-2011, 18:47

Warmix, myślę że musisz poprawić diamenty.php dlatego że mi logo twoje Diamenty nie działa albo tak specjalnie wykasowałeś nie wiem :D

Myślisz lub już zrobiłeś jakąś nowa modyfikację ? :D