Hosting - Problemy z serwerem nazwa.pl
faw217 - 07-04-2008, 17:28
Nic, ja się pożegnałem z tą firmą już kilka tygodnii temu. Teraz korzystam z serwera u nich tylko jako backup server. Odszedłem od nich, bo wiedziałem, że wywalenie wisi w powietrzu. Już raz próbowali mnie wywalić za rzekomy spam (zamiast do osoby rozsyłającej spam, z którą nie miałem nic wspólnego, dowalili się do mnie - żenada), dopiero po interwencji zachowali resztki rozsądku.
Odradzam, w tej chwili mogę śmiało powiedzieć, odradzam shared hosting do celów, do których się nie nadaje. I to tyle.
pysiek - 07-04-2008, 17:43
jeśli znalazł bym firmę która da mi lekko ponad 1200GB transferu rocznie to tez bym odszedł ale niestety nieznalazłem takiej - chodzi mi tez o cene
maniocek - 12-04-2008, 20:28
pysiek, chodzi o forum te co masz w Adres forum: ?
Wykup sobie na boo.pl (na tym przemo stoi).
Jak widać dobry serwer
Mich@ł - 12-04-2008, 20:35
maniocek napisał/a: | (na tym przemo stoi). | buhahahahahahaha taaaa i wp.pl, onet.pl i całe google.pl
maniocek, przecież przemo.org stoi na jakimś P2 333 MHz, 128MB RAM, 4GB dysk u Przema w piwnicy
A teraz na poważnie... Przemo.org stoi na webd.pl a nie na boo.pl ( )
pysiek, po co ci tyle transferu? Chyba nie pod forum...
maniocek - 13-04-2008, 08:19
Mich@ł, każdy się pomylić może...
Dano nie zerkałem na DNS'y przema,ale tak masz rację że na webd.pl .
sweeper - 28-05-2008, 19:38
no i ja też borykam się z tą firmą...
od tygodnia było coraz gorzej...
wysłałem zapytanie bo wiem o co biega, ale odpowiedź to miazga:
Kod: |
Błędy wynikające z przekroczenia Parametrów Bezpieczeństwa baz danych są wynikiem stosowaniem nieoptymalnych zapytań do baz danych, które nadmiernie obciążają nasze serwery przez co wpływają na pogorszenie jakości świadczonych przez nas usług innym klientom. Aby uniknąć występowania tego problemu bardzo proszę zoptymalizować aplikacje internetowe zainstalowane na Państwa serwerze a korzystające z połączeń z daną bazą danych. Forum phpBB by Przemo nie jest optymalną aplikacją co może rodzić problemy. Proszę w tym wypadku jeżeli optymalizacja nie jest możliwa skorzystać z bardziej wydajnego systemu forum. |
a rozwiązanie też jest (a jak...)
Kod: | Problemy te można również rozwiązać zakładając do serwera Provider dedykowany serwer baz danych, do którego Parametry Bezpieczeństwa dotyczące baz danych nie mają zastosowania. Oferta ta jest dostępna na stronie http://serwery.pl/UslugiDodatkowe.html |
czyli płacę 300 zł rocznie za serwer i mam jeszcze zapłacić kolejnych 600 zł za dedykowany serwer mySQL -
kevin_ - 20-06-2008, 10:58
Odnośnie nazwa.pl.
Czytałem na innym forum, że teraz mają ciekawą promocję.
Rejestrujesz się na nazwa.pl, rejestrujesz domene .eu, i masz ją przez cały rok, bez żadnych świadczeń. Tzn. nie musisz przedłużać jej.
Jednak są pozytywne komentarze, jak i negatywne.
Czy ta informacja jest prawdziwa, korzysta ktoś z takiej promocji?
seba-zzdw - 21-06-2008, 22:56
To nie promocja nazwy tylko domeny .eu w okresie euro MUSZĄ być za free ale tylko nazwa.pl zrobiło to bez haczyków (np. na home.pl trza mieć coś jeszcze żeby skorzystać z promocji)
Sam skorzystałem z promocji (domena w 5 sekund )
fatherdirector - 21-06-2008, 23:39
seba-zzdw napisał/a: | ale tylko nazwa.pl zrobiło to bez haczyków |
A sprawdzałeś np. na ovh.pl ?
Zapewniam że nazwa.pl nie jest tu żadnym wyjątkiem.
Gatz - 22-06-2008, 07:57
fatherdirector napisał/a: | A sprawdzałeś np. na ovh.pl ?
Zapewniam że nazwa.pl nie jest tu żadnym wyjątkiem. |
Cytat: | (1) - Oferta dostępna podczas rejestracji domeny. Odnowienie w cenie 19.99 PLN netto/rok |
fatherdirector - 22-06-2008, 18:01
Gatz,
No i ?
To nie oznacza że musisz przy okazji zakupić inną domenę ani uiszczać innych opłat.
yeahman - 21-01-2009, 15:14
Ja mam na nazwie.pl i codziennie po północy przez jakieś półgodziny jest kritikal error z plikiem session.php
Tavaro - 21-01-2009, 15:51
Cytat: | Ja mam na nazwie.pl i codziennie po północy przez jakieś półgodziny jest kritikal error z plikiem session.php |
Wiesz, ja mam takie głupie przeczucie, że serwery padają w chwili robienia przez NetArt (albo raczej NIETart) kopii zapasowej bazy danych... Dzień w dzień, pady w okolicach północy. Nawet do nich nie pisz, bo dostaniesz odpowiedź z szablonu (ot, ich "szacunek dla klienta"). Szukaj innego hostingu.
yeahman - 21-01-2009, 21:48
Ja płacę za działanie serwera więc takim czymś łamią umowę dobrze że mój ojciec to prawnik już z nim gadałem na ten temat
krystian1332 - 28-02-2009, 15:47
Mi ten server działa nie zawodnie siedze naprawde bardzo długo na moim forum i żadnego błędu nie mam na poczatku tylko z domena ale juz wszystko działa
|
|
|