To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - ACP Site Announcement Centre

Reson - 30-05-2009, 11:51

ale w mojej bazie danych ktora nazywa sie xxx_xxx powiedzmy mam tam to dokleic?? pozaty misze ze moge dodac baze dane w formacie .gz, wiec jak to zrobic??

u mnie wyglada to tak

paweln - 30-05-2009, 11:57

Masz to wykonać w bazie forum na którym zainstalowałeś modyfikację

Jeśli korzystasz z phpMYadmin to okno do wykonania tego zapytania będzie wyglądało mniej więcej tak

----------- EDIT

Powyżej masz taki link Panel phpmyadmin kliknij na niego

Reson - 30-05-2009, 12:18

nie da sie zrobic tego przez to co pokazalem mie pytam??

@edit
Kod:
1. SQL

Kod:
#
#-----[ SQL ]------------------------------------------
#
CREATE TABLE `phpbb_config` (
  `config_name` varchar(255) NOT NULL default '',
  `config_value` varchar(255) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`config_name`)
) TYPE=MyISAM;

W phpMyAdminie klikamy zakładkę SQL, lub, jeśli jest to Lycos, to pod nazwami tabel jest pole tekstowe.
Kod znajdujący się pod poleceniem SQL należy skopiować w to pole i kliknąć "Wykonaj".
W tym przypadku jest to utworzenie tabeli phpbb_config
Jeśli nie wiesz co to phpMyadmin, albo nie ma go na serwerze, możesz wygenerować plik który po wgraniu na serwer i odpaleniu w przeglądarce dokona odpowiednich zmian w bazie

Plik wygenerować można TUTAJ.

ten wygenerowny pliczek wrzucic do glownego katalogu forum??

i nawet jesli to co mam wkleic zeby mod dobzre dzialal??
Kod:
#
#
CREATE TABLE `phpbb_announcement_centre` (
  `announcement_desc` varchar(255) NOT NULL default '',
  `announcement_value` text NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`announcement_desc`));

INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_text', '[size=18][color=red][b]Zmien ogłoszenie w PA   :) [/b][/color][/size]');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_status', '1');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_access', '1');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_guest_text', '[size=18][color=blue][b]Zmień ogłoszenie dla gości w panelu administratora   :) [/b][/color][/size]');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_guest_status', '1');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_text_draft', '[size=18][color=red][b]Podgląd projektu w PA   :) [/b][/color][/size]');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_mod_version', 'v1.2.3');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_forum_id', '');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_topic_id', '');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_forum_topic_first_latest', '1');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_title', 'Ogłoszenie');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_guest_title', 'Ogłoszenie dla gości');

fastlone - 01-06-2009, 19:06

Reson, zawsze możesz skorzystać z MySQL w PA forum. Dajesz Panel Administracyjny > SQL > MySQL i jeśli nie masz zezwoleń to szukasz na czerwono napisanego w tym tekscie tutaj tam dajesz swoje id usera (domyślnie 2) i wtedy możesz dać te zapytania.
Paveleks - 04-06-2009, 12:44

Ok sorrka zrobiłem
tepe15 - 07-06-2009, 15:28

eh lui754 :) ta modyfikacja działa z bbcode menagerem xD
wystarczy zrobic pewien patent XD

opisze wam to co nalezy wykonac krok po kroku :)
a wiec tak najpierw musimy wyedytowac pliki modyfikacji a dokladniej 1 plik : admin_announcement_centre

otwieramy go i szukamy
Kod:
include($phpbb_root_path . 'includes/bbcode.'.$phpEx);

zmieniamy nazwe "bbcode" na "bbcode2" np.

zapisujemy i zamykamy !

kolejno z CZYSTEJ PACZKI PRZEMA wchodzimy do "includes" kopiujemy plik bbcode.php i zmieniamy mu nazwe na bbcode2.php

po czym wrzucamy plik na ftp do folderu "includes"

kiedy juz wykonamy te czynnosci przechodzimy do instalacji modyfikacji zawartej w paczce

a w niej dla pliku index.php
zamiast:
Kod:
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
include($phpbb_root_path . 'includes/bbcode.'.$phpEx);

dajemy:
Kod:
include($phpbb_root_path . 'includes/bbcode2.'.$phpEx);

a jezeli takowa linijka juz istnieje to zamieniamy ja poprostu :)

to by bylo tyle miłego uzytkowania :)

WARRNING:
modyfikacja bedzie wam działac jak nalezy lecz jezeli chodzi o bbcode to funkcjonują tylko podstawowe zawarte w oryginalnym bbcode.php przema :)

wladeczek - 22-06-2009, 18:12

czy mogl by ktos tu dac poukladana instrukcje bo mam porozwalane i nie wiem co i jak bo nie moge sie polapac
segos - 22-06-2009, 18:17

wladeczek, to znaczy. instrukcja jest dobrze napisana ja nie miałem problemow
wladeczek - 22-06-2009, 19:01

segos,
ja mam tak napisana
#############################################################
## Modyfikacja dostosowana do phpbb2 by przemo 1.12.6p1 przez lui754
## Pliki językowe przetłumaczone dzięki MagicalFire
##############################################################
## MOD Title: ACP Site Announcement Centre
## MOD Author: lefty74 < lefty@lefty74.com > (Heiko Carstens) http://www.lefty74.com
##
## MOD Description: Modyfikacja służy do zaawansowanego zarządzania ogłoszeniami na forum
## Umożliwia zmiane ogłoszenia oddzielnie dla gości i zarejestrowanych. Zaawansowany panel
## pisania ogłoszenia wraz z tagami bbcode przy edycji ogłoszenia. Można ustawić ogłoszenia
## tylko dla zarejestrowanych , moderatorów czy adminów. Nie musisz już grzebać w plikach aby
## zmienić napis "Ogłsozenie". Wszystko masz pod ręką.
##
## MOD Version: 1.2.3
##
## Installation Level: Easy
## Installation Time: 14 minutes
##
## Files To Edit:
## common.php
## index.php
## posting.php
## language/lang_polish/lang_admin.php
## language/lang_polish/lang_main.php
## includes/constants.php
## includes/functions.php
## templates/subSilver/index_body.tpl
##
## Included Files:
## admin/admin_announcement_centre.php
## templates/subSilver/posting_smilies_announcement_centre_text.tpl
## templates/subSilver/admin/announcement_centre_config_body.tpl
##
## License: http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU General Public License v2
## Generator: Phpbb.ModTeam.Tools
## Zalecane: Przed wykonaniem instrukcji zrób kopie zapasową wszyskich plików oraz bazy danych

#
#-----[ COPY ]------------------------------------------
#
copy root/admin/admin_announcement_centre.php to admin/admin_announcement_centre.php
copy root/templates/subSilver/posting_smilies_announcement_centre_text.tpl to templates/subSilver/posting_smilies_announcement_centre_text.tpl
copy root/templates/subSilver/admin/announcement_centre_config_body.tpl to templates/subSilver/admin/announcement_centre_config_body.tpl

#
#
CREATE TABLE `phpbb_announcement_centre` (
`announcement_desc` varchar(255) NOT NULL default '',
`announcement_value` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (`announcement_desc`));

INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_text', 'Zmien ogłoszenie w PA :) ');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_status', '1');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_access', '1');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_guest_text', 'Zmień ogłoszenie dla gości w panelu administratora :) ');
INSERT INTO phpbb_announcement_centre (announcement_desc, announcement_value) VALUES('announcement_guest_status', '1');
INSERT INTO phpbb_ann

[ Dodano: 22-06-2009, 20:02 ]
tu na forum jest normalnie ale w notatniku jest nie poukladane jest wszystko zlaczone razem

segos - 22-06-2009, 19:05

masz dobrze napisana w zalaczniku
wladeczek - 22-06-2009, 19:18

ok dodalem i mi forum rozwalilo czemu tak jest
www.lspolishmodteam.xaa.pl zobacz se

segos - 22-06-2009, 19:20

wladeczek, wgrałeś na pewno wszystko? wykonałeś zapytania?
wladeczek - 22-06-2009, 19:21

juz naprawilem plik common i index cos sie zwalil
a teraz wyswietla mi sie takie cos
Kod:

phpBB by Przemo : Critical Error

Could not query announcement information in admin_announcement_centre

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'lspolish_forum.phpbb_announcement_centre' doesn't exist

SELECT * FROM phpbb_announcement_centre

Line : 39
File : admin_announcement_centre.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/

[ Dodano: 22-06-2009, 20:21 ]
segos,
tak wszystko co bylo

segos - 22-06-2009, 19:23

nie wykonałeś zapytania
wladeczek - 22-06-2009, 19:23

czyli??