1.12.7 i starsze - Tag System Mod - Tagi tematów (chmura tagów)
Centurion - 09-02-2009, 16:34
jendrek9 napisał/a: | Co zrobić by trzeba było wypełnić pole "tags" przy wysyłaniu postu |
Będzie to w następnej wersji moda konfigurowalne, póki co rozwiązanie tymczasowe:
Kod: | #--- [ OPEN ] ---
includes/function_post.php
#--- [ FIND ] ---
//
// Handle poll stuff
#--- [ BEFORE ADD ] ---
if ($mode == 'newtopic' || ($mode == 'editpost' && $post_data['first_post']))
{
$req_tags = 2; //liczba wymaganych tagów
if($topic_tags)
{
$tt_exp = explode(",", $topic_tags);
if(count($tt_exp) < $req_tags)
$error_msg .= (!empty($error_msg)) ? '<br>' . 'Wymagane jest wpisanie conajmniej ' . $req_tags . ' tagów' : 'Wymagane jest wpisanie conajmniej ' . $req_tags . ' tagów';
}
else
{
$error_msg .= (!empty($error_msg)) ? '<br>' . 'Wymagane jest wpisanie conajmniej ' . $req_tags . ' tagów' : 'Wymagane jest wpisanie conajmniej ' . $req_tags . ' tagów';
}
}
|
Od razu mówię że na nową wersję moda przyjdzie jeszcze trochę poczekać, ale będzie miała kilka użytecznych opcji
MisieQ_PL - 14-02-2009, 19:38
mam błąd wszystko wgrane tak jak pisało ale błąd mam
scren w załączniku
Centurion - 14-02-2009, 20:40
masz jakiś błąd w posting.php lub includes/functions_post.php
przy prepare_post
Morti890 - 19-02-2009, 16:46
A co jeśli niektóre działy są ukryte dla Administracji ? To również wyświetla się w tagach?
Seba123 - 19-02-2009, 18:24
A czytać umiesz? Cytat: |
Lista zmian:
- ustalenie zależności wielkości taga od ilości wystąpień
- maksymalny rozmiar taga
- ustalenie separatora między tagami
- sprawdzanie uprawnień do działów przy wyświetlaniu wyników tagów
- drobne poprawki |
Morti890 - 22-02-2009, 15:59
To na drugie stronie było napisane - nie doczytałem.
Champion90 - 26-02-2009, 21:58
Po zainstalowaniu tagu mam oto taki problem z wyglądem:
MagicalFire - 26-02-2009, 22:03
Champion90 napisał/a: | Po zainstalowaniu tagu mam oto taki problem z wyglądem: |
powaliłes plik
templates/xxx/viewtopic_body.tpl
to nie jest wina moda tylko twojej niedbałej instalacji go
Seba123 - 02-03-2009, 18:08
No. Super.
Niebawem ten mod będzie w całości przepisany przeze mnie, bo rozwiązania tutaj zastosowane są absurdalne.
Seraphe - 02-03-2009, 20:35
Seba123 napisał/a: | rozwiązania tutaj zastosowane są absurdalne. |
Może zamiast rzucać puste słowa napisałbyś coś więcej?
Centurion - 02-03-2009, 22:07
Seba123 napisał/a: | Niebawem ten mod będzie w całości przepisany przeze mnie, bo rozwiązania tutaj zastosowane są absurdalne. |
A na czym polega ich absurdalność? Mod korzysta z większości tego samego kodu który jest już na forum, chyba że dla Ciebie cały skrypt jest absurdalny. Nie cierpie jak ktoś pisze takie teksty bez uzasadnienia, po to jest ten temat żeby dyskutować o modzie a nie wyskakiwać z tekstem że mi się nie podoba więć jest do dupy i wogóle bo co to nie ja, wielki programista. Nie podoba Ci się? Nie używaj, napisz sobie sam lepszy jeśli potrafisz
Seba123 - 02-03-2009, 23:44
Chociażby zapisywanie tagów. Wprowadziłeś jakieś tagid, nie można było po prostu threadid | tags ? Teraz nie można np. ładnie wyciągnąć dla danego fora chmurki tagów.
Centurion napisał/a: | Nie podoba Ci się? Nie używaj, napisz sobie sam lepszy jeśli potrafisz | I właśnie to robię. Centurion napisał/a: | wielki programista. | Programistą nie jestem.
Centurion - 03-03-2009, 11:44
Kod: | Teraz nie można np. ładnie wyciągnąć dla danego fora chmurki |
Można połączyć tabelę tags, tag_match, forums i topics w zapytaniu i to bez problemu wyciągnąc mistrzu.
Sama struktura tabel jest zbliżona do searcha w którym możesz sobie w końcu wybrać z którego forum chcesz tagi. Nie robiłem podziału na fora bo nie było takiego założenia poza tym mod wtedy byłby znacznie bardziej skomplikowany (ilość wystąpień taga w danym forum, bo teraz jest liczone globalnie dla wszystkich). Tag_id jest związany z tagm_id w tabeli _match i jest niezbędny w tej wersji którą ja napisałem. W zasadzie to z tym co jest w bazie możesz zrobić wiele rzeczy, bez konieczności zmiany struktury w bazie nawet, wystarczą odpowiednie zapytania do bazy i obróbka w php.
Ja nie widze w tym nic absurdalnego (w zasadzie mod działa bardzo prosto i wydajnie co było głownym założeniem), starczy trochę umiejętności żeby wydobyć sobie co chcesz z tego co jest. Absurdalny może być conajwyżej brak umiejętności tego i zarzucanie autorowi "absurdalnych rozwiązań".
Seraphe - 04-03-2009, 17:41
No to tak, dwa błędy w instrukcji:
Nie jestem pewien, ale niektóre serwery nie odczytują funkcji require(). Zmiana w common.php require() na require_once() bądź na include() powoduje normalne działanie skryptu - samo require() wywala błąd o odnoszeniu się do niezdefiniowanej funkcji.
Inna rzecz, Skoro oddzielamy przecinkami, to po angielsku przecinki to comas, nie coma
adrian507120 - 08-03-2009, 22:48
Centurion, Aja mam taki problem że jak na stronie głównej kilknę nazwe tagu to nie ma takiej strony ??
|
|
|