Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.6
chelloPL - 05-01-2008, 17:53
snorg napisał/a: | teraz mam takie cos |
Plik admin/admin_db_utilities.php został już zaktualizowany (uruchomiłeś plik patch 2 razy).
Albo skopiuj jeszcze raz pliki php do zaktualizowania, albo wciśnij 2 razy ENTER aby zignorować tą poprawkę.
FOXIK napisał/a: | Rozmawiałem na ten temat z kolegą IzOd, który twierdzi, że plik patch, któego używam jest przeznaczony pod Linuxa, a nie pod Windowsa.
A przecież w paczce nie ma innego pliku .patch niż 1.12.5_to_1.12.6.patch
Może mi to ktoś wyjaśnić? |
Oczywiście, że nie wyjaśnimy, bo tu nie ma co wyjaśniać. Skoro nie potrafisz przeczytać pliku readme_windows.txt, to zleć komuś wykonanie aktualizacji.
Dsad napisał/a: | poa aktazliacji wystepuje blad podczas rejestracji |
Błąd ten nie jest związany z aktualizacją forum. Plik includes/usercp_register.php nie był modyfikowany.
Jeśli nie umiesz rozwiązać problemu sam, napisz osobny temat.
rahim - 05-01-2008, 18:56
chelloPL napisał/a: | Wara od zmieniania tego na 127.0.0.1! Nie bez powodu zostało to zmodyfikowane.
Prawidłowa wartość to 'DISABLED' i tak ma zostać |
Ok, ale konfiguracja w PA nadal nie działa... Czym to może być spowodowane?
Andrej32 - 06-01-2008, 10:37
wyskakuje mi takie cos
nie wiem o co chodzi
[ Komentarz dodany przez: chelloPL: 06-01-2008, 11:15 ]
Czytaj uważnie!
rafaloku - 06-01-2008, 11:05
Witam
Po aktualizacji wersji do 1.12.6 na forum występują dwa problemy:
1) Nie wysyłają się PW (pozostają w skrzynce "do wysłania". Po dwóch dniach wszystkie poszły, a teraz znowu zalegają jako "do wysłania". Co mogę z tym zrobić?
2) W PA nie mogę ustawić zezwoleń ogólnych w trybie zaawansowanym tak aby wszyscy mogli przeglądać forum, a tylko zarejestrowani mogli pisać tematy i odpowiedzi (ciągle wszyscy mogą pisać). Ostatecznie ustawiłem to w Trybie Prostym. No ale tryb zaawansowany jest po to rzeby działał.
Proszę o pomoc w w/w sprawach
[ Komentarz dodany przez: chelloPL: 06-01-2008, 11:17 ]
Nie są to problemy związane z wersją 1.12.6.
A punkt 1 wcale nie jest błędem lecz prawidłowym zachowaniem forum. Proszę opisać swoje uwagi w osobnym temacie.
kałasznikof - 06-01-2008, 11:16
mam noobowskie pytanie, ale nie jestem w stanie wybrać co mam zrobić, żeby było najprościej... na swoim forum nie posiadam żadnych modyfikacji i chcę najszybciej zaktualizować forum. Czy to znaczy że mam na serwer wrzucić wszystkie pliki bez config.php z wersji 1.12.6 i nadpisać istniejące tam pliki? A ten kod do bazy danych SQL to gdzie dodać?
sorry za tak banalne dla was pytania
chelloPL - 06-01-2008, 11:20
kałasznikof, tak, jeśli nie masz modyfikacji żadnych, to nadpisz wszystkie pliki.
Zapytanie SQL możesz wpisać albo w PA -> mysqlAdmin albo w phpmyadmin'ie.
BliSki - 06-01-2008, 11:27
joli napisał/a: | BliSki, Lukasamd, nie ma ich w spisie, bo byly w tej postaci w starej wersji |
OK, wlałem się upewnić, bo zmyliła mnie data plików.
vioka napisał/a: | to normalne ? |
Tak, normalne, było o tym już kilka razy.
Zniknie przy następny sprawdzaniu aktualizacji.
Dodam, że w check files nie mam błędów (bo wiele sób pisało, że ma), poza kilkoma plikami, które faktycznie były przerabiane (mają mody).
Sasni napisał/a: | Ja zaktualizowałem swoje forum ręcznie. |
To tak jak ja
SIMtel napisał/a: | czemu po sciagnieciu nowej wersji z tego tematu i wypakowaniu nie ma gotowych plikow PHP do nadpisania? |
Masz na myśli osobną paczkę tylko tych, które się zmieniły?
Faktycznie, szkoda że nie ma osobnej paczki tylko ze zmienionymi plikami. Ja wyodrębniałem je sam. Sprawdziłem w których mam mody, az że nie było ich tak wiele, to zrobiłem mody ręcznie i wszystko wgrałem na FTP (tylko nowe pliki), potem wpis do SQL, i czyszczenie cache. Wszystko chodzi.
Andrej32 - 06-01-2008, 11:29
witam ponownie
twraz mam takie coś czy wszystko okey
moge wgrywać pliki na serwer ?
czy ten jeden plik moge nadgrać z paczki ?
bo widze że nie był modyfikowany u mnie na forum
chelloPL - 06-01-2008, 11:51
Andrej32 napisał/a: | twraz mam takie coś czy wszystko okey
moge wgrywać pliki na serwer ? |
Nie, nie jest ok.
Nie masz w katalogu pliku pafiledb/includes/email.php. Jak go skopiujesz, to wpisz jego nazwę wraz ze ścieżką i kontynuuj.
Jeśli przerwiesz, to będziesz musiał jeszcze raz skopiować wszystkie pliki i jeszcze raz wykonać łatanie.
Andrej32 - 06-01-2008, 12:08
witam ponownie
w tej chwili mam coś takiego
czy wszystko okey ??
chelloPL - 06-01-2008, 12:10
Andrej32 napisał/a: | czy wszystko okey ?? |
Odpowiedz sobie na to pytanie czytając plik readme_windows.txt (dołączony do pliku ZIP w 1 poście).
Wskazówka: nie, nie jest wszystko ok. Co i jak poprawić masz opisane w pliku (wraz z przykładem).
Andrej32 - 06-01-2008, 12:19
Okey zrobiłem poprawke
miałem dwie
kałasznikof - 06-01-2008, 12:29
po wgraniu wszystkich plików na serwer włącza się strona instalacji forum coś źle zrobiłem?
za to na drugim serwerze przez przypadek skasowałem plik config.php i się wszystko posypało
http://www.samorzad.amw.gdynia.pl/forum/index.php
chelloPL - 06-01-2008, 12:39
kałasznikof napisał/a: | po wgraniu wszystkich plików na serwer włącza się strona instalacji forum |
Widzisz... A miałeś pliku config.php nie wgrywać...
Przywróć plik config.php z kopii.
Andrej32 - 06-01-2008, 12:54
chelloPL, Serdeczne dzieki wszystko przebiegło wyśmienicie
mam już nowa wesję i nie straciłem modów
pozdrówka dla wszystkich
|
|
|