1.12.7 i starsze - Online Bots Manager (mod. do phpbb by Przemo)
kevvin! - 20-01-2008, 16:31
Cześć.
1) Fajny MOD, nie ma co
2) Forum niedawno postawiłem na nogi, mało użytkowników, mało postów, itd - zainstalowałem modyfikacje Twoją m1chu, i na razie żaden BOT jeszcze nie trafił na moje forum. Co muszę dokładnie zrobić?
Wersja forum: najnowsza, 1.25.6
fatherdirector - 20-01-2008, 22:20
kevvin! napisał/a: | na razie żaden BOT jeszcze nie trafił na moje forum. Co muszę dokładnie zrobić? |
Zadbać o reklamę forum.
chonsu - 27-01-2008, 12:58
Alo
konr4d - 29-01-2008, 20:03
ja wykonałem wszystko tak, jak w instrukcji było. po zainstalowaniu moda, nieważne ile osób jest zalogowanych, to zawsze Kod: | Na Forum jest 0 użytkowników :: 0 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 0 Gości (0 botów) |
przed modem tak nie było.
m1chu - 30-01-2008, 18:18
kevvin! napisał/a: | ja wykonałem wszystko tak, jak w instrukcji było. po zainstalowaniu moda, nieważne ile osób jest zalogowanych, to zawsze
Kod:
Na Forum jest 0 użytkowników :: 0 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 0 Gości (0 botów)
przed modem tak nie było. |
Musiałeś popełnić jakiś błąd przy wykonywaniu instrukcji.
Z mojej strony nastąpiło z nawału obowiązków lekkie zamrożenie modyfikacji, ale postaram się w najbliższym czasie dodać kilka przydatnych rzeczy i wydać finalną wersję.
konr4d - 30-01-2008, 19:45
nie popełniłem żadnego błędu
mi nie działa ani na 1.12.5
ani na najnowsze 1.12.6
ale może jakoś to naprawię
[ Dodano: 31-01-2008, 07:28 ]
a jeszzce coś takiego
Nie pokazuje mi ilości użytkowników w tym dolnym panelu, w ogóle 0 wszytskiego, choć na forum jest nas ok. 20
Poszedłem do indeksu administracji a tam...
wszystko pięknie działa, wykrywa boty Googli!
Jaki plik może odpowiadać za ten dolny panel w głównym oknie forum?
Byłbym szczęśliwy, gdyby m1chu chciał to naprawić
A jeszcze takie pytanie, działa to pod 1.12.6 ?
kevvin! - 02-02-2008, 08:27
Odnośnie pytania czy to działa / czy nie. Odpowiedź: Tak, ale..
Zainstalowałem Forum , wiadomo mało użytkowników, itd - nic dziwnego że BOT nie chce wejść. Zainstalowałem ta modyfikacje, nadal nic. I tak pare dni (11 bodajze) bez bota, wczoraj wrzuciłem (na strone główną) reklame z Googli (czy tam googlów) , i Bot wchodzi co 5 minut ^^
Więc chyba to przez reklame reklam, bot wkońcu zawitał.
m1chu - 02-02-2008, 20:30
Cytat: | Odnośnie pytania czy to działa / czy nie. Odpowiedź: Tak, ale..
Zainstalowałem Forum , wiadomo mało użytkowników, itd - nic dziwnego że BOT nie chce wejść. Zainstalowałem ta modyfikacje, nadal nic. I tak pare dni (11 bodajze) bez bota, wczoraj wrzuciłem (na strone główną) reklame z Googli (czy tam googlów) , i Bot wchodzi co 5 minut ^^
Więc chyba to przez reklame reklam, bot wkońcu zawitał. |
Mod działa. I ale nie ma. Był testowany na czystym phpBB by Przemo w wersji 1.12.5, a także później na takim z dodatkowymi modyfikacjami. Nie mogę niestety zapewnić, czy jakaś modyfikacja (bo jest ich pełno i trudno, żebym każdą konfigurację przetestował) nie "gryzie" się z z OBM.
Co do sprawy tego, że nie ma botów na forum. Wszystko zależy od ilości podanych ip. Nawet jeśli bot google wejdzie, a jego ip nie będzie podanego, to nie wyświetli skrypt go w liście użytkowników. Po dłuższym zastanowieniu zaimplementuje rozpoznawanie botów po hostach w finalnej wersji. Ale nie będę brał odpowiedzialności za błędne wyświetlanie bota w wypadku gdy ktoś się podszyje pod jego host
Cytat: | A jeszcze takie pytanie, działa to pod 1.12.6 ? |
Działa, u mnie pokazuje.
Cytat: | Jaki plik może odpowiadać za ten dolny panel w głównym oknie forum? |
Części kodu odpowiadające za wyświetlanie botów znajdują się w functions_add.php.
Co do błędów. Pokaż screeny z tymi błędami i jaką masz wersje php?
kevvin! - 03-02-2008, 12:48
m1chu, a jak mogę sprawdzić efekty tego GoogleBota?
Od wczoraj z rana wchodzi na moje Forum mniej wiecej co 1 / 2 godziny, ale jak sprawdzić jego prace? W google.pl wpisuje title:nazwa.pl i nic nie zaindeksowało, czy jak to tam się pisze
Jak sprawdzić prace GoogleBota?
fatherdirector - 03-02-2008, 14:21
kevvin! napisał/a: | wczoraj wrzuciłem (na strone główną) reklame z Googli (czy tam googlów) , i Bot wchodzi co 5 minut |
Jaki bot ? "Mediapartners-Google" to nie to samo co "Googlebot".
kevvin! napisał/a: | W google.pl wpisuje title:nazwa.pl i nic nie zaindeksowało, czy jak to tam się pisze |
Komenda
Kod: | site:www.nazwa_strony.pl |
pokazuje ilość zindeksowanych w google stron.
kevvin! - 03-02-2008, 15:02
Googlebot/2.1 taki BOT wchodzi na Forum. Gdy wpisuje nawet z [www] site:www.adres.pl, to i tak 0 rezultatów. Żeby GoogleBot zindeksował WWW to musze mieć WŁĄCZONY widok dla wszystkich? bo aktualnie mam tylko dla Zarejestrowanych. Str. Główną mogą odglądać bez rejestracji.
fatherdirector - 03-02-2008, 17:58
Stronę głowną zindeksuje a podstrony wymagające logowania już nie.
Na wyniki musisz czekać, zwykle kilka do kilkunastu dni.
jestemradek - 13-02-2008, 14:10
Witam,
Mam takie pytanie,
Czy jest możliwość, żeby boty miały dostęp do całego forum, mimo włączonej opcji tylko dla zarejestrowanych ?
fatherdirector - 13-02-2008, 21:10
jestemradek, jest płatna modyfikacja Centuriona która umożliwia botowi Google wchodzenie do zamkniętych for:
- http://centurion.sadistic...dla_googlebota/
Tyle że po co wtedy dział tylko dla zarejestrowanych skoro jeżeli Google może zindeksować dane forum to każdy może je sobie obejrzeć w cache Google'a
Ale to juz pozostawiam rozważaniom ew. zainteresowanych
hannaangelica - 15-02-2008, 03:02
może ktoś mi pomóc?
u mnie pojawia się coś takiego po zainstalowaniu... grzebałam dodatkowo tylko tyle, żeby bota zrobić na końcu użytkowników online...
Cytat: | Na Forum jest 1 użytkownik :: 0 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 1 Gość (0 botów)
Zarejestrowani Użytkownicy: Brak |
proszę o szybką pomoc
[dodano]
Podmieniłam plik, jeszcze raz wprowadziłam zmiany, pokazały się osoby na forum, ale nie pokazuje, ile jest botów.
Cytat: | Na Forum jest 4 użytkowników :: 2 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 2 Gości ( botów) |
Gdzie to należy zmienić?
[ Dodano: 16-02-2008, 15:00 ]
Witam, ponawiam pytanie, gdzie jest błąd, że nie wyświetla mi nazw botów w zarejestrowanych użytkownikach, ani nie pokazuje liczby botów online? (dodam, że ci goście to właśnie dwa boty)
załączam screen
|
|
|