To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Dodatkowe pola w profilu - Instrukcje

ŁUKASZ24 - 14-02-2005, 15:55

They napisał/a:
no cóż nie wszystkie style mają takie same kody a może brakowaćo ,ale wiem ,że ten styl subBlack jest gorszy ... spróbuj wygrzebać.

subSilver działa 100% .

Wam działa a mi nie.Te? chciałem mieć to pod skąd ale jak to kopiuje gdzie trzeba to nie ma trzech pól : Posty:

rafcio - 28-02-2005, 16:41

Cześć.
Mam nadzieje ,że moje pytanie bedzie rozsądne ;)

A jest ono takie.Dodatkowe pola w profilu albo możemy pokazać w profilu albo nie.A jeśli chciałbym te pola pokazać tylko i wyłącznej członkom danej,ukrytej grupy do której należy użytkownik?Jest to możliwe?Jeśli tak to jak to zdjełać?

pozdroofka

Anonymous - 21-03-2005, 00:11

+ czy da sie zrobic aby dodac takie pole ale bylo to tylko widoczne dla adminow i oni mogli edytowac to.
zenek - 12-05-2005, 19:39

A czy da sie zrobic tak aby owe ikonki byly wyswietlane obok nicka i ikonki płci? A jesli tak to co nalezy zmienic?

[ Dodano: 12-05-2005, 21:17 ]
Dobra - swoj problem w polowie rozwiazalem - przenioslem w pliku stylu aby opcja "nad postem" pokazywala sie obok nicka uzytkownika. Ale teraz jak zrobic aby obrazek nie byl pod spodem tylko w jednej lini z nickiem i ikonka płci?

[ Dodano: 12-05-2005, 21:33 ]
Ok juz se pomoglem edytujac viewtopic.php

solnica - 20-05-2005, 17:52

Czy da się tak zrobić żeby zamiast jumpbxa w dodatkowym polu można było zaznaczać tylko TAK lub NIE. Jak jest np z ukrywaniem obecności na forum...Aha i czy da się tak zrobić żęby po zaznaczeniu opcji TAK w jednym (dodatkowym) polu rejestrujący się użytkownik był zmiuszony do wypełnienia następnego pola. Chce zrobić coś takiego:
Kod:

Czy należeysz do klubu*:     o TAK   O NIE
Imie/Przezwisko w klubie*: |_____________|

lub

Czy należeysz do klubu*:    O TAK   o NIE
Imie/Przezwisko w klubie: |_____________|

Jakby co, to małe "o" jest zaznaczeniem opcji - nie wiedziałem jak to inaczej zrobić :)

solnica

Rain - 20-05-2005, 18:14

Red napisał/a:
No, w?a?nie - może ktoś by napisać takiego moda? Teraz żeby ustawić pola tak jakbym chciał musiałbym na nowo wszystkie kasowa?. A przydatna by była opcja dzięki, której każde pole byłoby oddzielnym kawałkiem kodu - dzięki temu pola zawierające grafiką można by było umieścić na samym dole, a pola z tekstem czytelnie posegregowa?.

No wlasnie hmmm ma ktos na to pomysl? Bo zrobilem dwa dodatkowe pola ale jedno chce aby bylo na gorze a drugie na dole pod avatkiem :oops: ...

Anonymous - 25-05-2005, 07:57

Wgrałem wszystko idealnie, pozmieniałem langi i niby sie pojawiło pole w JUmboxie...tylko, że
obrazki sa niewidoczne, tzn. nie pojawiają się jak się jakis wybierze. Zamiast nich taka prawie przezroczysta chmurka - co w takiej sytuacji mam zrobić ??

mafioza17 - 26-05-2005, 09:16

Nikt nie wie co w takim przypadku należy wykonać ? Mam podobny problem....
Allen - 27-05-2005, 11:18

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć, jeżeli to możliwe, jakie pliki obejmuje MOD Custom Fields (dodatkowe pola) w Forum by Przemo, najlepiej w wersji 1.9.4.2 (którą posiadam).

Wiem, że Przemo nie udostępnia jej oddzielnie, ale może chociaż da radę dowiedzieć się, które pliki obejmuje, czy w każdym z nich, kod tej modyfikacji jest oznaczony w jakiś sposób, dzięki czemu możnaby rozpoznać, że to jest ten kod a nie inny. Plus ewentualnie dodatkowe zapytania do bazy danych, jeżeli występują owe, o utworzenie/zmodyfikowanie tabel, jeżeli można by je ewentualnie udostępnić :)

Czy ewentualnie coś zmieniło się w jej strukturze w stosunku wersji obecnej 1.9.4.2 do Poprawki 9 dla wersji 1.8, która jest zamieszczona na tym Forum?

Ponieważ MOD stanowi całość, a ja bym chciał aby można go oddzielić trochę i umieścić w dwóch różnych miejscach, myślę, że zdublowanie kodu byłoby najprostszym obecnie wyjściem do wprowadzenia takiej zmiany.

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc!

Mam nadzieję, że ktoś zauważy ten post ;)

mafioza17 - 28-05-2005, 10:01

Ok, mój problem juz się wyjasnił, dzięki ! :mrgreen:
Anonymous - 31-05-2005, 12:30

To ja dla odmiany mam pytanie proste, ale sam nie potrafię znaleźć na nie żadnej sensownej odpowiedzi. Do czego służy opcja Automatyczne tworzenie linków przy tworzeniu/edytowaniu naszego pola?
pietrex - 31-05-2005, 15:03

po prostu gdy jest OFF, to tekst np http://onet.pl bedzie tylko tekstem, a gdy ON, toi zamieni w linka :P takie to skomplikowane... :roll:
MaciekP - 31-05-2005, 18:46

Parę razy była w tym temacie poruszana prośba o rozwianie wątpliwości czy uda się zrobić tak, aby te dodatkowe pole/pola mogli edytować jedynie administratorzy. Przychylam się do prośby...
A super to by było gdyby edytować mógł jeden jedyny raz użytkownik podczas rejestracji (wymagane pole), a potem już koniec, zmienić może jedynie admin.

Przy instalacji skryptu pokazuje mi
Kod:
Błąd Ogólny   

Could not query users

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'custom_form' in 'field list'

SELECT user_id, custom_form FROM phpbb_users WHERE user_id <> -1

Line : 24
File : skrypt.php

A tak w ogóle, po co jest ten skrypt.php? Czego brakuje na forum że potrzeba tego skryptu?

Hmm może wiem, jakoś zakładałem te dodatkowe pola, uzupełniłem, wszystko było gut, wchodzę któryś tam raz na forum a pole zniknęło! (A w PA dalej jest). Bez tego skryptu jest nietrwałe czy jakoś tak?

futrzak - 06-06-2005, 22:18

witam mam problem.....
nie chca mi sie wyswietlac dodatkowe pola.....
http://www.forum.pobieralnia.pl/check_files.php
te czerwone.... to są moje modyfikacje w plikach....
a mysle ze nie musze wgrywac porpawki bo
przy wciaganiu pisze wersji przema ze jak ktos sciagnal przed ktorys tam kwietnia to nie musi wgrywac poprawki
wiec w czym problem jest ?/

czy jednak musze wgrac obie poprawki ?

MaciekP - 06-06-2005, 22:42

futrzak napisał/a:

przy wciaganiu pisze wersji przema ze jak ktos sciagnal przed ktorys tam kwietnia to nie musi wgrywac poprawki

na odwrót : jak ktos sciagnał przed ktorymś tam kwietnia to musi wgrywac poprawki :!: