1.12.7 i starsze - Topics Rate System v. 10.2
rahim - 29-12-2006, 13:32
Cytat: | Mam maly problem. Otoz, kiedy ustawiony jest tryb pelny, zeby wystawic ocene, trzeba najpierw zaznaczyc 3, by aktywowac przycisk OK. Ani 1, 2, 4, 5, tylko 3. |
Masz najnowszą wersję? Bo Knofel poprawił ten błąd w ostatniej paczce.
ShotgunXC - 29-12-2006, 20:21
Juz mam, dzieki za info.
kob22 - 26-01-2007, 23:12
Cytat: | Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 4
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 23
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 27
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 31
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 35
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 39
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 43
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 48
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 103
Topics Rate System v 4.5 - PANEL ADMINISTRACYJNY
W tym miejscu możesz ustawiać podstawowe opcje modyfikacji Topics Rate System |
Taki błąd mi wyskauje w PA jak wejde w zakładke TR
I Cytat: | Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/viewforum.php on line 707 | taki po wejsciu w forum(kategorie)
MakArios - 27-01-2007, 09:45
Cytat: | using MYSQL_NUM, you only get number indices (as mysql_fetch_row() works |
Z tego wynika, że działanie w tym pliku funkcji mysql_fetch_array jest sprowadzone do mysql_fetch_row, które nie wymaga podania dodatkowych argumentów, a więc jako takie nie powinno wywoływać tego typu błędach w niektórych wersjach oprogramowania. Nie mogłem się dogrzebać w manualach, czy Twoje wersje (głównie zastanawiam się nad MySql version : 5.0.24a-log ) to obsługuje, ale jeżeli czegoś nie pokręciłem, to zamiana:
Kod: | $row = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_NUM); |
na:
Kod: | $row = mysql_fetch_row($sql); |
W plikach związanych z tym modem (patrz instrukcja) powinno rozwiązać problem. Ale jak mówiłem, nie doszukałem się tego w manualach, to jest tylko moja opinia.
kob22 - 27-01-2007, 12:11
Cytat: |
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 4
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 23
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 27
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 31
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 35
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 39
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 43
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 48
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 103 |
Po zmianie wg twojej wskazówki w PA są teraz takie rzeczy wiec to chyba nie to
MakArios - 27-01-2007, 15:48
Czyli dokładnie ten sam błąd, tylko na innej funkcji (która w tym przypadku działa tak samo...). Ja nie mam pomysłu .
Knofel - 27-01-2007, 16:01
A zapytanie SQL wykonałeś ??
kob22 - 27-01-2007, 17:00
wykonałem ...
wykonam jeszcze raz dla pewnosci
[ Dodano: 27-01-2007, 17:09 ]
Cytat: | CREATE TABLE `phpbb_topics_rates` ( `vote_id` smallint(6) NOT NULL auto_increment, `topic_id` smallint(6) NOT NULL, `voter_id` smallint(6) NOT NULL, `voter_rate` smallint(6)NOT NULL, PRIMARY KEY (`vote_id`) ) TYPE=MyISAM
+++ Error: Table 'phpbb_topics_rates' already exists
CREATE TABLE `phpbb_topics_rates_config` ( `enabled` varchar(1) NULL, `enabled_all` varchar(1) NULL, `forums` varchar(255) NULL, `top_list` tinyint(3) NOT NULL default 30, `rate_field_type` tinyint(1) NOT NULL default 0, `rates_theme` varchar(255) NOT NULL default 'gold', `min_posts` smallint(10) UNSIGNED NOT NULL default 0, `forbidden_users` varchar(255) NULL, `forbidden_topics` varchar(255) NULL, `forbidden_groups` varchar(255) NULL ) TYPE=MyISAM
+++ Error: Table 'phpbb_topics_rates_config' already exists
ALTER TABLE `phpbb_topics` ADD `topic_rate` VARCHAR(5) NOT NULL default 0
+++ Error: Duplicate column name 'topic_rate'
ALTER TABLE `phpbb_topics` ADD `topic_rates` TINYINT UNSIGNED NOT NULL default 0
+++ Error: Duplicate column name 'topic_rates'
ALTER TABLE `phpbb_topics` ADD `topic_votes` TINYINT UNSIGNED NOT NULL default 0
+++ Error: Duplicate column name 'topic_votes' |
wiec wykonałem
rahim - 28-01-2007, 21:26
Czemu u mnie w topliście teraz kolejność jest od najwcześniej zamieszczonego tematu, a nie od najlepiej ocenionego?
Knofel - 15-02-2007, 21:32
15.02.2007 - Topics Rate System v. 5.0 (FINAL)
Zmiana optymalizacyjna (Sposób sprawdzania czy użytkownik należy do grupy która nie ma prawa oddawania głosów)
Możliwość wyboru czy ilość oddanych głosów ma być pokazywana w profilu usera
Możliwosć usunięcia stylu przez Panel Administracyjny
Prawdopodobnie nie działało przeglądanie stylów innych niż .png w Panelu Administracyjnym - problem został rozwiązany
Rozbudowałem nieco statystyki:
→ 5 ostatnio ocenionych tematów
→ Po kliknięciu w ocene zostaniemy przenieseni do listy tematów które dostały tą własnie ocenę
→ Po klikniećiu w sume wszytkich głosów zostaniemy przenieseni do listy wszytkich ocenionych tematów
→ Dodałem dodatkową informację o tym ile stylów mamy do wyboru
Zmiana wyglądu Panelu Administarcyjnego
Usunołem z paczki update'y z wersji poniżej 4.5b
rahim - 15-02-2007, 22:57
A nie wiesz Knofel jak rozwiązać mój problem?
[ Dodano: 16-02-2007, 13:43 ]
U mnie jest błąd w widoku tematu...
Kod: | Warning: array_diff() [function.array-diff]: Argument #2 is not an array in /home/emdzej/public_html/viewtopic.php on line 3063 | a ta linia to Kod: | $tr_forbidden_groups = ( count(array_diff($tr_user_groups, $tr_forbidden_groups)) < $tr_user_groups_count ) ? 1 : 0; |
Knofel - 16-02-2007, 17:14
16.02.2007 - Topics Rate System v. 5.1 (FINAL)
CRITICAL BUG FIX: Poprawiona synchronizacja tematów (Należy ją wykonać po update'cie) - Thx to MrK
Optymalizacja synchronizacji
Oddane glosy w profilu będą już widoczne (Thx to garcu)
Rozwiązany problem z zapisywaniem konfiguracji po pierwszym uruchomieniu modyfikacji (Thx to garcu)
rahim, podmień plik tr_top_list.php i zobacz czy top lista zadziała
rahim - 16-02-2007, 18:06
Nic z tego
Knofel - 16-02-2007, 18:15
rahim, szczerze mówiąc nie mam pojęia czemu tak sie dzieje ja nie mam problemów. Spróbuj w tym pliku to
Kod: | ORDER BY 'topic_rate' |
zmienić na
Kod: | GROUP BY 'topic_rate' |
albo
Kod: | GROUP BY 'topic_rate' ORDER BY 'topic_rate' |
[ Dodano: 16-02-2007, 18:58 ]
16.02.2007 - Topics Rate System v. 5.2 (FINAL)
-> CRITICAL BUG FIX: Poprawiono problem ze sprawdzaniem czy user należy do grupy która nie ma prawa oddawania głosów
-> Poprawiony błąd w instrukcji update'u z wersji 5.0 do 5.1 (Thx to garcu)
rahim - 16-02-2007, 20:50
Jak zmieniam na któryś z zaproponowanych to wyświetla tylko jedno miejsce (mimo ustawionych 100)
|
|
|