To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Topics Rate System v. 10.2

rahim - 29-12-2006, 13:32

Cytat:
Mam maly problem. Otoz, kiedy ustawiony jest tryb pelny, zeby wystawic ocene, trzeba najpierw zaznaczyc 3, by aktywowac przycisk OK. Ani 1, 2, 4, 5, tylko 3.

Masz najnowszą wersję? Bo Knofel poprawił ten błąd w ostatniej paczce.

ShotgunXC - 29-12-2006, 20:21

Juz mam, dzieki za info.
kob22 - 26-01-2007, 23:12

Cytat:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 4

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 23

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 27

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 31

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 35

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 39

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 43

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 48

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 103
Topics Rate System v 4.5 - PANEL ADMINISTRACYJNY
W tym miejscu możesz ustawiać podstawowe opcje modyfikacji Topics Rate System

Taki błąd mi wyskauje w PA jak wejde w zakładke TR

I
Cytat:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/viewforum.php on line 707
taki po wejsciu w forum(kategorie)
MakArios - 27-01-2007, 09:45

Cytat:
using MYSQL_NUM, you only get number indices (as mysql_fetch_row() works

Z tego wynika, że działanie w tym pliku funkcji mysql_fetch_array jest sprowadzone do mysql_fetch_row, które nie wymaga podania dodatkowych argumentów, a więc jako takie nie powinno wywoływać tego typu błędach w niektórych wersjach oprogramowania. Nie mogłem się dogrzebać w manualach, czy Twoje wersje (głównie zastanawiam się nad MySql version : 5.0.24a-log ) to obsługuje, ale jeżeli czegoś nie pokręciłem, to zamiana:
Kod:
$row = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_NUM);

na:
Kod:
$row = mysql_fetch_row($sql);

W plikach związanych z tym modem (patrz instrukcja) powinno rozwiązać problem. Ale jak mówiłem, nie doszukałem się tego w manualach, to jest tylko moja opinia.

kob22 - 27-01-2007, 12:11

Cytat:

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 4

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 23

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 27

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 31

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 35

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 39

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 43

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 48

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/t/a/stawiaj/www/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 103

Po zmianie wg twojej wskazówki w PA są teraz takie rzeczy :P wiec to chyba nie to :(

MakArios - 27-01-2007, 15:48

Czyli dokładnie ten sam błąd, tylko na innej funkcji (która w tym przypadku działa tak samo...). Ja nie mam pomysłu :/ .
Knofel - 27-01-2007, 16:01

A zapytanie SQL wykonałeś ??
kob22 - 27-01-2007, 17:00

wykonałem ...
wykonam jeszcze raz dla pewnosci

[ Dodano: 27-01-2007, 17:09 ]
Cytat:
CREATE TABLE `phpbb_topics_rates` ( `vote_id` smallint(6) NOT NULL auto_increment, `topic_id` smallint(6) NOT NULL, `voter_id` smallint(6) NOT NULL, `voter_rate` smallint(6)NOT NULL, PRIMARY KEY (`vote_id`) ) TYPE=MyISAM
+++ Error: Table 'phpbb_topics_rates' already exists

CREATE TABLE `phpbb_topics_rates_config` ( `enabled` varchar(1) NULL, `enabled_all` varchar(1) NULL, `forums` varchar(255) NULL, `top_list` tinyint(3) NOT NULL default 30, `rate_field_type` tinyint(1) NOT NULL default 0, `rates_theme` varchar(255) NOT NULL default 'gold', `min_posts` smallint(10) UNSIGNED NOT NULL default 0, `forbidden_users` varchar(255) NULL, `forbidden_topics` varchar(255) NULL, `forbidden_groups` varchar(255) NULL ) TYPE=MyISAM
+++ Error: Table 'phpbb_topics_rates_config' already exists

ALTER TABLE `phpbb_topics` ADD `topic_rate` VARCHAR(5) NOT NULL default 0
+++ Error: Duplicate column name 'topic_rate'

ALTER TABLE `phpbb_topics` ADD `topic_rates` TINYINT UNSIGNED NOT NULL default 0
+++ Error: Duplicate column name 'topic_rates'

ALTER TABLE `phpbb_topics` ADD `topic_votes` TINYINT UNSIGNED NOT NULL default 0
+++ Error: Duplicate column name 'topic_votes'

wiec wykonałem ;)

rahim - 28-01-2007, 21:26

Czemu u mnie w topliście teraz kolejność jest od najwcześniej zamieszczonego tematu, a nie od najlepiej ocenionego?
Knofel - 15-02-2007, 21:32

15.02.2007 - Topics Rate System v. 5.0 (FINAL)
:arrow: Zmiana optymalizacyjna (Sposób sprawdzania czy użytkownik należy do grupy która nie ma prawa oddawania głosów)
:arrow: Możliwość wyboru czy ilość oddanych głosów ma być pokazywana w profilu usera
:arrow: Możliwosć usunięcia stylu przez Panel Administracyjny
:arrow: Prawdopodobnie nie działało przeglądanie stylów innych niż .png w Panelu Administracyjnym - problem został rozwiązany
:arrow: Rozbudowałem nieco statystyki:
:idea: 5 ostatnio ocenionych tematów
:idea: Po kliknięciu w ocene zostaniemy przenieseni do listy tematów które dostały tą własnie ocenę
:idea: Po klikniećiu w sume wszytkich głosów zostaniemy przenieseni do listy wszytkich ocenionych tematów
:idea: Dodałem dodatkową informację o tym ile stylów mamy do wyboru
:arrow: Zmiana wyglądu Panelu Administarcyjnego
:arrow: Usunołem z paczki update'y z wersji poniżej 4.5b

rahim - 15-02-2007, 22:57

A nie wiesz Knofel jak rozwiązać mój problem?

[ Dodano: 16-02-2007, 13:43 ]
U mnie jest błąd w widoku tematu...

Kod:
Warning: array_diff() [function.array-diff]: Argument #2 is not an array in /home/emdzej/public_html/viewtopic.php on line 3063
a ta linia to
Kod:
    $tr_forbidden_groups = ( count(array_diff($tr_user_groups, $tr_forbidden_groups)) < $tr_user_groups_count  ) ? 1 : 0;

Knofel - 16-02-2007, 17:14

16.02.2007 - Topics Rate System v. 5.1 (FINAL)
:arrow: CRITICAL BUG FIX: Poprawiona synchronizacja tematów (Należy ją wykonać po update'cie) - Thx to MrK
:arrow: Optymalizacja synchronizacji
:arrow: Oddane glosy w profilu będą już widoczne (Thx to garcu)
:arrow: Rozwiązany problem z zapisywaniem konfiguracji po pierwszym uruchomieniu modyfikacji (Thx to garcu)

rahim, podmień plik tr_top_list.php i zobacz czy top lista zadziała

rahim - 16-02-2007, 18:06

Nic z tego :/
Knofel - 16-02-2007, 18:15

rahim, szczerze mówiąc nie mam pojęia czemu tak sie dzieje :? ja nie mam problemów. Spróbuj w tym pliku to
Kod:
ORDER BY 'topic_rate'

zmienić na
Kod:
GROUP BY 'topic_rate'

albo
Kod:
GROUP BY 'topic_rate' ORDER BY 'topic_rate' 

[ Dodano: 16-02-2007, 18:58 ]
16.02.2007 - Topics Rate System v. 5.2 (FINAL)
-> CRITICAL BUG FIX: Poprawiono problem ze sprawdzaniem czy user należy do grupy która nie ma prawa oddawania głosów
-> Poprawiony błąd w instrukcji update'u z wersji 5.0 do 5.1 (Thx to garcu)

rahim - 16-02-2007, 20:50

Jak zmieniam na któryś z zaproponowanych to wyświetla tylko jedno miejsce (mimo ustawionych 100) :)