F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer
p_J - 18-02-2007, 18:36
Podczas wgrywania bazy na nowy serwer:
Kod: | CREATE TABLE phpbb_jr_admin_users(
user_id mediumint( 9 ) NOT NULL ,
user_jr_admin longtext NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( user_id ) ,
KEY user_jr_admin_idx( user_jr_admin )
);
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1170 - BLOB/TEXT column 'user_jr_admin' used in key specification without a key length |
Podobny przypadek jest opisany w tym temacie jednak dotyczy innej tabeli
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=16125
W czym moze byc problem?
redfox - 19-02-2007, 18:11
Zrobiłem kopię bazy danych za pomocą wbudowanej opcji...
Miałem problemy z importowaniem bazy ale w końcu wszystkie 144 tabele znalazły się w nowej bazie (z odznaczoną opcją kopiuj zawartość tabeli search i read_history - przy zaznaczonej opcji były błędy)
Skonfigurowałem config.php i forum przez dbloadera.
Mój problem polega na tym, że na nowym forum nie ma postów,użytkowników, ustawień i wszystkiego co było na starym forum. (a właściwie jeszcze jest)
Szukałem na forum ale nie spotkałem się z takim problemem
Citizen Kane - 20-02-2007, 14:11
redfox napisał/a: | Zrobiłem kopię bazy danych za pomocą wbudowanej opcji... |
Sprawdź, czy w wykonanym zrzucie, tabele zawierają odpowiednie dane. Np. czy w phpbb_posts_text, są faktycznie zapisane posty.
redfox - 20-02-2007, 14:38
RoboD napisał/a: | Sprawdź, czy w wykonanym zrzucie, tabele zawierają odpowiednie dane. Np. czy w phpbb_posts_text, są faktycznie zapisane posty. |
przeglądałem tabelę users i w zrzucie są tam użytkownicy; posty również są..
ale na forum ich nie ma
Citizen Kane - 21-02-2007, 08:28
Coś mała ta baza ->198.51 KB. Piszesz o 144 tabelach?! Powinno ich być dużo mniej. Wgraj jeszcze raz bazę, wcześniej kasując wszystkie tabele w phpMyAdmin lub DumpLoaderze. Jeśli masz błędy w tabelach search i read_history, to wyczyść w/w tabele i zrób zrzut jeszcze raz.
redfox - 21-02-2007, 12:10
RoboD napisał/a: | Coś mała ta baza ->198.51 KB |
bo to forum nie istnieje zbyt długo - troche ponad 400 postów i niecałe 30 użytkowników...
RoboD napisał/a: | Piszesz o 144 tabelach?! Powinno ich być dużo mniej. |
Dokładnie tyle mam w bazie na yoyo.pl...
RoboD napisał/a: | Wgraj jeszcze raz bazę, wcześniej kasując wszystkie tabele w phpMyAdmin lub DumpLoaderze. |
Wgrywałem z pomocą phpMyAdmin bo w dbloaderze nie wszystkie tabele się wrzucały (do dbloader_error ale podczas wrzucania bazy w dbloaderze nie miałem błędów..)
Cytat: | Jeśli masz błędy w tabelach search i read_history, to wyczyść w/w tabele i zrób zrzut jeszcze raz. |
Czyściłem ale i tak były błędy - zatrzymywało się przy tabeli search_words czy jakoś tak
Błędów nie było bez tych tabel
kemustek - 21-02-2007, 12:26
redfox napisał/a: | Dokładnie tyle mam w bazie na yoyo.pl... |
nie masz tam przypadkiem dwóch baz od for ? Bo standardowo powinno być ich 70 (bez żadnych modyfikacji)
redfox - 21-02-2007, 12:28
no mam 2...
ale nie wiedziałem że one są połączone..
Citizen Kane - 21-02-2007, 14:27
redfox napisał/a: | Wgrywałem z pomocą phpMyAdmin bo w dbloaderze nie wszystkie tabele się wrzucały (do dbloader_error ale podczas wrzucania bazy w dbloaderze nie miałem błędów..) |
no to miałeś błędy w dbloaderze czy ich nie miałeś?
redfox napisał/a: | Czyściłem ale i tak były błędy - zatrzymywało się przy tabeli search_words czy jakoś tak
Błędów nie było bez tych tabel |
Brak niektórych tabel przy wgrywaniu DumpLoaderm jest spowodowane nieprawidłowoscią w jakieś tabeli. Przerabialem to na własnym przykładzie. Wgrywasz i momentalnie procent zawansowania skacze na100. Jeśli masz wyczyszczoną seach_word to nie powinno sygnalizowac żadnych błędów z nią związanych. Możesz ze zrzutu wywalić ręcznie wszystkie tabele search i odtworzyć je potem bez problemow w DumpLoaderze. Jak nie miałeś błędów, to forum wgrało się OK?
rav_85 - 21-02-2007, 16:51
A ja mam taki problem:
http://89.149.209.61/~discostref/forum/
Nie moge wejsc ani do DumpLoadera ani w CHMODy. Co sie dzieje???
redfox - 22-02-2007, 09:24
RoboD napisał/a: | no to miałeś błędy w dbloaderze czy ich nie miałeś? |
nie miałem jak w opcji zrobienia kopii zapasowej w PA odznaczyłem "Kopiuj zawartość tabel search" i "Kopiuj zawartość tabeli read_history"
wyczyściłem search_wordlist ale ale w dbloaderze nadal % skacze na 100
Takie mam tabele w bazie na starym servie:
// pliki umieszczamy w załączniku ~bolt
(oczywiście nazwy tabeli są bez przeglądaj )
Edit:
Sprawdziłem i jednak mam tam tylko jedną bazę a nie 2...
Citizen Kane - 22-02-2007, 13:44
@ redfox
Wrzucić mi swoją bazę na maila, zobaczę ją w Krasnalu. Hasła możesz pozmieniać.
Edit: Coś chyba mailem z forum się nie da... wysłałem ci adres przez GG
sirion - 25-02-2007, 08:11
Przeniosłem swoje forum na inny serwer i od czasu do czasu zawiesza się, inne strony na tym serwersze działają. A jak sprawdziłem system to wyskakuje taki napis:
Rezultat sprawdzania poprawności plików:
Nazwa pliku [ suma obecna ] > [ suma prawidłowa ] Ilość znaków:
Aktualnie - Oryginalnie
index.php : Zła zawartość ! [ 65459398b94810aea4ca904a0d6b7d9c ] > [ 4ee4956ea5a855808cfde31ddd211b03 ] 24706 - 24689 (17)
Tifosi - 25-02-2007, 10:35
wgraj jeszcze raz ten plik
maro15 - 01-03-2007, 16:26
Mialem swoje forum na webplusie, lecz chce sie przenies na wałsny serwer Mam pobrana baze danych wrzucilem na serwer i chce ja wgrac przez Dumploadera lecz gdy baza danych juz sie wgrywa wyskakuje mi taki bład:
Kod: | 1 1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'ďťż CREATE TABLE phpbb_adv_person ( user_id mediumint(9) NOT NULL default '0',' at line 1 Pozycja w pliku: 0
ďťż
#
# Struktura tabeli dla `phpbb_adv_person`
#
CREATE TABLE phpbb_adv_person (
user_id mediumint(9) NOT NULL default '0',
person_id mediumint(9) NOT NULL default '0',
person_ip char(8) default '',
PRIMARY KEY (user_id,person_id)
) TYPE=MyISAM |
Chcialem równiez wrzucic przez phpMyAdmin zrobilem wszystko co trzeba bylo lecz gdy daje zeby sie wrzucilo to pojawia mi sie biały ekran (doczytalem na tym forum, że to oznacza iż backup jest zaduzy ma tylko 10 MB)
Prosze o pomoc
|
|
|