Wersje 1.9 i starsze - Poprawka 5
Gusioo - 14-04-2004, 13:12
Witam !! Po zainstalowaniu poprawki jest co jaki? czas:
Kod: | phpBB : Critical Error
Could not query config information
DEBUG MODE
SQL Error : 1226 User 'fazos' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 6000)
SELECT * FROM phpbb_config
Line : 200
File : /3w/wz.cz/f/fazos/forum/common.php |
Nie wiem co to jest
Może jest na to jaka? rada
jacekowski - 14-04-2004, 13:21
znalazłem czemu dokładnie dopuki sie nie zaloguje jest poniżej jednej sekundy jak sie zaloguje to gorzej ew. jak ktoś chce to moge podać hasło teraz przy wejściu do tego tematu mam 3.9 sekudy i zapytan 272 a na localhoscie w domu to miałem koło 10 sekund
[ Dodano: 14-04-2004, 14:24 ]
a w szkole mi sie robi nawet taki błąd
Kod: | The page cannot be displayed
There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.
--------------------------------------------------------------------------------
Please try the following:
Click the Refresh button, or try again later.
Open the przemo.org home page, and then look for links to the information you want.
If you believe you should be able to view this directory or page, please contact the Web site administrator by using the e-mail address or phone number listed on the przemo.org home page.
[u][i][b]10060 - Connection timeout[/b][/i][/u]Internet Security and Acceleration Server
--------------------------------------------------------------------------------
Technical Information (for support personnel)
Background:
The gateway could not receive a timely response from the Web site you are trying to access. This might indicate that the network is congested, or that the Web site is experiencing technical difficulties.
ISA Server: sbs2k.men2k.edu.pl
Via:
Time: 2004-04-14 12:11:01 GMT
|
[ Dodano: 14-04-2004, 15:54 ]
teraz 0.12 151 zapytan
[ Dodano: 14-04-2004, 15:59 ]
jakoś wogule szybciej ruszy?o
czarq - 14-04-2004, 15:22
Cytat: | SQL Error : 1226 User 'fazos' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 6000) |
Limit na serwerze webzdarmy, maksymalnie 6000 zapytan do bazy MYSQL ..nie wiem na jaki okres czasu. Raczej tego nie obejdziesz
_FrEzZ__ - 14-04-2004, 15:37
Da sie to obejsc .. ja napisałem do admina swojego servera i Mi poprawić ustawienia bazy danych i teraz nie mam takich problemów:)
Przemo - 14-04-2004, 16:05
Faktycznie byly problemy w kopii zapasowej i phpbbmyadminie, poprawilem. Czekam na nastepne bledy
_FrEzZ__ - 14-04-2004, 16:07
musze instalowac jeszcze raz 5 poprawke czy bedzie to dopiero w 6??
Profesor - 14-04-2004, 16:31 Temat postu: Edycja daty postu przez admina Znalazlem taki blad, jesli możecie to sprawdzcie czy dziala Wam Edycja daty postu przez admina u mnie wywala cos takiego:
Kod: | Błąd Ogólny
Could not query Posts table.
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(4731)' at line 1
SELECT post_time FROM phpbb_posts WHERE post_id = intval(4731)
Line : 137
File : /home/neostrada/forum/includes/edit_post_date.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://przemo.org/phpBB2/forum
|
Linki do grafiki sa w takiej postaci: http://forum.neostrada.in...ini_members.gif
a powinny byc: http://forum.neostrada.in...ini_members.gif
To chyba nie powinno sie wogole pokazywac tylko formularz do zmiany daty i godziny.
_FrEzZ__ - 14-04-2004, 16:37
u Mnie edycja daty postu admina tez jest zwalona ten sam bład ... wiec wyłaczyłem ta opcje i po sprawie:)
CRSound - 14-04-2004, 16:40
a mi nie łączy postów ...
[ Dodano: 14-04-2004, 18:41 ]
po poprawce 4 ... 5 nie mam odwagi instalować ...
Jockey - 14-04-2004, 17:04
Edycja postow nie dziala od poprawki 4 i bylo juz przez Przema podane pare postow wstecz ze bedzie to poprawione
_FrEzZ__ - 14-04-2004, 17:09
Cr łączenie postów działa... przynajmniej MI w wersij 1.8 jak zainstalowałem na 1.7 mam wszystkie 5 poprawek
Miki - 14-04-2004, 17:13
Przemo napisał/a: | Sprobuj wgrac jeszcze raz forum, wgranie poprawki nie powinno tego zepsuc. |
Wgrałem stare pliki do katalogu forum, aby włączyć forum (nawi?zując do mojego poprzedniego posta) i pomogło, gdy włączyłem forum wgrałem poprawke5, po wgraniu uruchomićem plik poprawka5.php wszystko działało bardzo dobrze do momentu naci?nięcia na jaki? temat, w ogóle nie pokazuje treści tematu, oto, co się stało:
Jeśli ktoś wie, co na to poradziś to proszę o odpowiedź. Pozdr.
CRSound - 14-04-2004, 17:31
no i w?a?nie dlatego boję się instalować 5-tk? ...
_FrEzZ__ - 14-04-2004, 17:35
Mi tam dział? bez problemu praktycznie :)Zreszta Jak robić to Przemo .. testowali to Moderatorzy tego forum to musi działac.. owszem może zawierac jakies błedy niewielkie ale nic nie jest doskonałe:)
Jockey - 14-04-2004, 17:38
Mnie jeszcze jeden błąd a może to nie błąd interesuje - własnie sprawdzilem u przema na testowym i jest to samo, mnie az tak na tym nie zalezy ale chcialbym poprostu wiedziec a wiec:
Jak daje ogloszenie na kazdej stronie,podstronie itp na forum to wtedy nie ma juz tej tabelki (nie wiem jak to sie zowie prawidlowo) ktora po najechaniu na temat topiku pokazuje ile razy w nim pisalem ile jest postow nieprzeczytanych przezemnie itp czy na glownej ile user jest online na forum - poprostu juz nie jest wyswietlania dopoki spowrotem nie wywale ogloszenia (chyba ze blad jest w kodzie ktory ja wklejam a kod jest z wersji wczesniejszej ktory byl standartowo w oknie ogloszenia bo w testowym okno jest puste ale chyba raczej to cos innego)
Pozdrawiam
|
|
|