Wersje 1.9 i starsze - Poprawka 4
czarq - 10-04-2004, 17:13
Rozumiem irytacje Przema, faktycznie zrobil sie tutaj burdel.
Ale nie moge zgodzic sie z jednym.
Nie mozna przyjac ze jesli dziala cos na forum testowym to jest OK. Mozliwe ze pewne bledy wystepuja przy takiej a nie innej konfiguracji...przez jakiegos ifa... Kilku userom, takze mi zle dziala wlaczenie opcji wyswietlanie ostrzezen pod avatarami. Pewnie chodzi o wzgledy bezpieczenstwa, wyglada to tak jakby admin odcinany byl od dostepu do jakichkolwiek zmian.... Jakby zmiana tej opcji byla zabroniona ...
Jesli problem bedzie wystepowal u wiekszosci uzytkownikow i Przemo bedzie chcial sprawdzic mgoe udostepnic konto admina.
"L_VIEWTOPIC_WARNINGS" => $lang['viewtopic_warnings'],
"VIEWTOPIC_WARNINGS_YES" => $viewtopic_warnings_yes,
"VIEWTOPIC_WARNINGS_NO" => $viewtopic_warnings_no)
Szukac trzeba tutaj, nie wiem gdzie sa zdefiniowane funkcje vievtopic_warnings_no i _yes.
torzba - 10-04-2004, 17:15
bajt napisał/a: |
Przemo mam problem z [mod ] w ogole mi to nie działa pisze [mod ] i widze normalny tekst...
Co? źle robie ?? |
A wiec musisz dac tak:
Kod: | [mod] piszesz sobie cos i tego napewno nikt nie widzi[/mod] |
W ten sposb napewno zadziala i beda to widzieli tylko admini i moderatorzy
Przemo - 10-04-2004, 18:00
Faktycznie jest problem z ostrzezeniami pod avatarem, wszystko przez to ze zapomnialem dodac tutaj w poscie poprawki4 informacji o dodaniu jednego wpisu: Kod: | INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('viewtopic_warnings','0'); | W aktualizacji 1.7-1.8 i w kazdym innym miejscu to bylo.
Dodatkowo w poprawce 5 zrobie zeby pierwsza wartosc byla linkiem do widoku ostrzezen uzytkownika.
Heh, ok, zacząłem spowrotem panowa? nad sytuacj? Jak znajdziecie jakis kolejny błąd to zgłaszajcie, jak nie to za dwa dni wpuszcze poprawkę5
arno - 10-04-2004, 18:08
Dzięki Przemo , po tej linijce nawet ['you'] się pojawiło
chiwawa - 10-04-2004, 18:58
czy jezeli jeszcze nie wgralem poprawki4 (na szczescie ) to czy poprawka 5 bedzie zawierac w sobie wszystkie nowsci z 4? kiedy bedzie 5 poprawka? ps Przemo twoje forum i tak jest zajebiste
azazello - 10-04-2004, 18:58
Przemo napisał/a: |
Heh, ok, zacząłem spowrotem panowa? nad sytuacj? Jak znajdziecie jakis kolejny błąd to zgłaszajcie, jak nie to za dwa dni wpuszcze poprawkę5 |
nie wiem czy nie ma błedu w kolorach nicków
bo jak zmieniam domyślny dla modów to na taki sam zmienia adminowi i wtedy robić się też problemy z podwójnym pokazywanie płci
jacekowski - 10-04-2004, 19:55
a mi wszystko działa jak trzeba tylko że instalowałem ?wierze forum z poprawkami 1,2,3,4 z wyj?tkiem tego że w pisaniu jakiejkolwiek odpowiedzi nie ma guzika od funkji you, ale nie miałem czasu sprawdza? dokładnie czemu
[ Dodano: 10-04-2004, 21:01 ]
tylko że nie sprawdzałem dokładnie jeszcze i forum mam na krasnalu na razie i sie zdziwiłem że na krasnalu zadniałało wykrywanie przeglądarki z topicu Wykrywanie przegladarki nawet na wersji wcześniejszez z poprawkami 1,2,3 a na iis nie probowałem bo wywaliłem i mi sie nie chce instalowac na nowo
Kroob - 10-04-2004, 20:24 Temat postu: [problem] Backup w PA Tyczy wyłącznie wersji z poprawkę 4:
Kod: | Narządzia Bazy Danych : Kopia Zapasowa
Ściąganie rozpocznie się lada chwila, zaczekaj
Czekam ...
I za moment oglądam co - W okienku stroną główn? forum. |
Trzy razy powtarzałem instalacją i to samo, kontrolnie zainstalowałem wersję z 3 porawk? i jest OK.
Czy ktoś wie o co z tym chodzi ?
Przemo - 10-04-2004, 20:27
Cytat: | bo jak zmieniam domyślny dla modów to na taki sam zmienia adminowi i wtedy robić się też problemy z podwójnym pokazywanie płci | Dzieki za spostrzezenie ze te dwa problemy sa razem. Poprawie to w poprawce 5
Hornet - 10-04-2004, 21:43
Forum instalowalem od nowa (z poprawka 4).
Kiedy probuje wyslac avatar z mojego komputera, wyskakuje blad "Obrazek musi był typu .jpg, .gif lub .png". Mimo, ze avatar jest w *.jpg lub *.gif.
Kiedy ten sam obrazek wysylam z adresu, wszystko jest ok...
Gracek - 10-04-2004, 22:09
Przemo jak ustawisz kolor nicka dla moderatorów to jest podwójna płeć u admina.
drott - 10-04-2004, 22:32
Potwierdzam wystepowanie bledu zgloszonego przez azazello i Gracka.
marcci - 10-04-2004, 22:40
Ehh u mnie jakoś poprawka nie działa choć zrobićem wszystki po kolei.. Wygląda na to, że Przemo będzie musia? zrobić dla wszystkich indywidualne poprawki.. Co ty na to Przemo ? Czeka Cię mnOOstwo pracy
Przemo mam ma?? prośb? wypużą szybko poprawkę 5 tym razem stestowan? na Amen bo ja miałem mas? błądów. Zaniki tekstów, junior admin bez [ ], do tej pory w panelu admina np nie widz? struktury forum, czyli gdzie własny moduł itp.. Zaniki textów.. Przemo zrób co? bo widz?, że to chyba największy m?yn z twoj? modyfikacj?.. aha.. co do testerów to nieźle się sprawujecie, że nie widzieliście błądów na samym portalu - błądy jak BYK!
Ahh.. ja się uporałem tymczasowo z problemami zmianij?? nazwą tabeli z powrotem z *_ignores na *_ignore.. To tylko tymczasowe..
A wynik jest taki, że nie mam nic nowego i kilka głupich błądów.. Ogólnie jestem zawiedziony, ale po poprawce numer 5 podmienie pliki z Downloadu ze spakowanej całej modyfikcji chyba i powinno był ok ? Co Przemo? Ehss.. Przemo proszę na GG jeżeli znajdziesz minutk?.. Zobaczysz co s?ychowa? co ?
Pozdro..
Przemo - 10-04-2004, 22:56
Cytat: | szybko poprawkę 5 tym razem stestowan? na Amen | Heh i to jest w?a?nie niemożliwe nigdzie, mamy przykład phpBB Group jak ostatnio szybko poprawki wypuszczali to w efekcie wysz?o ich kilka a ostatnia wersja dalej jest skopana i dalej mozna oszukac forum
A tak poza tym to musiales cos skopac bo nie ma takich objawow, poprawka 4 ma tylko blad wlaczania [you ], kolor userow, podwojna płeć ale tych o ktorych mowisz nie ma.
Kunio - 10-04-2004, 22:58
to ja zgłaszam błąd z invalid_session po kliknięciu na oznacz wszystkie posty jako przeczytane. tylko najpierw trzeba wybrac Zobacz posty od ostatniej wizyty
|
|
|