To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersje 1.9 i starsze - Poprawka 4

czarq - 10-04-2004, 17:13

Rozumiem irytacje Przema, faktycznie zrobil sie tutaj burdel.
Ale nie moge zgodzic sie z jednym.
Nie mozna przyjac ze jesli dziala cos na forum testowym to jest OK. Mozliwe ze pewne bledy wystepuja przy takiej a nie innej konfiguracji...przez jakiegos ifa... Kilku userom, takze mi zle dziala wlaczenie opcji wyswietlanie ostrzezen pod avatarami. Pewnie chodzi o wzgledy bezpieczenstwa, wyglada to tak jakby admin odcinany byl od dostepu do jakichkolwiek zmian.... Jakby zmiana tej opcji byla zabroniona ...

Jesli problem bedzie wystepowal u wiekszosci uzytkownikow i Przemo bedzie chcial sprawdzic mgoe udostepnic konto admina.

"L_VIEWTOPIC_WARNINGS" => $lang['viewtopic_warnings'],

"VIEWTOPIC_WARNINGS_YES" => $viewtopic_warnings_yes,
"VIEWTOPIC_WARNINGS_NO" => $viewtopic_warnings_no)
Szukac trzeba tutaj, nie wiem gdzie sa zdefiniowane funkcje vievtopic_warnings_no i _yes.

torzba - 10-04-2004, 17:15

bajt napisał/a:

Przemo mam problem z [mod ] w ogole mi to nie działa pisze [mod ] i widze normalny tekst...
Co? źle robie ??

A wiec musisz dac tak:

Kod:
[mod] piszesz sobie cos i tego napewno nikt nie widzi[/mod]

W ten sposb napewno zadziala i beda to widzieli tylko admini i moderatorzy :D

Przemo - 10-04-2004, 18:00

Faktycznie jest problem z ostrzezeniami pod avatarem, wszystko przez to ze zapomnialem dodac tutaj w poscie poprawki4 informacji o dodaniu jednego wpisu:
Kod:
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('viewtopic_warnings','0');
W aktualizacji 1.7-1.8 i w kazdym innym miejscu to bylo.

Dodatkowo w poprawce 5 zrobie zeby pierwsza wartosc byla linkiem do widoku ostrzezen uzytkownika.

Heh, ok, zacząłem spowrotem panowa? nad sytuacj? :) Jak znajdziecie jakis kolejny błąd to zgłaszajcie, jak nie to za dwa dni wpuszcze poprawkę5

arno - 10-04-2004, 18:08

Dzięki Przemo , po tej linijce nawet ['you'] się pojawiło :wink:
chiwawa - 10-04-2004, 18:58

czy jezeli jeszcze nie wgralem poprawki4 (na szczescie :P ) to czy poprawka 5 bedzie zawierac w sobie wszystkie nowsci z 4? kiedy bedzie 5 poprawka? ps Przemo twoje forum i tak jest zajebiste :)
azazello - 10-04-2004, 18:58

Przemo napisał/a:

Heh, ok, zacząłem spowrotem panowa? nad sytuacj? :) Jak znajdziecie jakis kolejny błąd to zgłaszajcie, jak nie to za dwa dni wpuszcze poprawkę5

nie wiem czy nie ma błedu w kolorach nicków

bo jak zmieniam domyślny dla modów to na taki sam zmienia adminowi i wtedy robić się też problemy z podwójnym pokazywanie płci

jacekowski - 10-04-2004, 19:55

a mi wszystko działa jak trzeba tylko że instalowałem ?wierze forum z poprawkami 1,2,3,4 z wyj?tkiem tego że w pisaniu jakiejkolwiek odpowiedzi nie ma guzika od funkji you, ale nie miałem czasu sprawdza? dokładnie czemu

[ Dodano: 10-04-2004, 21:01 ]
tylko że nie sprawdzałem dokładnie jeszcze i forum mam na krasnalu na razie i sie zdziwiłem że na krasnalu zadniałało wykrywanie przeglądarki z topicu Wykrywanie przegladarki nawet na wersji wcześniejszez z poprawkami 1,2,3 a na iis nie probowałem bo wywaliłem i mi sie nie chce instalowac na nowo

Kroob - 10-04-2004, 20:24
Temat postu: [problem] Backup w PA
Tyczy wyłącznie wersji z poprawkę 4:
Kod:
Narządzia Bazy Danych : Kopia Zapasowa   
Ściąganie rozpocznie się lada chwila, zaczekaj
Czekam ...
I za moment oglądam co - W okienku stroną główn? forum.

Trzy razy powtarzałem instalacją i to samo, kontrolnie zainstalowałem wersję z 3 porawk? i jest OK.
Czy ktoś wie o co z tym chodzi ?

Przemo - 10-04-2004, 20:27

Cytat:
bo jak zmieniam domyślny dla modów to na taki sam zmienia adminowi i wtedy robić się też problemy z podwójnym pokazywanie płci
Dzieki za spostrzezenie ze te dwa problemy sa razem. Poprawie to w poprawce 5
Hornet - 10-04-2004, 21:43

Forum instalowalem od nowa (z poprawka 4).

Kiedy probuje wyslac avatar z mojego komputera, wyskakuje blad "Obrazek musi był typu .jpg, .gif lub .png". Mimo, ze avatar jest w *.jpg lub *.gif.

Kiedy ten sam obrazek wysylam z adresu, wszystko jest ok...

Gracek - 10-04-2004, 22:09

Przemo jak ustawisz kolor nicka dla moderatorów to jest podwójna płeć u admina.
drott - 10-04-2004, 22:32

Potwierdzam wystepowanie bledu zgloszonego przez azazello i Gracka.
marcci - 10-04-2004, 22:40

Ehh u mnie jakoś poprawka nie działa choć zrobićem wszystki po kolei.. Wygląda na to, że Przemo będzie musia? zrobić dla wszystkich indywidualne poprawki.. :P Co ty na to Przemo ? :P Czeka Cię mnOOstwo pracy :P
Przemo mam ma?? prośb? wypużą szybko poprawkę 5 tym razem stestowan? na Amen bo ja miałem mas? błądów. Zaniki tekstów, junior admin bez [ ], do tej pory w panelu admina np nie widz? struktury forum, czyli gdzie własny moduł itp.. Zaniki textów.. Przemo zrób co? bo widz?, że to chyba największy m?yn z twoj? modyfikacj?.. aha.. co do testerów to nieźle się sprawujecie, że nie widzieliście błądów na samym portalu - błądy jak BYK!
Ahh.. ja się uporałem tymczasowo z problemami zmianij?? nazwą tabeli z powrotem z *_ignores na *_ignore.. To tylko tymczasowe..
A wynik jest taki, że nie mam nic nowego i kilka głupich błądów.. Ogólnie jestem zawiedziony, ale po poprawce numer 5 podmienie pliki z Downloadu ze spakowanej całej modyfikcji chyba i powinno był ok ? Co Przemo? Ehss.. Przemo proszę na GG jeżeli znajdziesz minutk?.. Zobaczysz co s?ychowa? co ? :)
Pozdro..

Przemo - 10-04-2004, 22:56

Cytat:
szybko poprawkę 5 tym razem stestowan? na Amen
Heh i to jest w?a?nie niemożliwe nigdzie, mamy przykład phpBB Group jak ostatnio szybko poprawki wypuszczali to w efekcie wysz?o ich kilka a ostatnia wersja dalej jest skopana i dalej mozna oszukac forum :)
A tak poza tym to musiales cos skopac bo nie ma takich objawow, poprawka 4 ma tylko blad wlaczania [you ], kolor userow, podwojna płeć ale tych o ktorych mowisz nie ma.

Kunio - 10-04-2004, 22:58

to ja zgłaszam błąd z invalid_session po kliknięciu na oznacz wszystkie posty jako przeczytane. tylko najpierw trzeba wybrac Zobacz posty od ostatniej wizyty