Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.4
lotnik - 04-03-2006, 12:33
Aktualizowałem z wersji 1.9.4 i wszystko przebiegło pomyślnie
Dobra robota!!
mix - 04-03-2006, 13:41
maciekkoszalin napisał/a: | Nie udawaj madrego, tylko czytaj dokladnie. Ustawienia pojedyncze da sie zmieniac, ale nie mozna nic zmienic w zezwoleniach ogolnych dla for. Jezeli ten blad wystepuje wszedzie to trzeba cos z tym zrobic, a jezeli nie, to powiedzcie co mam zle.
Dobra blad cofam, w zezwoleniach ogolnych jak sie zmieni to w poszczegolnych zmienia, tylko dlaczego:
a) w ogolnych zawsze pokazuje standartowe ustawienia a nie te co sa teraz ustawione
b) jakim cudem ktos mi cos napisal bez rejestracji ?? (ustawione mialem ze tylko zarejstrowani moga pisac, reszta widzi i czyta) |
Nie bój się jato miałem już w wersji 1.12.3 i jak się zmieniło w ogólnych to i tak standardowe były ,a czasem nagle mogli pisać niezarejestrowani i musiałem w zezwoleniach pokolei w każdym dziale ustawiać bo tam działa...Coś od wersji 1.12.3 jest zchrzanione bo we wcześniejszych wersjach nie było tego...
kidzior - 04-03-2006, 16:22
Zrobiłem z ostatniej oficjalnej wersji aktualizację do 1.12.4 i bez problemów. Wszystko pięknie.
Jedyne co mnie zadziwiło leciutko to:
Chcąc zamknąć Forum na czas aktualizacji, wpisałem wiadomość i Forum było zamknięte (Komunikat o zamknięciu zamiast listy kategorii). Później wchodzę w:
http://nazwa.adres/scripts/uptade.php
i mnie przenosi na stronę zamkniętego forum własnie a nie odpala się instalacja. Oczywiście, jak Forum włączyłem, wszystko przebiegło bez problemów, jednak takie malutkie niedociągnięcie się znalazło.
Pomijając: Świetna robota! Gratulacje!
chelloPL - 04-03-2006, 16:58
-=Masasex=- napisał/a: | Kod:
Template->loadfile(): File ./templates/UnholyBlue/posting_poll_body.tpl for handle pollbody is empty
ten blad mi wyskakuje jak chce napisac nowy temat czy mozna cos z tym zrobic??? |
Odinstaluj styl, bo nie jest on supportowany. Ewentualnie marudź autorowi aby go poprawił.
BlueMan napisał/a: | Z tego co widzę to kupe błędów jest z updatem do 1.12.4 |
Jeszcze więcej niż "kupa" - ale 90% z nich to nieumiejętność robienia aktualizacji.
-=Masasex=- napisał/a: | czemu nie moge stylu zmienic ?? |
Cytat: | Adres forum: kwlk.yum.pl |
Kod: | Konto właściciela tej strony zostało zawieszone. Powodem jest brak opłat lub złamanie regulaminu. |
dzoker - 04-03-2006, 17:33
nasedo napisał/a: | przy braku postow w subforum, lub przy prywatnym dostepie do postow zamiast komunikatu "brak postow" jak to bylo w poprzendiej wersji mamy |
OT: a gdzie zmienić, żeby był jakiś inny tekst w tym miejscu?
Tech - 04-03-2006, 17:57
Problem desynchronizacji bazy moze wystepowac gdy:
- Serwer w pewnych momentach jest bardzo mocno obciązony ( generowanie stron po kilka minut lub wcale )
- możliwe że spider friendly ( opcja "czytanie z cache'u" - bezpośrednio z pliku )
Są to moje obserwacje.
Ja np u siebie nie mam desynchronizacji bazy, podobnie jak inne forum ktore jest na tym samym serwerze.
-=Masasex=- - 04-03-2006, 18:22
chelloPL, strona sie zmienila na www.k-w-l-k.yum.pl
-=Masasex=- - 04-03-2006, 20:32
auto logowanie mi nie chodzi a nie wiem czeemu czy mozna naprawic jakos to //
MikiGHC - 04-03-2006, 20:41
PA->Konfiguracja->Ustawienia Główne i szukaj takie bloku jak poniżej:
Cytat: | Zezwól na automatyczne logowanie
Wybierz w jaki sposób użytkownicy mogą być automatycznie logowani.
Automatyczne logowanie jest bezpieczne tylko wtedy, gdy jest sprawdzanie adresu IP. Istnieje zabezpieczenie kont użytkowników i automatycznego logowania które polega na sprawdzaniu adresu IP ostatniej wizyty, jeżeli jest on inny, wymaga ręcznego zalogowania. Może to być utrudnieniem dla osób ze zmiennym IP. Zwykli użytkownicy mają możliwość wyłączenia tego zabezpieczenia w swoim profilu, nie mają jej Administratorzy, Junior Administratorzy i Moderatorzy. Administrator ma możliwość wyłączenia tej funkcjii dla dowolnego użytkownika w edycji jego profilu. |
Tam sobie ustawisz autologowanie dla wszystkich, adminów lub ze sprawdzaniem IP
-=Masasex=- - 04-03-2006, 22:23
MikiGHC, mam ustawione na bez ograniczen jak chcesz sprawdz www.k-w-l-k.yum.pl zarejestruj sie zaloguj zamknij i zobacz bo mi to nie dziala
tygrys - 04-03-2006, 23:29
po wejsciu w ?panel admina wywala mi taki link
/login.php?redirect=admin/index.php&admin=1&sid=dc3a37638ff9ae3c72e5b2559294e3c7
i mam pusty ekran
joli - 05-03-2006, 00:07
Wiem, ze narazam sie na krzyki, ale.... musze drugi raz napisac to samo, bo jakos zadnego odzewu nie ma.
Przemo napisał/a: | Było juz zgłaszane, ze przy przenoszeniu postow sa one wymieszane, juz jest poprawione w 1.12.4, ktora bedzie za 2-3 dni. |
No wiec w nowej wersji jest dokłądnie to samo. Nie na moim własnym forum, ale na "słuzbowym" poniekąd - zobacz, jak wyglada sklejony temat z dwóch... kaszana... http://www.wgk.com.pl/for...3946559705c05e1
Jest w ogole jakas szansa na poprawe tego problemu?
irekk - 05-03-2006, 00:21
joli, ale co w tym niby dziwnego?
joli - 05-03-2006, 00:28
W czym co dziwnego? W tym, ze jak sklejam dwa tematy, to posty nowe, z nowego tematu, wlaza pomiedzy stare, ze starego? Jesli to jest normalne to ja przepraszam....
Bardzo fajnie wyglada taki temat, w ktorym posty dzisiejsze sa przed tymi sprzed roku. Jasne. Kabaret po prostu
-------------------------
edit:
ok, przepraszam. Ktos z gorliwych modów usunal post, ktory wskoczyl pomiedzy inne. Teraz juz ich uswiadomilam, więc moze juz nie ruszą. Sprawa jest dalej aktualna...
andycole - 05-03-2006, 02:17
Jest plik viewforum.php . Sa tam 2 kolumny: autor i ost udzielajacy sie. W drugiej kolumnie mam czcionke o 1px wieksza niz w autorze, jak to mozna zmienic??
|
|
|