1.12.8 - Spider Friendly 1.3.12
Szymek24 - 13-09-2006, 21:33
szawel no ale czym sie przejmujesz skoro crack napisal ze backup zawiera wszystko to wszystko odzyskasz ) nie bedziesz pewnie musiał nawet zmieniac nic w plikach bo ten sam serwer ta sama nazwa bazy danych )))
szawel - 14-09-2006, 11:24
odzyskałem wszystko, tylko galeria poszła latać. Tyle, że nie mam polskich znaków
Szymek24 - 14-09-2006, 11:30
i to tez sie da naprawic .. widzisz to dzieki mnie odzyskałes wszystko
314TeR - 14-09-2006, 13:25
Crack napisał/a: | 314TeR
Chodziło mi o viewtopic.php, sorry. |
Sorry i ode mnie - szukałem tego ciągu znaków z konsoli serwera i mi nie znajdował... może jakaś spacja lub inna nieistotna różnica. W każdym razie wygląda na to że śmiga poprawnie.
miszko - 14-09-2006, 16:07
Ok Zainstalowalem mod. Dziala ogolnie wszywstko. Mam jeden mod "Ulubionie Tematy" i niestety po kliknieciu tematu do dodania nie listuje go w menu od Ulubionych tematów, ale popatrze moze da sie jeszcze z tym cos zrobic.
Drugie pytanie. Jak wymazac w stopce - po phpBB Group - manga/recenzje itp.
Nie pasuje mi to do stylu mojego forum.
///edit: z tymi Ulubionymi tematami już sobie poradziłem
Crack - 14-09-2006, 17:44
To sporadycznie pojawiająca się reklama skierowana do wyszukiwarek, główny powód dla którego ten mod powstał, jest rozwijany, jest i będzie darmowy.
miszko - 14-09-2006, 18:33
Ok Niech się rozwija mod, bo jest świetny
BlueMan - 14-09-2006, 18:36
Darmowa reklama po prostu na wszystkich forach z SF to jest tylko pozazdrościć !!
miszko - 15-09-2006, 19:12
Chyba wkradł się błąd w instrukcji dla ręcznej instalacji dla phpBB dla Przemo.
Otóż w pliku txt z instrukcją pisze
Kod: |
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$start = floor(($forum_topic_data['prev_posts'] - 1)
|
w viewtopic.php
A faktycznie jest tam w linicje 467
Kod: |
$start = floor(($forum_topic_data['prev_posts'] - 1) / $user_posts_per_page) * $user_posts_per_page;
|
Wkleiłem kod wpierw z zaleceniami w instrukcji,ale skrypt nie chodził. Wkleiłem za całą tą sekwencją kod który należało dodać i chodzi ok.
[ Dodano: 16-09-2006, 08:57 ]
Ach dzisiaj jeszcze jedna sprawa mi się nasuneła. Teraz wszyscy użytkownicy po zalogowaniu widza na dole link do Paneli Administracyjnego. Oczywiście jeśli klikną to i tak nie wejdą, bo dostaną info, że nie mają uprawnień.
Oraz to że userzy jak mają włączoną opcję nie pokazywania ich w liście osób odwiedzających forum to jednak nadal są widoczni na tej liście.
Po zainstalowaniu SP 1.3.10 te niedogodności się pojawiły.
Crack - 17-09-2006, 11:01
miszko
1. FIND oznacza "znajdź fragment i dalej bierz pod uwagę całą linię", czyli instrukcja jest poporawna.
2. Tylko ty masz te problemy, musiałeś coś popsuć podczas instalacji. Główni podejrzani to page_tail.php i page_header.php (w jednym z nich ustawia się pojawianie linku do PA).
miszko - 17-09-2006, 13:48
Cytat: | 1. FIND oznacza "znajdź fragment i dalej bierz pod uwagę całą linię", czyli instrukcja jest poporawna. |
Ok, dla mnie FIND to FIND "konkretnie"
Ad. 2 Zobacze i dam znać jak poszło.
[ Dodano: 17-09-2006, 15:19 ]
Ok co do Ad. 2 to poprawione. Przeedytowałem jeszcze raz backup wrzuciłem i chodzi. Czyli coś było nie tak przy pierwszej edycji kodu.
RvX - 19-09-2006, 22:51
1. Jak mógłbym wlepić do meta description początkową treść z pierwszego posta tematu? SpiderFriendly tworzy bardzo ubogą meta desc. - tylko nazwę tematu.
2. Jak zmniejszyć liczbę keywords generowanych przez moda?
3. Gdzie zmienić link do strony głównej, który prowadzi z jakiegokolwiek tematu, z nagłówka strony, a wygląda tak: forum.klasowe.info/index.htm ? Chciałbym, aby to było forum.klasowe.info
Crack - 20-09-2006, 19:07
1. W pętli wczytującej posty wyciągnij interesujący cię fragment postu i wywołaj funkcję set_meta_description() - parametrem jest tekst dla pola.
2. Możesz zmniejszyć długość tego pola w PA
3. W PA ustaw "Przepisuj linki do index.php na adres forum" na "Tak". Nie zadziała to na każdy link, ale wszystkie pominięte zostaną skorygowane przekierowaniem HTTP 301 ("adres zmieniony").
RvX - 20-09-2006, 20:24
Crack napisał/a: | Nie zadziała to na każdy link, ale wszystkie pominięte zostaną skorygowane przekierowaniem HTTP 301 |
Właśnie - szkoda, bo lepiej by było nie bawić się w 301, zresztą Google ma pewne problemy, o ile tak to można nazwać, z przekierowaniami 301 - bardzo długo się czeka na efekty tychże przekierowań.
Korzystając z Twojej cierpliwości, zapytam o przepisywanie adresów i tworzenie wirtualnych katalogów. Jak można osiągnąć adres typu: nazwaforum.pl/forum-o-samochodach-vf23/ . Aby nazwa katalogu nie była brzydkim i bezwartościowym /topics23
Szymek24 - 21-09-2006, 00:42
przeniosłem sobie forum i baze sf dziala wszystko chyba jest ok ale boty nie przychodzą
tutaj cos musi byc zepsute w pliku .htaccess
Treść pliku usunięta - Crack
ktoś coś z tego rozumie ? a w google sitemaps tez nie moge dodac zadnej mapy witryny błędy !
|
|
|