Propozycje modyfikacji - [gotowa modyfikacja] Status Serwera w forach
Azuel - 12-02-2013, 02:51
Już wiem dlaczego tak jest.
Ponieważ tak jak u Ciebie masz "Nazwa serwera" która klikniesz przechodzisz do forum w którym są dodatkowe pod fora.
U Ciebie to jest forum stworzone, a u mnie BF2 utworzone jest kategoria i w tej kategorii są podfora.
Pewnie rozumiesz, teraz muszę tylko to trochę przerobić i będzie git
Tak więc mój problem rozwiązany
Dajaj - 12-02-2013, 17:18
Azuel, to się cieszę
12.02.2013 Mała poprawka
Kod: | ## otwórz
includes/functions_hierarchy.php
## znajdź
$maps_on = 'http://image.www.gametracker.com/images/maps/160x120/cs/'.$s1_info['map'].'.jpg';
## zamień na
$maps_on = 'http://image.www.gametracker.com/images/maps/160x120/cs/'.strtolower($s1_info['map']).'.jpg'; |
Co to daje ? zauważyłem iż na gametracker każda mapa jest zapisywana z małej litery a mapa na jaką się natknąłem była wczytywana z dużej , tj :
po tej poprawce takowe mapy będą się wczytywać normalnie gdyż przekształca ona wszystkie duże litery i tworzy nazwę :
de_dust2_a
która to jest już normalnie wczytywana jako mapa
+ Paczka 2.0 jest zaktualizowana
Bloodson212 - 12-02-2013, 17:23
to działa tylko na serwery cs? Jest to "kompatybilne" z np minecraft czy samp ?
Modyfikacja dość ciekawa.
Dajaj - 12-02-2013, 17:47
Puki co modyfikacja obsługuję klasę hlsocket która łączy się z modyfikacjami gry half life ( puki co jest 5 dostępnych gier )
W przyszłym czasie ( wersja 3.0 ) będzie dodany minecraft i myślę że jak dobrze pójdzie samp
Bloodson212 - 12-02-2013, 17:56
+Dajaj , dobrze by było abyś nie zapomniał o czymś takim jak TeamSpeak często wykorzystywany program głosowy, w "serwerowniach" CS.
Modyfikacja fajna Dobra robota!
piootrek16 - 12-02-2013, 18:48
Zainstalowałem najnowszą wersje na początku działało dobrze, ale przestało. Serwer CS:GO sprawny działa tak samo jak GT, ale pokazuje, że serwer jest offline. I w PA mam tak (podwójnie):
P.S W instrukcji czasem nie jest błąd?
Kod: | forum_serwer_ip, forum_serwer_port, gametype |
Nie powinno być?
Kod: | forum_serwer_ip, forum_serwer_port, gametype, |
Dajaj - 12-02-2013, 22:17
piootrek16 napisał/a: | Zainstalowałem najnowszą wersje na początku działało dobrze, ale przestało. Serwer CS:GO sprawny działa tak samo jak GT, ale pokazuje, że serwer jest offline. I w PA mam tak (podwójnie):
P.S W instrukcji czasem nie jest błąd?
Kod: | forum_serwer_ip, forum_serwer_port, gametype |
Nie powinno być?
Kod: | forum_serwer_ip, forum_serwer_port, gametype, |
|
zapewne wykonałeś instrukcje podwójnie ( z tego co wiem posiadałeś starą wersje ) - dlatego występują takowe błędy i nieprawidłowości
Jeśli posiadasz instrukcje z poprzedniej wersji bardzo bym prosił - pozwoli to mi na możliwość wykonania instrukcji do aktualizacji
piootrek16 - 13-02-2013, 14:45
Dajaj, to jest błąd z aktualnej instrukcji. Myślałem, że pomożesz mi z moim problemem.
Dajaj - 13-02-2013, 19:56
piootrek16 napisał/a: | Dajaj, to jest błąd z aktualnej instrukcji. Myślałem, że pomożesz mi z moim problemem. |
staram się pomóc ale nie wiem co posiadasz ze starej wersji a co nie bo widać na ss - w PA jest stara i nowa wersja
piootrek16 - 13-02-2013, 20:30
A który plik odpowiada za te opcje w PA? Postarał bym się go poprawic.
Dajaj - 13-02-2013, 20:47
Kod: | templates/.../admin/forum_edit_body.tpl |
piootrek16 - 16-02-2013, 09:36
Poprawiłem ten plik. Już się nie podwaja w PA, ale i tak nie wyświetla serwera CS:GO.
Dajaj - 16-02-2013, 23:15
w phpmyadmin pokaż screen z tabeli phpbb_forums gdzie masz to forum ( serwera CS:GO. )
piootrek16 - 17-02-2013, 09:32
Dajaj, jednak działa, ale serwer cs:go wyświetlany prawidłowo jest tylko wtedy kiedy są na nim gracze. Jak graczy nie ma pokazuje, że serwer jest offline. Da się to zmienić?
Dajaj - 17-02-2013, 13:26
daj kod z function_hierarchy
|
|
|