Hosting - [opinie] ForALL.pl
fatherdirector - 23-02-2007, 11:11
dru8d napisał/a: | Nie wiem jak kontakt z obsługą techniczną |
Niezbyt dobrze, od tygodnia czekam na odpowiedz na wyslane pytanie. A wiec wiele sie pod tym wzgledem nie zmienilo od ok. 1,5 roku kiedy tez posiadalem tam konto. Na szczescie teraz to tylko konto testowe zalozone zeby sprawdzic jakosc uslug - i starczy, podziekuje.
kemustek - 23-02-2007, 11:23
ja tam mam konto od ponad roku z którego i tak nie korzystam (nieraz do testów jakiejś stronki) serwer chodzi w miarę dobrze. Za konto nic nie płacę więc nie mam co narzekać
shafts - 25-02-2007, 12:22
Mam tam 2 konta.
Serwer czasami pada gdy online jest 5 osób...
W godzinach wieczornych muli...
Nie polecam.
Amas - 25-04-2007, 16:19
Wybaczcie, że odkopuję temat..
Miałem tam serwer. Średnio co 30min wyskakiwał błąd 500,lub serwer padał.
Napisałem do nich maila z zapytaniem, czy w związku z niestabilnością serwerów mają zamiar coś zrobić. Odpowiedzi nie otrzymałem, za to następnego dnia przy próbie wejścia na strone zastałem komunikat
Cytat: | UWAGA: Konto "d2land.org" zostało zablokowane. z powodu złamania regulaminu lub przekroczenia limitu transferu. Właściciela strony prosimy o natychmiastowy kontakt z działem pomocy technicznej w celu wyjaśnienia sprawy. |
Forum, które tam było, na pewno nie złamało regulaminu forall.pl ani polskiego prawa.
Było to forum tematyczne, o grze Diablo 2.
Transferu nie przekroczyłem, bo jeszcze przedwczoraj było wykorzystanych 300Mb/4000Mb
Na maila z zapytaniem dlaczego konto zostało zablokowane oraz z prośbą o udostępnienie backupu plików, nie uzyskałem odpowiedzi.
Sprawę chyba zgłoszę na policję. Nie wiem, może to coś da...
SadaM666666 - 25-04-2007, 18:47
Miałem to samo wczoraj ... Przeniosłem sie na webd.pl
Amas - 25-04-2007, 20:53
z tego co zauważyłem 90% konto sponsorowanych zablokowali...
Kolejny krzak...
Już ja im opinię zepsuje, o ile jeszcze ktoś ma o nich dobre zdanie
grzech1991_ - 27-04-2007, 08:00
ja mam o nich dobre zdanie konto ma parametry za taką cene świetne posiadam tam w sumie 3 serwisy małe na hostingu tiny (najtańszy) konto zakupiłem chyba w marcu 2006 (a mam do lipca bo dostałem 2 albo 3 razy 30 dni przedłuzenie z powodu awarii) jeżeli ktoś oczekuje bez awaryjnego serwera 24/7 to odradzam zaś z kolei jeśli ktoś nie ma pieniędzy albo "niedzielną stronkę" to może być w porównianiu do roku 2006 w 2007 mieli jedną awarię przez 6 godzin w ciągu dnia (no może troche więcej) kontakt jest zerowy więc jak się coś dzieje to nie liczcie że odpiszą (ja napisałem na 3-5 listów odpisali 1-2) na szczęście to były pytania teoretycznie a nie problemy z hostingiem
reasumując nie masz kasy na super hosting/nie potrzebujesz nie wiadomo czego to forall jest dla Ciebie
nie dawno zmienili cennik dopłacisz 9 zł rocznie i masz webd (chyba z gorszymi parametrami no ale cóż )
talisman - 16-05-2007, 20:48 Temat postu: Nikomu nie polecam hostingu w forall.pl Wykupiłem hosting ponad dwieście dni temu, opłaciłem za rok z góry, aby po trzech miesiącach mordęgi dać sobie z tym kitem spoko. Prowadzenie serwisu na serwerze który ma czkawkę- jest wyłączany na okrągło,"modyfikowany" jest udręką. Moim zdaniem lepszym jest darmowe yoyo, tam przynajmniej człowiek cierpi za darmo nie tracąc czasu i pieniędzy.NIE POLECAM NIKOMU!
marcin1234 - 10-06-2007, 23:38
masakra nie bierzcie tego syfu ja uciekam stąd. dziennie od 4 - 20 razy pada baza sql
potem piszą meila z przeprosinami ze cos tam robią. co mnie to obchodzi? ma działać i koniec.
mam konto platne i zero odzewu w sprawie jakiejkolwiek pomocy
po tygodniu odpisują ze przepraszają ale meile do nich nie dochodzą
odradzam
SadaM666666 - 15-07-2007, 14:03
Teraz dużo sie poprawiło , przeszli duża modernizacje , Baza sql chodzi bardzo dobrze . Nic nie padło od czasu jak mam tam forum ! uptime wysoki . Jezeli wszystko bedzie działac jak działa to szykuje sie duza konkurencja dla firm hostingowych
( Pingi bardzo ładne )
WoGuziczek - 17-08-2007, 17:29
Posiadam u nich konto już ponad miesiąc.
Kontakt na początku był dobry, ale teraz nigdy nie mogę upilnować konsultanta online. Nie wiem, zwolnili go czy co?
Świadkiem jak serwer autentycznie padł - byłem jeden raz jak padł na 1 godzinkę.
Teraz jest wszystko w porządku. Jak na razie mamy 17 sierpień i uptime wynosi 100%.'
Natomiast zdarzyło mi się raz na ok 40 minut przerwa, że pisało
Kod: | Service unavailable. | .
Tydzień temu taka przerwa była o 1 w nocy na jakieś 2 minuty.
Dzisiaj (17 sierpnia) pierwszy raz padła mi baza mysql na jakieś 5 minut.
Najlepszą rzeczą jaka jest w FORALL.pl to Panel Administracyjny.
Wszystko mamy dostępne w zasięgu myszki. Szybki sposób płatności,
a nie, że przelewam na konto i muszę się prosić admina o sprawdzenie konta jak miałem w innej firmie).
Jak za cenę 22 zł/3mc
Za 1 GB ftp i 15 GB Transferu
to naprawdę niska cena i opłaca się mieć tam serwer
Ja na razie nie mam zamiaru zmieniać i narzekać.
Ogólnie polecam
Karizmo - 02-11-2007, 13:27
Nie macie do tych skończonych idi... jakiegoś namiaru telefonu czy gg bo od 2 tygodni moje konto wisi mimo zapłaconego rachunku, wysłałem już chyba z 15 meili i na żadnego odpowiedzi nie dostałem jeszcze troszkę a się chyba do nich pojadę i im ….. %^&*@#$^
joli - 02-11-2007, 14:44
Karizmo, Twój podpis/sygnaturka jest niezgodna z regulaminem. Zapoznaj się z pkt 2 oraz 3 Regulaminu tego forum. |
trytyt - 14-12-2007, 23:05
WoGuziczek napisał/a: | Jak za cenę 22 zł/3mc
Za 1 GB ftp i 15 GB Transferu
to naprawdę niska cena i opłaca się mieć tam serwer |
To wpłac te 22 zł na dom dziecka i lepiej na tym wyjdziesz bo :
1.pieniadze sie nie zmarują
2.zaoszczedzisz sobie nerwow
ludzie dajcie spokuj bylem tam pol roku wiecej nerwow niz pieniedzy stracilem
regulamin sobie zmieniaja jak chca i kiedy chca
zwrotu pieniedzy niedostalem swojej bazy danych tez nie
a pod adresem ktory podaja jako siedziba firmy stoi blok mieszkalny
http://www.webhelp.pl/for...r=asc&start=260
pocztaj
kamilko - 21-01-2008, 15:28
Ja bym nie polecał miałem tam hosting około 6 miesiecy ale przedłużyło mi sie do 8 ponieważ dodawali mi po jednym miesiącu bo nie działał prawie w ogóle strasznie wolny był.
Nie polecam i popieram trytyt.
|
|
|