1.12.7 i starsze - Blocks login bots
Sh4d0v - 04-02-2011, 13:07
U mnie działa git malina
Miałem reCAPTCHE, ale boty po jakimś czasie nauczył się ją obchodzić...
I miałem wejście botów (3) oraz 2 tematy...
Musiałem podjąć kroki jakieś...więc zainstalowałem tą modyfikacje...
Ok. Nie ma już logowań botów
Ale dalej się rejestrują. Dlatego polecam zainstalować modyfikacje, która dzieli adres email na 2 pola [adres] @ [host].
Oraz można też dodać jakieś pytanie, typu: "Najczęściej używane Polskie przekleństw", etc. etc...
I botów brak.
Zobaczymy co dalej
Dzięki wielkie za modyfikacje
maminowiec - 04-02-2011, 18:35
twoje_forum, bo masz logowanie na topie , czego nie ma w instrukcji. Musisz ręcznie dodać kod do tego logowania.
http://forum.iwsg.pl/login.php tu wszystko działa.
Sh4d0v - 04-02-2011, 18:41
Tylko, że ten mod obejmuje topa
twoje_forum - 04-02-2011, 18:54
maminowiec napisał/a: | twoje_forum, bo masz logowanie na topie , czego nie ma w instrukcji. Musisz ręcznie dodać kod do tego logowania.
http://forum.iwsg.pl/login.php tu wszystko działa. |
Zgadza się ale jak zrobić by działało logowanie w topie, jaki kod mam nadpisać w jakim pliku i w którym miejscu
maminowiec - 04-02-2011, 19:11
Sh4d0v napisał/a: | Tylko, że ten mod obejmuje topa |
Logowanie na topie jest w pliku overall_header.tpl i tego moja instrukcja nie obejmuje.
twoje_forum, załatwione na gg.
twoje_forum - 04-02-2011, 19:38
Może dodaj również instrukcję do tego pliku, coraz więcej for ma takie rozwiązanie i za pewne ich spotka to samo
maminowiec - 04-02-2011, 19:41
twoje_forum, ale każde logowanie na topie jest troche inne i będą problemy z napisałem uniwersalnej instrukcji.
maranta - 06-02-2011, 12:45
Tydzień temu dodałam tę poprawkę (29. stycznia) i dziś po raz pierwszy od tego czasu dostałam informacje o zablokowanym koncie z powodu błędnych prób logowania.
Jeśli udało im się złamać to zabezpieczenie, to ...
Logowania z IP 173.193.221.28
Country Name United States
Region Code TX
Region Name Texas
City Dallas
wrrrrrrrrrrrrrr
Mam nadzieję, że to jednorazowy jakiś przypadek, tylko, ze nadzieja matką...
maminowiec - 06-02-2011, 13:24
maranta, podaj adres forum.
maranta - 06-02-2011, 14:00
maminowiec napisał/a: | maranta, podaj adres forum |
maranciaki.pl/forum
(Nie pytajcie mnie o "prawdziwy" adres... Do tej pory był i ponoc nadal jest ten, który mam tu na forum podany http://maranta.livenet.pl/forum/
W firmie livenet były zawirowania- dzielili się, mnożyli się- bez pół litra nie rozbieriosz.
Zauważyłam, że często forum na domenie maranciaki działa a na tym niby rzeczywistym adresie- nie można znaleźć strony.
Napisałam z prośbą o podanie faktycznego adresu i dostałam odpowiedź, ze nic się nie zmieniło, że nadal mam ten co miałam.
Więc nie pytajcie o realny adres, chyba, że w dawnym LiveNet a teraz ponoć slaskdatacenter spytacie o forum maranty i mnie oświecicie).
----------------
Przed chwilą dostałam drugie zgłoszenie o przyblokowanym koncie, tym razem IP z Francji.
Cały tydzień był spokój
Dziękuję autorowi poprawki i za ten tydzień
Jackob J - 07-02-2011, 23:25
Również od jakiegoś czasu borykam się z tym samym problem co większość wcześniej wypowiadających się.
Zainstalowałem modyfikację maminowca i mam nadzieję, że pomoże...
Podczas modyfikowania napotkałem jednak problem. W pliku index_body.tpl nie odnalazłem linii:
Kod: | <input type="submit" class="liteoption" name="login" value="{L_LOGIN}"></span> |
Skoro nie znalazłem to też nie zmieniłem jej na tę, którą miałem zmienić.
Czy dobrze myślę, że jest to jakiś detal, którego mój styl forum nie posiadał? A co za tym idzie modyfikacja będzie działać i tak?
Nie wykonałem też zmian dla portalu, ale to już raczej oczywista rzecz w sytuacji kiedy z opcji portalu się nie korzysta.
japi55 - 07-02-2011, 23:46
Jackob J, A sproboj znalezc samo {L_LOGIN}
Jackob J - 08-02-2011, 00:02
Dzięki japi55, pomogło. Przyjrzałem się dokładnie i okazało się, że po prostu miałem między "{L_LOGIN}" i > jeszcze dodatkowo /. Przez co oczywiście nie znalazło mi całej szukanej frazy. Dzięki.
Gothic - 09-02-2011, 03:24
Wszystko działa pięknie, tylko jest jedna wada, nie da się zalogować z przeglądarki Internet Explorer, za każdym razem wyświetlany jest Błąd.
maminowiec - 09-02-2011, 15:49
Gothic, sprawdzałem i u mnie na IE było ok , zresztą innym też działało.
jaka wersja przeglądarki ?
|
|
|