To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Archiwum - Ajax SB by pazmat

simon231 - 04-11-2010, 10:03

lui napisał/a:
Nie mam aktualnie, żadnego programu do edycji kodu PHP, HTML, JS więc obejrzałem z grubsza w notatniku.

Wystarczyłby notepad++ :roll:
Ja twierdzę, że można się przyzwyczaić do odwrotnej kolejności, to kwestia czasu... tylko te emotikony... ^^

kooza - 04-11-2010, 13:52

Dartam napisał/a:
4. Czemu zmienia się kolor u osób z kolorem na inny? Czasami moderatorzy są czerwoni, a czasami grupa z kolorem jest na zielono, mimo, że jej kolor to błękitny.
u mnie tez tak jest. co zrobic?

Dartam napisał/a:
5. Czemu nazwy tygodni wyświetlają się po angielsku? Jak to naprawić?

najprawdopodobniej tylko na sybsilver taki jest. bo ja mam moj styl i jest wszystko ok . ;)

JustDoIt! - 04-11-2010, 13:55

kooza, wiadomo że skrypt pyzmat znalazł w necie :) dostosowując go tylko pod przema ;)
kooza - 04-11-2010, 13:56

No to jak znalazł i przystosował to mogłby zrobic pare poprawek ? ;)
pazmat - 04-11-2010, 16:28

JustDoIt! napisał/a:
kooza, wiadomo że skrypt pyzmat znalazł w necie dostosowując go tylko pod przema

Niby skąd takie przypuszczenia? Widziałeś gdzieś podobny sb bo ja nie? Wszystkie pliki które znajdują się w paczce zostały napisane przezemnie i tylko przezemnie od zera (z wyjątkiem admin_shoutbox.php).

Cytat:
Brakuje standardów phpbb w kodzie PHP

Fakt, ale nie jest to z winy mojej wiedzy. Zrobiłem to celowo ponieważ w ten sposób pobranie 30 ostatnich wiadomości jest ok. 10x szybsze niż w twoim modzie. Dzięki temu zmniejsza się obciążenie serwera, więc możemy ustawić krótszy czas odświeżania co daje większy komfort rozmowy.

Cytat:
HTML to w sumie katastrofa

Nie rozumiem zabardzo o co ci chodzi.

Dartam napisał/a:
1. Co zrobić, aby wyświetlały się polskie znaki? U innych widzę, że są poprawnie, a u mnie nie. W czym może tkwić problem?

Spróbuj wywalić z twojego pliku templates/styl/overall_header.tpl tą linijkę:

Kod:
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.min.js"></script>

A jak to nie pomoże to mam dla ciebie zmodyfikowany plik sb.php w załączniku, wrzucasz go do folderu ajax_sb_mod. Jak zadziała to napisz ;) .

Dartam napisał/a:
4. Czemu zmienia się kolor u osób z kolorem na inny? Czasami moderatorzy są czerwoni, a czasami grupa z kolorem jest na zielono, mimo, że jej kolor to błękitny.

Fakt, coś jest nie tak z tymi kolorkami. Dopiero teraz zauważyłem to u siebie na testowym forum.

kooza napisał/a:
to mogłby zrobic pare poprawek

Nie bądź taki w gorącej wodzie kąpany. Wole poprawki wydać później żeby były w 100% sprawne niż na szybko i jakiś bubel wyjdzie.

kooza - 04-11-2010, 17:10

wiec czekamy za poprawka ;)
pazmat - 04-11-2010, 17:11

Cytat:
Dartam napisał/a:
1. Co zrobić, aby wyświetlały się polskie znaki? U innych widzę, że są poprawnie, a u mnie nie. W czym może tkwić problem?

Spróbuj wywalić z twojego pliku templates/styl/overall_header.tpl tą linijkę:

Kod:
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.min.js"></script>

A jak to nie pomoże to mam dla ciebie zmodyfikowany plik sb.php w załączniku, wrzucasz go do folderu ajax_sb_mod. Jak zadziała to napisz .

Patrz post wyżej.

kooza - 04-11-2010, 17:13

dopiero teraz zauwazyłem ;)
weź chociarz zrob cos z tymi kolorami nickow ;)

pazmat - 04-11-2010, 17:15

kooza, a instalowałeś jakiegoś moda który wpływa na te kolory?
kooza - 04-11-2010, 17:19

nie.
tylko zmieniłem troche kod od emot w tym pliku
Kod:
jsSBEngine.js

Dartam - 04-11-2010, 17:52

pazmat, oba sposoby nie działają. :?
pazmat - 04-11-2010, 18:43

Poprawiłem to wyświetlanie kolorów ;) .
Dartam - 04-11-2010, 19:23

pazmat, polskie znaki działają. Dzięki ogromne. :mrgreen:
emiloski94 - 04-11-2010, 19:34

Dlaczego jak wchodze w ShoutBox mam takie cos?

(nizej)

pazmat - 04-11-2010, 19:40

Pewnie źle zedytowałeś plik modules_data.php