Archiwum - Ajax SB by pazmat
simon231 - 04-11-2010, 10:03
lui napisał/a: | Nie mam aktualnie, żadnego programu do edycji kodu PHP, HTML, JS więc obejrzałem z grubsza w notatniku. |
Wystarczyłby notepad++
Ja twierdzę, że można się przyzwyczaić do odwrotnej kolejności, to kwestia czasu... tylko te emotikony... ^^
kooza - 04-11-2010, 13:52
Dartam napisał/a: | 4. Czemu zmienia się kolor u osób z kolorem na inny? Czasami moderatorzy są czerwoni, a czasami grupa z kolorem jest na zielono, mimo, że jej kolor to błękitny. | u mnie tez tak jest. co zrobic?
Dartam napisał/a: | 5. Czemu nazwy tygodni wyświetlają się po angielsku? Jak to naprawić? |
najprawdopodobniej tylko na sybsilver taki jest. bo ja mam moj styl i jest wszystko ok .
JustDoIt! - 04-11-2010, 13:55
kooza, wiadomo że skrypt pyzmat znalazł w necie dostosowując go tylko pod przema
kooza - 04-11-2010, 13:56
No to jak znalazł i przystosował to mogłby zrobic pare poprawek ?
pazmat - 04-11-2010, 16:28
JustDoIt! napisał/a: | kooza, wiadomo że skrypt pyzmat znalazł w necie dostosowując go tylko pod przema |
Niby skąd takie przypuszczenia? Widziałeś gdzieś podobny sb bo ja nie? Wszystkie pliki które znajdują się w paczce zostały napisane przezemnie i tylko przezemnie od zera (z wyjątkiem admin_shoutbox.php).
Cytat: | Brakuje standardów phpbb w kodzie PHP |
Fakt, ale nie jest to z winy mojej wiedzy. Zrobiłem to celowo ponieważ w ten sposób pobranie 30 ostatnich wiadomości jest ok. 10x szybsze niż w twoim modzie. Dzięki temu zmniejsza się obciążenie serwera, więc możemy ustawić krótszy czas odświeżania co daje większy komfort rozmowy.
Cytat: | HTML to w sumie katastrofa |
Nie rozumiem zabardzo o co ci chodzi.
Dartam napisał/a: | 1. Co zrobić, aby wyświetlały się polskie znaki? U innych widzę, że są poprawnie, a u mnie nie. W czym może tkwić problem? |
Spróbuj wywalić z twojego pliku templates/styl/overall_header.tpl tą linijkę:
Kod: | <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.min.js"></script> |
A jak to nie pomoże to mam dla ciebie zmodyfikowany plik sb.php w załączniku, wrzucasz go do folderu ajax_sb_mod. Jak zadziała to napisz .
Dartam napisał/a: | 4. Czemu zmienia się kolor u osób z kolorem na inny? Czasami moderatorzy są czerwoni, a czasami grupa z kolorem jest na zielono, mimo, że jej kolor to błękitny. |
Fakt, coś jest nie tak z tymi kolorkami. Dopiero teraz zauważyłem to u siebie na testowym forum.
kooza napisał/a: | to mogłby zrobic pare poprawek |
Nie bądź taki w gorącej wodzie kąpany. Wole poprawki wydać później żeby były w 100% sprawne niż na szybko i jakiś bubel wyjdzie.
kooza - 04-11-2010, 17:10
wiec czekamy za poprawka
pazmat - 04-11-2010, 17:11
Cytat: | Dartam napisał/a:
1. Co zrobić, aby wyświetlały się polskie znaki? U innych widzę, że są poprawnie, a u mnie nie. W czym może tkwić problem?
Spróbuj wywalić z twojego pliku templates/styl/overall_header.tpl tą linijkę:
Kod:
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.min.js"></script>
A jak to nie pomoże to mam dla ciebie zmodyfikowany plik sb.php w załączniku, wrzucasz go do folderu ajax_sb_mod. Jak zadziała to napisz . |
Patrz post wyżej.
kooza - 04-11-2010, 17:13
dopiero teraz zauwazyłem
weź chociarz zrob cos z tymi kolorami nickow
pazmat - 04-11-2010, 17:15
kooza, a instalowałeś jakiegoś moda który wpływa na te kolory?
kooza - 04-11-2010, 17:19
nie.
tylko zmieniłem troche kod od emot w tym pliku
Dartam - 04-11-2010, 17:52
pazmat, oba sposoby nie działają.
pazmat - 04-11-2010, 18:43
Poprawiłem to wyświetlanie kolorów .
Dartam - 04-11-2010, 19:23
pazmat, polskie znaki działają. Dzięki ogromne.
emiloski94 - 04-11-2010, 19:34
Dlaczego jak wchodze w ShoutBox mam takie cos?
(nizej)
pazmat - 04-11-2010, 19:40
Pewnie źle zedytowałeś plik modules_data.php
|
|
|