To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Mod. Gotowe < [ 1.9.5 ] - [MOD] Color ranks (Dabroz)

MakArios - 04-06-2005, 12:16

Czyli wcześniej nie miałeś żadnych grup? Być może w tym leżał problem - brakowało mu zmiennej, więc wywoływał błąd. Poustawiałeś grupy, dostał zmienną i błąd zniknął (chodzi oczywiście o $group_id).
To tak dla potomnych, jakby jeszcze ktoś miał ten problem ;)

glagow - 04-06-2005, 12:22

W woli dokładności. Opisze, żeby przynajmniej ktoś miał łatwiej w zabawie. Po instalacji CR Dabroza wszedłem w PA -> Rangi i widniała tam jedna ranga specjalna - > Administracja. Pododawałem reszte potrzebnych mi rang. Chcąc dodać to userom wyskakiwał mi cytowany powyżej błąd. Utworzyłem grupy nadając im rangi stworzone wcześniej i po problemie. Może i ja coś robiłem złego, nie powiem, bo nie znam php i mod Przema, by to stwierdzić. Jednakże działa... Wszystkim, którzy chcieli pomóc, wielkie dzięki.

P.S. Jeśli będziecie mieć podobny błąd, róbcie to samo, powinno pomóc. Pozdrówki!

pietrex - 04-06-2005, 17:58

Pigreen, w następnej wersji warto by dodać kolor do

Cytat:
Ostatnio zmieniony przez pietrex dnia 2005-05-15, 21:31, w całości zmieniany 1 raz

:)

barteq - 04-06-2005, 21:17

witam! mam problem ;/ mam najnowsza wersje przema... sciagnlelem gotowca zainstalowalem (oczywiscie poprawnie) i tutaj: http://akron.wroc.pl/~lux...d8f22253f4b9c0b

zaczynaja sie problemy ;/ co zrobic zeby nie bylo to na czerwono ? to sa te plikiz gotowca... aha i jeszcze jedno... dodaje te rangi a one nic nie robia z nickami.. nie zmieniaja im kolorow.. ogolnie lipa ;/ pomoglby mi ktos :) ?

bardzo prosze:)

gg: 1122729

pozdrawiam barteq :)

Radek - 04-06-2005, 21:18

masz wersje 1.9.5 ? wiec zmodyfikuj recznie :roll:

barteq napisał/a:
tutaj: http://akron.wroc.pl/~lux...d8f22253f4b9c0b

to byl zart ?

barteq - 04-06-2005, 21:20

nie, nie mam 1.9.5 tylko jeszcze 1.9.4 :)

tak przepraszam ;) na szybkiego robilem tego linka :)

poprawka

http://akron.wroc.pl/~luxweb/board/check_files.php

Kris85 - 04-06-2005, 22:23

to na czerwono wynika tylko z modyfikacji plikow pod moda Color Ranks w zalaczniku dam Ci plik, ktory wgraj do katalogu Twojego forum includes/mods_info/ (oczywiscie usun txt z rozszerzenia). powinno zadzialac, jesli nie instalowales innych modow
przeczytaj jeszcze tutaj: http://www.przemo.org/php...pic.php?t=11078

barteq - 04-06-2005, 23:26

dzieki ;) dziala ten check ;] a kolory juz wiem jak sie ustawia :)

dziekuje :)

Kris85 - 05-06-2005, 09:02

do Autora moda (tematu) i Moderatorow:
skoro to ma byc gotowa paczka w pierwszym poscie, to moze warto dorzucic do niej plik korygujacy wskazania check_files, albo chociaz dodac go do pierwszego posta i dodac w instrukcji:
Kod:

Aby po instalacji moda wskazania check_files.php były poprawne, wgraj ten plik do katalogu includes/mods_info/ na serwerze Twojego forum.

w zalaczniku gotowy plik (nie mozna dawac php, wiec musialem dac takie rozszerzenie)

jesli uznacie, ze to niepotrzebne, to mozecie usunac moj post, zeby nie zasmiecal tematu
pozdrawiam

//edit teraz widze, ze w pliku mod.zip w pierwszym poscie jest, ale nie wszyscy (jak ja wczesniej) czytaja caly post, a jak pisze, ze "gotowa paczka" (tutaj nie ma tego pliku), to w zasadzie na tym sie konczy - dopiero jak sie cos psuje, to wtedy czyta sie wiecej

vioka - 05-06-2005, 16:30

może ktos inny zrobi paczke pod 1.9.5 skoro pigreen nie ma czasu :)
Solinarius - 06-06-2005, 20:29

przyłączam się do prośby :)
tjon - 06-06-2005, 21:55

vioka napisał/a:
może ktos inny zrobi paczke pod 1.9.5 skoro pigreen nie ma czasu :)

w załączniku moja paczuszka pod wersje 1.9.5 :) nietestowałem tego więc lepiej przed nadpisaniem plików na serwerku przetestujcie to na localhost i dajcie znać :)

edit: paczka znajduje się już tkże w pierwszym poscie :)

art182 - 06-06-2005, 23:15

paczka generalnie działa ...
niestety nie koloruje nicków w staff.php , chyba jakis błędzik tam zrobiłes ;)

Kris85 - 07-06-2005, 13:22

i chyba zapomniales o mods_info...

heh, alez ja upierdliwy jestem...
ale paczka wyglada na dobra - napewno sie sciaga i rozpakowuje

tjon - 07-06-2005, 13:28

Kris85 napisał/a:
i chyba zapomniales o mods_info

to chyba sobie każdy potrafi zrobić najważniejsze, że nieprzeoczyłem prawie nic w instalacji i działa :)
Cytat:
niestety nie koloruje nicków w staff.php

no tak faktycznie sprawdzałem poprawiałem ten plik kilkakrotnie i jakoś nie chce kolorować :/