To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.7

Zeke - 25-05-2013, 17:23

Zrobiłem aktualizacje manualną, sprawdzałem 2 razy na spokojnie, wszystko pozmieniałem i dodałem prawidłowo, problem jest z zapytaniami do SQL z manuala, każda robiłem pojedynczo bo ogólnie wyskakiwał mi że jakieś tam tabele i wpisy już są.
Pisać posty i inne tego typu rzeczy działają, problemy jakie zauważyłem u siebie to:
http://imageshack.us/a/im...02may251719.jpg (Gdy wchodze w jakąs grupe)
http://imageshack.us/a/im...01may251718.jpg (Gdy wchodze w jakiś dział w forum)

Niby problem z tym viewforum.php mija gdy nie zrobie zmiany
Kod:
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$user_topics_per_page = ($userdata['user_topics_per_page'] > 0) ? $userdata['user_topics_per_page'] : '25';
$user_posts_per_page = ($userdata['user_posts_per_page'] > 0) ? $userdata['user_posts_per_page'] : '15';

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#
$user_topics_per_page = ($userdata['user_topics_per_page'] > $board_config['topics_per_page']) ? $board_config['topics_per_page'] : $userdata['user_topics_per_page'];
$user_posts_per_page = ($userdata['user_posts_per_page'] > $board_config['posts_per_page']) ? $board_config['posts_per_page'] : $userdata['user_posts_per_page'];

link do forum testowego : http://narutocup.xaa.pl/test/index.php

W czym moze polegać problem?

MQs - 25-05-2013, 18:47

Obydwa błędy pochodzą od tego samego. Zobacz co masz w pliku common.php w okolicach kodu
Kod:
$board_config['topics_per_page']
- porównaj z fragmentem z oryginalnej paczki.

Zeke - 25-05-2013, 19:39

Niczym się nie różni nawet wgrałem common.php z oryginalnej paczki i dalej ten sam błąd, hmm nie wiem szukam i szukam dalej co gdzie moze być źle ;d

Edit:
Coś musi być z tym
Kod:
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$user_topics_per_page = ($userdata['user_topics_per_page'] > 0) ? $userdata['user_topics_per_page'] : '25';
$user_posts_per_page = ($userdata['user_posts_per_page'] > 0) ? $userdata['user_posts_per_page'] : '15';

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#
$user_topics_per_page = ($userdata['user_topics_per_page'] > $board_config['topics_per_page']) ? $board_config['topics_per_page'] : $userdata['user_topics_per_page'];
$user_posts_per_page = ($userdata['user_posts_per_page'] > $board_config['posts_per_page']) ? $board_config['posts_per_page'] : $userdata['user_posts_per_page'];

Każdy plik który wymagał takiej zmiany niesie za sobą jakieś błędy na stronie.
Teraz nawet w lista użytkowników wyskakuje błąd, jak chce czegoś wyszukać, po prostu wszedzie gdzie robiłem powyższa zamiane :)

sepher - 03-06-2013, 15:07

Witam serdecznie
Po aktualizacji niby wszystko funkcjonuje prawidłowo.
Jeden problem: Przy zmianie hasła przez usera sprzed aktualizacji lub też próbie odzyskania przez niego hasła nowe hasło nie działa. Zmiana hasła usera z PA również kończy się komunikatem "błędne hasło"
W phpmyadmin hashe haseł "sprzed aktualizaji" mają normalną formę, zaś konta założone po aktualizacji zaczynają się od "$H$9". Podobnie wygladają hasła "zmienione"
Czy ktoś orientuje się co może powodować ów problem ?
Pozdrawiam

Woytec - 04-06-2013, 18:05

sepher, wgraj plik check_data.php z nowej wersji(to aby ustalić poprawność plików).
weglimir - 08-06-2013, 09:57

Witam,

Mam następujący problem.

Przegrałem do katalogu scripts pliki tak jak podała instrukcja.

Niestety update przez link podany w instrukcji kończył się błędem 500 (Internal server error), co jest dość dziwne, ponieważ wszystkie pliki miały uprawnienia execution. Wygenerowałem zapytania i wykonałem bezpośrednio z mojego panelu administracyjnego wystawionego przez server na który trzymam forum -> phpMyAdmin, wkleiłem wszystkie zapytania i wyłożyło się na phpbb_advertisement że taka tabela już istnieje (nie pamiętam teraz szczegółów) -> następnhie wszedłem na panel administracyjny i tam pokazało mi że wersja jest już aktualna, więc przegrałem resztę plików.

Niestety teraz jak wchodzę na forum, pokazuje się okno instalacji ... Podejrzewam że coś namieszałem, ma ktoś może pojęcie jak mogę z tego wybrnąć? Czy muszę instalować na nowo?

Z góry dzięki! :)

Woytec - 08-06-2013, 11:21

Wygeneruj sam config.php(nie wykonuj instalacji).
weglimir - 10-06-2013, 08:52

Hej, dzięki zadziałało :) .

Niestety, performance jest tak słaby, że strona ładuje mi się 15 sekund.

Jak mogę sprawdzić co jest przyczyną?

weglimir - 10-06-2013, 09:46

A, jednak był to problem page_header.php, problem załatwiony.
weglimir - 10-06-2013, 16:08

Okazuje się że jednak nie jest to problem tylko z tym. Mam spore oczekiwanie na request, ok. 3-5 sekund, na forum nie mam wielu informacji w sumie używają tego 4 osoby.

Jak mogę sprawdzić ewentualne problemy z wydajnością? Tak żeby wykluczyć problemy z samym forum/bazą?

JBL - 23-06-2013, 20:06

Dwie sprawy:

1. Wchodząc w edycje profilu mam komunikat "Sesja połączenia wygasła lub numer ID sesji jest nieprawidłowy.
Spróbuj ponownie."

2. Shoutbox nie działa - wyświetla puste pole w miejscu, gdzie powinny być wpisy, a po napisaniu tam posta wyświetla w tej ramce całą stronę główną forum.

Wgrałem całą nową paczkę + wgrałem Spider Friendly 1.3.12.
Styl również został zaktualizowany wg instrukcji z manuala

Woytec - 23-06-2013, 20:52

Sprawdź dokładnie aktualizację stylu.
Sh4d0v - 17-07-2013, 23:46

Czy 1.12.8 będzie już bardziej obiektowe?
Pawlok - 18-07-2013, 14:29

Sh4d0v, a kto ci napisał ze wogole bedzie?? Bo ja słyszalem ze ma byc teraz pod phpbb3 coc w tym stylu robic.
mek1942 - 18-07-2013, 18:34

http://przemo.org/phpBB2/...ghlight=#758166
tylko, że to post z 22-11-2012