To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

HydePark - [OffTopic] czarna lista for ??

patryk-88 - 28-08-2009, 02:12

CyberDuck,
Z tym, że te wartości łatwo zmienić i może nie są one aktualne ? Chodzi mi o sumy kontrolne plików. W check_data pozmieniaj sobie sumy i nawet po zmianie 90% plików możesz mieć czysty check_files.

MagicalFire - 28-08-2009, 05:19

no dobrze panie xandersky, a ilu używasz modów z tego forum które były pisane pod Przemka a nie ArtCOP Group
napewno BBM ber mod , Ajax Post Preview
i wiele innych

poza tym ile byś nie modyfikował Przema zawsze to będzie Przemo
i należny zachować stopkę,
można tylko dopisać coś do stopki

Polaczek - 28-08-2009, 15:04

MagicalFire napisał/a:
i należny zachować stopkę,
można tylko dopisać coś do stopki

No i właśnie nie można było tak od razu? :?

NDF - 15-11-2009, 01:31

To całe generowanie i sprawdzanie stopki przy wysyłaniu postu/tematu nie odpowiada mi. Jeżeli ktoś nie wie to przy wysyłaniu postu/tematu stopka jest sprawdzana pod względem poprawności przez co funkcja wysyłania postów/tematów wolniej działa, czasami bez edycji stopki wychodzi czysta strona z informacją że stopka została zmodyfikowana, krew mnie zalewa!!! :o
Tavaro - 15-11-2009, 02:13

NDF napisał/a:
przez co funkcja wysyłania postów/tematów wolniej działa

...o 15 milisekund?
NDF napisał/a:
czasami bez edycji stopki wychodzi czysta strona

"Czysta strona" pojawia się najczesciej przez używanie zbugowanych stylów. Jeśli templatek jest poprawny i wszystko jest na swoim miejscu, żaden niespodziewany komunikat się nie wyświetli.

Stalker69 - 15-11-2009, 03:44

A ja ominąłem sprawdzanie stopy oraz jej generowanie :) i jestem zadowolony z tego co zrobiłem :) żaden komunikat się nie nie wyświetla :p
Bucu - 15-11-2009, 06:55

Stalker69, i wlasnie straciles support i pozbawiles kogos podpisu pod jego pracą. Tobie też życzę żeby usuwano podpisy pod twoim dziełem.
MagicalFire - 15-11-2009, 09:22

oki zaczynam prowadzić czarna liste na razie sa na niej 2 fora :twisted:
Anonymous - 14-01-2010, 22:56

A ja powroce do tematu i mam takiego pomysla, ale nie wiem co Wy na to ?
Mysle, ze to zalatwiloby sprawe. Skoro probowaliscie juz wszystkiego to dlaczego by
nie sprobowac z licencja na to forum ? Nie wiem na ile to jest mozliwe. Jakos inne
firmy czy tez prywatne osoby piszace programy wlasnie w ten sposob sobie radza
i w razie jakiegos klopotu moga sie na podstawie licencji domagac tego czy tamtego ...
Chodzi mi o taki zapis przed instalacja forum, ze jedyna wymagana rzecza bylaby
widoczna wlasnie stopka o ktorej mowa i w razie jej usuniecia jasno napisac co moze
grozic i, ze ten znak stanowi licencje na uzywanie skryptu forum.

Mimo, ze wczesniej naskoczylem na pomyslodawcow, ktorzy mieliby karac delikwentow
usuwajacych te wpisy to nie znaczy, ze nie jestem za tym aby ten wpis na dole
byl widoczny. Cenie sobie cudza prace.

tepe15 - 16-01-2010, 13:05

Cytat:
Skoro probowaliscie juz wszystkiego to dlaczego by
nie sprobowac z licencja na to forum ?

To też nie wypali ... zmiana stopki to co innego ale licencja na skrypt oparty o gotowe modyfikacje w większości nie autorstwa Przema?
To byłoby co najmniej podejrzane za co mają mu przydzielić licencję na skrypt skoro 75% to nie jego kod tylko gotowych modów pisanych przez niezliczoną ilość autorów ^^.

Gdybyś złożył taki wniosek o opatentowanie skryptu wyśmiano by Cię :)

Skoro już to poruszyliśmy to warto też dodać że tak naprawdę przemo też dopisując się do stopki phpbb2 nie posiadał żadnych podstaw prawnych by to uczynić.
Stwierdzam więc że chociaż instalował modyfikację na licencji GPL to jeżeli dobrze pamiętam niema tam wzmianki że skrypt może być zintegrowany z pakietem dodatków phpbb2 pod szyldem np. Przema.

Czyli poniekąd Przema też łamie licencję instalowanych modów no chyba że uzyskał zgodę od autorów modyfikacji.

PS. To są tylko spostrzeżenia

EDIT:
Jeżeli chodzi o zmianę stopki z szacunku do autora powinna ona widnieć no ale skoro Przemo zmodyfikował phpbb2 a Przema zmodyfikował pokaźnie xandersky to nie widzę tu żadnego problemu tylko zamiast linku

phpbb : www.phpbb.com winno być phpbb: www.przemo.org oczywiście oba ukryte pod tekstem phpbb w końcu to powielanie modyfikacji

Przemo nic nie może zrobić jeżeli ktoś usunie stopkę i on dobrze o tym wie ;p wytoczenie sprawy sądowej każdemu kto zmienił stopkę wiąże się z poważnymi dla niego konsekwencjami na myśl licencji phpbb2 :) (chyba że skrypt został kupiony na wyłączność)
Bo jakby nie patrzeć nie posiada takiego prawa podpisania się pod nie swojego autorstwa skryptem.
Proponuje też ściągnąć czyste phpbb2 i przeczytać co tam jest napisane w stylu w pliku overall_footer.tpl

Anonymous - 16-01-2010, 14:24

Aj jaj jaj ... Ja nie pisalem od razu o wytaczaniu spraw czy tez handryczenia
sie z kimkolwiek kto te stopke usunie. Chodzilo mi wylacznie o to zeby kazdy
kto instaluje ten skrypt byl swiadom stopki na forum i z czym to sie je.
Nic wiecej. To moze wyrazna informacja przy instalacji poprawi sytuacje.
Ja sobie z tego wszystkiego co napisales doskonale zdaje sprawe i trudno Ci
nie przyznac racji, ale z racji ilosci pracy wlozonej przez Przema i calego zespolu
ludzi pracujacych nad skryptem nalezaloby sie zastanowic jak im pomoc.

MagicalFire - 17-01-2010, 18:43

Cytat:
Czyli poniekąd Przema też łamie licencję instalowanych modów no chyba że uzyskał zgodę od autorów modyfikacji.

nie złamał
kazdy moze napisac swój skrypt na podstawie phpBB
ale musi to byc odnotowane w stopce tak jak jest w skrypcie Przemka
Kod: