To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Minimalna ilo?? postów aby za?o?y? Nowy temat

rob_7 - 26-01-2010, 12:55

Witam,

mój problem polega z kolei na tym, ze po wgraniu moda i ustawieniu jakiegoś zakresu na danym forum, modyfikacja po prostu nie działa. Nic się nie blokuje, żadne błędy nie wyskakują.

Będę wdzięczny za pomoc. ;)

tomek_cichy - 28-01-2010, 00:24

Witajcie mam pytanie.
Potrzebuję zabezpieczyć dział sprzedam na moim forum.
Chodzi o to, żeby userzy którzy są na forum krócej niż 14 dni i nie napisali co najmniej 5 postów nie mogli pisac w tym dziale.
Sprawa dotyczy forum tigra-club.eu
Pozdrawiam

SpiJay - 10-02-2010, 20:57

takie pytanko..
A co zrobic, aby nie mozna bylo pisac tematow i postow ?

Polaczek - 10-02-2010, 20:58

lang_main.php

linia
Kod:
$lang['minimum_posts_new_topic'] = 'Musisz mieć %s postów na koncie aby rozpocz±ć Nowy Temat';

SpiJay - 11-02-2010, 08:31

Polaczek, to jest odnośnie mojego posta ?
Bo chyba źle zrozumiełeś, chodzi mi o to:
Jak zablokować możliwość pisania postów i tematów (postów!) użytkownikowi, który nie ma wymaganej liczby postów.

Rozumiesz ? :)

PS. Chyba, że twój post nie dotyczy mojego w takim razie przepraszam.

groverr - 30-04-2010, 13:25

Czy moze mi ktoś pomóc w to zainstalowaniu.Moje gg 2289853 Robiłem wszystko i nic nie pomaga
Matteo - 30-04-2010, 13:26

Cytat:
Adres forum: http://centerplik.ehost.pl/tmp

Popraw adres forum i podeślij w paczce swoje pliki do edycji.

groverr - 30-04-2010, 14:20

Kod:
http://rapidshare.com/files/381942299/xxc.rar

Polaczek - 30-04-2010, 14:21

groverr, wiesz co to są załączniki? :>
groverr - 30-04-2010, 14:23

pliki do edycji w paczce...wysłałem
Polaczek - 30-04-2010, 14:24

SpiJay, ajć źle zrozumiałem :> Sorry, że tak późno daję rozwiązanie.

posting.php
znajdź
Kod:
    if ( $mode == 'newtopic' )

zamień na
Kod:
    if ( $mode == 'newtopic' && $mode == 'reply' )

zapisz

[ Dodano: 30-04-2010, 15:24 ]
groverr napisał/a:
pliki do edycji w paczce...wysłałem

Pliki wysyłamy w załączniku a nie na zewnętrznych hostach.

groverr - 30-04-2010, 14:26

przepraszam nie wiedziałem.Kolejny raz bede wiedział.
Matteo - 30-04-2010, 14:31

Gotowe pliki w załączniku. Dodam, że zapomniałeś dodać do paczki plik posting.php.
I pamiętaj o wykonaniu zapytań!
Kod:
#
#-----[ SQL ]------------------------------------------
#
# change phpbb_ to what your phpBB DB extension is.
ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `minimum_posts` MEDIUMINT(8) NOT NULL ;
ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `minimum_posts_enabled` TINYINT NOT NULL ;
UPDATE `phpbb_forums` SET `minimum_posts` = '5';
UPDATE `phpbb_forums` SET `minimum_posts_enabled` = '0';

Polecam również przeczytać temat: Jak instalować modyfikacje?

groverr - 30-04-2010, 14:45

Dzieki wielkie @Matteo Przesiadłem się z vB na phpBB i troszke sie mieszam ...Jeszcze raz dzieki.Kilka mam jeszcze problemów w graniem kilu modów ale może poradze sobie

[ Dodano: 30-04-2010, 15:51 ]
kurcze wyszedł mi bład Z powodów bezpieczeństwa do menu SQL mogą mieć dostęp tylko wybrani administratorzy.
Jeżeli nie masz dostępu a uważasz że powinieneś mieć, zwróć się do głównego administratora.
Dopisywanie administratorów którzy mają mieć dostęp do SQL odbywa się za pomocą ID. Jeżeli nie wiesz co to znaczy to lepiej żebyś nie wiedział i nie miał dostępu do tej części menu, bo może się to skończyć uszkodzeniem forum :>
Jeśli jesteś "dopisanym" adminem poniżej jest formularz służący do dodania kolejnych adminów którzy będą mieli dostęp do SQL. Jeżeli jesteś głównym administratorem i nie widzisz formularza, kliknij Tutaj będziesz miał możliwość dodania swojego ID (domyślnie 2)
Pamiętaj żeby po zakończeniu koniecznie zmienić nazwę pliku /admin/main_admin.php lub go usunąć, w przeciwnym razie twoi administratorzy będą mogli zastąpić twoje ID swoim i będą mieć dostęp do SQL.
W celu jeszcze większego bezpieczeństwa wskazane jest po zakończeniu operacji na bazie danych, usunięcie z tej listy zezwoleń swojego numeru ID i zmianę nazwy pliku poprzez FTP

Matteo - 30-04-2010, 14:52

groverr napisał/a:
Z powodów bezpieczeństwa do menu SQL mogą mieć dostęp tylko wybrani administratorzy.
Jeżeli nie masz dostępu a uważasz że powinieneś mieć, zwróć się do głównego administratora.
Dopisywanie administratorów którzy mają mieć dostęp do SQL odbywa się za pomocą ID. Jeżeli nie wiesz co to znaczy to lepiej żebyś nie wiedział i nie miał dostępu do tej części menu, bo może się to skończyć uszkodzeniem forum :>
Jeśli jesteś "dopisanym" adminem poniżej jest formularz służący do dodania kolejnych adminów którzy będą mieli dostęp do SQL. Jeżeli jesteś głównym administratorem i nie widzisz formularza, kliknij Tutaj będziesz miał możliwość dodania swojego ID (domyślnie 2)
Pamiętaj żeby po zakończeniu koniecznie zmienić nazwę pliku /admin/main_admin.php lub go usunąć, w przeciwnym razie twoi administratorzy będą mogli zastąpić twoje ID swoim i będą mieć dostęp do SQL.
W celu jeszcze większego bezpieczeństwa wskazane jest po zakończeniu operacji na bazie danych, usunięcie z tej listy zezwoleń swojego numeru ID i zmianę nazwy pliku poprzez FTP
Kliknij na link, który zaznaczyłem pogrubioną czcionką.
Cytat:
Adres forum: http://www.centerplik.cus.pl

Cytat:
To forum jest teraz wyłączone.

+ włącz forum.