1.12.7 i starsze - Ostatnie bany na forum (AmxBans)
sanie$ - 13-09-2009, 13:58
siemka zainstalowałem defendera i jak na www dodałem serwer wyskoczył mi bład (patrz załącznik)
w liscie banów serwer sie nie pokazuje
Wie ktos jak to naprawic
Przemek xD - 15-09-2009, 19:36
sanie$, podmień plik z załącznika powinno smigać bez błędu
sanie$ - 24-09-2009, 05:53
podmieniałem i nic
[ Dodano: 24-09-2009, 06:54 ]
Wielkie dzieki bład zniknoł musiałem sciagnac amx z błedem w tym pliku dzieki jeszcze raz głównie za dodany plik
bakaczysko - 30-09-2009, 14:49
Odświezam! Czy jest ktoś kto ogarnie to i zrobi skrypt ktoóy pozwoli na lączenie sie z inna baza danych niz ta na forum?
pNk! - 10-11-2009, 15:06
WITAM!!
Mam problem, bany wogole sie nie pokazują na stronie.
Lista banów: http://funnycs.pl/web/ban_list.php
Page header:
Kod: |
// Amx Bans - POCZATEK
// Ustawienia
// kolumna gdzie znajdują się bany z Amx Bans. Standardowo jest to amx_bans.
$amxb_col = 'ban_list';
// Liczba banów, jaka ma zostać wyświetlona na stronie głównej. 10 - liczba, zmień na tyle ile chcesz.
$l_banow = '10';
// Koniec Ustawień
$sql = "SELECT bid, player_ip, player_id, player_nick, admin_nick, ban_reason, ban_length FROM ".$amxb_col." ORDER by bid DESC LIMIT ".$l_banow." ";
if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
{
}
function czas_bana($czas) {
global $lang;
if($czas!=0) {
if ($czas<1440) {
return "".$czas." ".$lang['Minutes'];
} else {
$czas = round($czas/1440);
if ($czas == 1) {
return $lang['1_Day'];
} else {
return "".$czas." ".$lang['Days'];
}
}
} else {
return $lang['perm_b'];
}
return false;
}
$template->assign_vars(array(
'ostatnie_bany' => $lang['ostatnie_bany'],
'nick_gracza' => $lang['nick_gracza'],
'ip_gracza' => $lang['ip_gracza'],
'powod_bana' => $lang['powod_bana'],
'czas_bana' => $lang['czas_bana'],
));
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
// Adres WWW, gdzie masz zainstalowany AmxBans http://www.funnycs.pl/web/ban_list.php
// nie wpisuj www.lobuz.net/amxbans/ban_details.php?bid= po prostu www.lobuz.net/amxbans/
$adres_amxbans = 'www.funnycs.pl/web/';
$template->assign_block_vars('amxbans', array(
'bid' => $row['bid'],
'player_ip' => $row['player_ip'],
'player_id' => $row['player_id'],
'player_nick' => $row['player_nick'],
'admin_nick' => $row['admin_nick'],
'ban_reason' => $row['ban_reason'],
'ban_length' => czas_bana($row['ban_length']),
'adres_amxbans' => $adres_amxbans,
));
}
// Amx Bans - KONIEC
|
Nie działa w żaden sposób, próblwałem taki tak i nic. Prosze o naprawienie bledu.
pluskwa - 19-12-2009, 13:52
bartu233 napisał/a: | Pododawałem na końcu te ; i teraz wyrzuca przy wejsciu na strone:
Cytat: | Fatal error: Call to a member function sql_query() on a non-object in /home/slupskch/public_html/serwer.slupsk.pl/includes/page_header.php on line 345 |
A 345 linijka wygląda tak:
Cytat: | if ( !($result = $db->sql_query($sql)) ) |
|
Czy ktoś może w końcu rozwiązać ten problem?
[ Dodano: 21-12-2009, 19:42 ]
pomocy!!!
potrzebna pomoc!
gutai - 06-02-2010, 13:00
Witam, mam pytanie jakie to generuje obciążenia (czy bardzo zamula strone)
bo jak mam to w subdomenie jest cacy i teraz chciałbym dodać aby te 5 banów sie wyświetlało czy nie zamuli to storny ??
kevin_ - 06-02-2010, 13:30
Modyfikacja generuje 1 zapytanie SQL w page_header.php (czyli na każdej pod stronie forum, choć możesz zmienić to i kod zamiast z page_header wkleić do index.php - i tylko na głównej będziesz miał +1 zapytanie)
Poza tym zastosowaliśmy tutaj LIMIT, więc jeśli skrypt znajdzie te x rekordów ($l_banow) kończy swoją operacje, i dalej już nic nie szuka.
Wątpię aby generował potężne obciążenie, widziałem bardziej idiotyczne mody w gotowych modyfikacjach, ta jest OK
/UPDATE:
Prawdopodobnie w niedziele przepiszę na nowo instrukcje aby zapytanie było tylko w index.php, oraz
zmienię wyświetlanie się czasu bana (choć już nie pamiętam dokładnie struktury amxbans, tego moda)
Cześc
gutai - 06-02-2010, 13:49
Okey to poczekam na twoja wersje
kamyk^ - 16-02-2010, 15:07
Mam taki problem, bo chce lekko zmodyfikować wygląd tabel i dodałem kolumnę data i admin, tylko mam problem bo nie wyświetla mi daty, jest tylko pusta tabelka.
takie cos dodaje do index_body
Kod: | <tr>
<td width="15%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall"><b>Data</b></span></td>
<td width="25%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall"><b>{nick_gracza}</b></span></td>
<td width="15%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall"><b>Admin</span></b></td>
<td width="25%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall"><b>{powod_bana}</b></span></td>
<td width="25%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall"><b>{czas_bana}</b></span></td>
</tr>
<!-- BEGIN amxbans -->
<tr>
<td width="15%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{amxbans.date_ban}</span></td>
<td width="25%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall"><a href="{amxbans.adres_amxbans}ban_details.php?bid={amxbans.bid}" target="_blank"><b><font color="black">{amxbans.player_nick}</font></b></a></span></td>
<td width="15%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{amxbans.admin_nick}</span></td>
<td width="25%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{amxbans.ban_reason}</span></td>
<td width="25%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{amxbans.ban_length}</span></td>
</tr>
<!-- END amxbans --> |
kevin_ - 16-02-2010, 15:13
kamyk^ napisał/a: | tylko mam problem bo nie wyświetla mi daty, jest tylko pusta tabelka. |
zdefiniowałeś 'date_ban' w tplkach? oraz 'admin_nick' ?
jeśli tak to napisz mi co zwraca ci print_r() & var_dump z pętli od amxbans
PS. Jaka jest najnowsza wersja amxbans? miałem odświeżyć instrukcje, a nic nie zrobie jak Amxbans nie mogę zainstalować bo instalator jest zupełnie skopany :F
kamyk^ - 16-02-2010, 15:24
No ta 5.1 najnowsza chyba innej nie znam, a gdzie mam zdefiniować to date_ban?
kevin_ - 16-02-2010, 15:41
Jak wykonywałeś instrukcje to dopisałeś do tpl zmienne m.in: ban_length, ban_reason itd
Następnie dopisz też aby pobierało Ci z bazy kolumny kiedy dano bana, oraz kto dał bana - polecenie SELECT.
Amxbans 5.1 z http://www.amxbans.de/content/1-home w ogóle nie działa.
Cały kod jest zwalony, :FF
kamyk^ - 16-02-2010, 16:51
Kurde możesz mi dokładniej napisać co mam dopisać i gdzie, bo ja jestem świerzak jeśli chodzi o takie sprawy
kevin_ - 16-02-2010, 18:23
$sql = "SELECT bid, player_ip, player_id, player_nick, admin_nick, ban_reason, ban_length FROM ".$amxb_col." ORDER by bid DESC LIMIT ".$l_banow." ";
|
do tego zapytania dopisz co chcesz jeszcze dodać - nie pytaj się mnie bo ja sam nie wiem, nie używam amxbans nie znam struktury bazy
'player_ip' => $row['player_ip'],
|
pod tym dopisz te "zmienne tpl" jak to nazywam,
'nazwa_w_tpl' => $row['TO_CO_WPISAŁĘŚ_Z_SELECT'],
i teraz np. wpisujesz w pliku tpl :: {amxbans.nazwa_w_tpl} i wyświetli Ci się to co pobrałeś.
|
|
|