To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - [Problem] Gadu-Gadu na forum - POPRAWKA DO WERSJI 1.12.6p2

tosiek - 03-04-2009, 16:49

Cytat:
A więc sprawdziłem wszystko jeszcze raz dokładnie. Status "niewidoczny", "niedostępny" i "zaraz wracam" działa. Trzeba tylko odświeżyć stronę (wiem, baran jestem).

Na niewidoku jest status niedostepny...

Odznacz opcję status tylko dla znajomych. Używasz FF wiec prawym na status i kopiuj adrs obrazka i wejdź na ten adres i sprawdzaj...

Zico - 03-04-2009, 19:38

Nie mam zaznaczonego statusu tylko dla znajomych.
No przecież sprawdzałem i mówię, że nie ma ikonki statusu "dostępny". Ikonki innych statusów są. Pytanie brzmi, czy ikonka nie ładuje się dlatego, że jej fizycznie nie ma na serwerze (lub przesyłanie jest uszkodzone), czy dlatego, że serwer nie wykrywa mojego statusu?

tosiek - 03-04-2009, 21:56

Zico, naucz się czytać...:

Cytat:
Używasz FF wiec prawym na status i kopiuj adrs obrazka i wejdź na ten adres i sprawdzaj...

Kod:
http://status.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=2648914&styl=1

i sprawdzaj czy widać dostepnego.... coi z tego wynika ? wina GG nie skryptu forum phpbb

goog - 04-04-2009, 10:13

Wielkie dzięki miszko, działa!
Zico - 04-04-2009, 16:57

tosiek napisał/a:
Zico, naucz się czytać...:

Cytat:
Używasz FF wiec prawym na status i kopiuj adrs obrazka i wejdź na ten adres i sprawdzaj...

Kod:
http://status.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=2648914&styl=1

i sprawdzaj czy widać dostepnego.... coi z tego wynika ? wina GG nie skryptu forum phpbb

No przecież tak właśnie robię. Po wklejeniu tego adresu przeglądarka mieli, a obrazka nie ma. Dlatego pytam czy to wina serwera GG, czy czegoś w skrypcie? A przede wszystkim czy da się to naprawić?

tosiek - 04-04-2009, 17:05

Zico, czytaj jeszcze z dziesięć (10) razy to samo:
tosiek napisał/a:
wina GG nie skryptu forum phpbb

Zico - 04-04-2009, 17:26

Aha. Czyli mam rozumieć, że serwer GG obsługuje statusy "niedostępny/niewidoczny" i "zaraz wracam", a nie obsługuje statusu "dostępny"? Wiesz może dlaczego?
tosiek - 04-04-2009, 17:30

Zico, odczuwam falę elektromagnetyczną załamaną tuż obok mojej 3 świadomości, fotony oświecają mą duszę a mózg odczuwa falę piekielnej duszności.

Przykro mi ale nie jestem medium ani bogiem ;(

Zapraszam na:
http://info.gadu-gadu.pl/pomoc
oraz:
http://info.gadu-gadu.pl/faq

Zico - 04-04-2009, 17:49

A ja odczuwam, że lubisz dużo i bezproduktywnie gadać zamiast pomóc. Skoro nie masz nic konkretnego do powiedzenia w temacie, to po co w ogóle zabierasz głos? Żeby sobie pospamować? Zgłaszam konkretny błąd w poprawce, a w odpowiedzi słyszę inwektywy pod swoim adresem i jakieś brednie o winie GG, które rzekomo wyświetla inne statusy, a nie wyświetla statusu "dostępny". To oczywiste, że poprawka wymaga jeszcze dopracowania, ale jak wszyscy będą mędrkować i zbywać pytających snobistycznymi dowcipasami, to guzik z niej będzie.
miszko - 04-04-2009, 19:54

Statusy działają poprawnie.

Przeglądarki korzystają z pamięci podręcznej, całkiem możliwe, że ładuje Wam obrazek z pamięci, a nie taki jak serwer GG podaje.

Przejdzcie jako dostępny, wyczyście całą historię + pliki pamięci podręcznej i odświeżcie stronę.

Zico - 04-04-2009, 20:35

miszko napisał/a:
Statusy działają poprawnie.

Przeglądarki korzystają z pamięci podręcznej, całkiem możliwe, że ładuje Wam obrazek z pamięci, a nie taki jak serwer GG podaje.

Przejdzcie jako dostępny, wyczyście całą historię + pliki pamięci podręcznej i odświeżcie stronę.

Sorry. To nic nie daje. Nawet zmiana przeglądarki nie pomaga. Poza tym, nie chodzi o to, że ładuje obrazek z pamięci, tylko, że nie ładuje żadnego obrazka. Jak na moim poprzednim screenie.
U ciebie działa? Możesz dać screena?

miszko - 04-04-2009, 20:46

Specjalnie w tym czasie włączyłem w GG widoczny i wszystko załadowało ok.
Zico - 04-04-2009, 21:24

A u mnie to samo wygląda w ten sposób:

Pojęcia nie mam, co może być nie tak. Jakieś pomysły?

men203 - 19-05-2009, 14:42

Witam
Mam problem z bramką GG. Użyłem TEJ modyfikacji. Problem polega na tym, że bramka podaje że niby "Wiadomość została dostarczona do adresata", lecz tak naprawde nic nie dochodzi. Nie ma także informacji o jakimkolwiek błędzie. Zaznaczę jeszcze, że kontakt do którego wysyłam wiadomość jest widoczny (status zaraz wracam) i nie ma włączonej opcji nie wyświetlania wiadomości od osób spoza listy kontaktów. Co może być tego przyczyną?

miszko - 27-05-2009, 11:25

Przeczytaj moje posty powyżej. W tej poprawce jest błąd. Trzeba dodać pewien kod, aby poprawnie wysyłało.