F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Jak zainstalowac forum
rew2 - 06-02-2004, 02:26
zmniejsz ciut ta baze poprzez wyczyszczenie read hystory a blad dotyczy wlasnie zlego wgrania bynajmniej tak to wyglada.
marcilius - 06-02-2004, 12:06
opor napisał/a: | hmm...
a teraz wywala :
SQL Error : 1054 Unknown column 'a.auth_globalannounce' in 'field list'
SELECT a.forum_id, a.auth_view, a.auth_read, a.auth_post, a.auth_reply, a.auth_edit, a.auth_delete, a.auth_sticky, a.auth_announce, a.auth_globalannounce, a.auth_vote, a.auth_pollcreate, a.auth_attachments, a.auth_download FROM forum_forums a
Line : 141
File : /includes/auth.php |
chyba wszystko ci się nie przenios?o :neutral:
marcilius - 06-02-2004, 12:09
lukaszbajer napisał/a: | plis pomozcie mi. mialem konsto na piwko.pl ale dowiedzialem sie ze tam nie ma msql no to wzialem z www.freesql.org ale tez nie pomoglo. nie dziala. wgralem wiec forum na lycosie. i kiedy wlaczam instalacje pojawia mi sie cos takiego :
'ar([_-][a-z]+)?', 'bulgarian' => 'bg', 'catalan' => 'ca', 'czech' => 'cs', 'danish' => 'da', 'german' => 'de([_-][a-z]+)?', 'english' => 'en([_-][a-z]+)?', 'estonian' => 'et', 'finnish' => 'fi', 'french' => 'fr([_-][a-z]+)?', 'greek' => 'el', 'spanish_argentina' => 'es[_-]ar', 'spanish' => 'es([_-][a-z]+)?', 'gaelic' => 'gd', 'galego' => 'gl', 'gujarati' => 'gu', 'hebrew' => 'he', 'hindi' => 'hi', 'croatian' => 'hr', 'hungarian' i tak na calej stronie.
co mam zrobic? nie mam kasy na platny serwer:( plis pomozcie |
a aktywowałe? na lycosie sql-a ??
marcilius - 06-02-2004, 12:12
imigas napisał/a: | marcilius napisał/a: | Nie wiem czy wiesz ale baza freesql.org ma ograniczenia w zapytaniach bodajrze do 300 więc długo nie nacieszysz się jej działaniem. |
a co to znaczy "zapytania"??? |
www.mysql.com -------- RTFM !!!!!!!
lukaszbajer - 06-02-2004, 13:13
marcilius napisał/a: | lukaszbajer napisał/a: | plis pomozcie mi. mialem konsto na piwko.pl ale dowiedzialem sie ze tam nie ma msql no to wzialem z www.freesql.org ale tez nie pomoglo. nie dziala. wgralem wiec forum na lycosie. i kiedy wlaczam instalacje pojawia mi sie cos takiego :
'ar([_-][a-z]+)?', 'bulgarian' => 'bg', 'catalan' => 'ca', 'czech' => 'cs', 'danish' => 'da', 'german' => 'de([_-][a-z]+)?', 'english' => 'en([_-][a-z]+)?', 'estonian' => 'et', 'finnish' => 'fi', 'french' => 'fr([_-][a-z]+)?', 'greek' => 'el', 'spanish_argentina' => 'es[_-]ar', 'spanish' => 'es([_-][a-z]+)?', 'gaelic' => 'gd', 'galego' => 'gl', 'gujarati' => 'gu', 'hebrew' => 'he', 'hindi' => 'hi', 'croatian' => 'hr', 'hungarian' i tak na calej stronie.
a aktywowałe? na lycosie sql-a ?? |
e a trzeba????
marcilius - 06-02-2004, 16:20
lukaszbajer napisał/a: | marcilius napisał/a: | lukaszbajer napisał/a: | plis pomozcie mi. mialem konsto na piwko.pl ale dowiedzialem sie ze tam nie ma msql no to wzialem z www.freesql.org ale tez nie pomoglo. nie dziala. wgralem wiec forum na lycosie. i kiedy wlaczam instalacje pojawia mi sie cos takiego :
a aktywowałe? na lycosie sql-a ?? |
e a trzeba???? |
jesli nie wiem co oferuje lycos i co trzeba zrobić to po co tam założyće? konto !
OCZYWIŚCIE ?E TRZEBA
imigas - 06-02-2004, 16:41
marcilius napisał/a: | imigas napisał/a: | marcilius napisał/a: | Nie wiem czy wiesz ale baza freesql.org ma ograniczenia w zapytaniach bodajrze do 300 więc długo nie nacieszysz się jej działaniem. |
a co to znaczy "zapytania"??? |
www.mysql.com -------- RTFM !!!!!!! |
duzo to nie wyjasnia!!!
opor - 07-02-2004, 01:48
marcilius napisał/a: | opor napisał/a: | hmm...
a teraz wywala :
SQL Error : 1054 Unknown column 'a.auth_globalannounce' in 'field list'
SELECT a.forum_id, a.auth_view, a.auth_read, a.auth_post, a.auth_reply, a.auth_edit, a.auth_delete, a.auth_sticky, a.auth_announce, a.auth_globalannounce, a.auth_vote, a.auth_pollcreate, a.auth_attachments, a.auth_download FROM forum_forums a
Line : 141
File : /includes/auth.php |
chyba wszystko ci się nie przenios?o :neutral: |
Wiem...teraz postawilismy nowe...ale chetnie bysmy przywrucili stare dane...
I ciegle to samo...
Na standardowym phpbb przywraca forum i kategorie ale bez postow.
A na forum przema wyskakuje ww. bald.
Uzywam bigdumpera...
przez myadmin i panel nie laduje
rew2 - 07-02-2004, 05:37
Cytat: | Na standardowym phpbb przywraca forum i kategorie ale bez postow.
A na forum przema wyskakuje ww. bald. |
zaraz zaraz a z jakiej wersji forum pochodzi ta baza
lukaszbajer - 07-02-2004, 11:58
marcilis a gdzie trzeba to zrobic bo ja nic takiego nie widze
marcilius - 07-02-2004, 12:23
lukaszbajer napisał/a: | marcilis a gdzie trzeba to zrobic bo ja nic takiego nie widze |
napisz może do admina lycosa on napewno ci wytłumaczy gdzie to jest
lukaszbajer - 07-02-2004, 13:04
marcilius napisał/a: | lukaszbajer napisał/a: | marcilis a gdzie trzeba to zrobic bo ja nic takiego nie widze |
napisz może do admina lycosa on napewno ci wytłumaczy gdzie to jest |
plis powiedz mi bo admin jak mi odpisze to za bardzo dlugi czas plis powiedz miiiii
opor - 08-02-2004, 00:28
rew2 napisał/a: | Cytat: | Na standardowym phpbb przywraca forum i kategorie ale bez postow.
A na forum przema wyskakuje ww. bald. |
zaraz zaraz a z jakiej wersji forum pochodzi ta baza |
ze zwyklego, golego phpbb.
rew2 - 08-02-2004, 06:11
i ty chcesz ja wgrac do bazy by przemo
to raczej bedzie ciezko poniewaz roznia sie
meinemesse - 08-02-2004, 15:49
Ja mam taki problem, ale nie ze shackowan? wersję tylko normaln? 2.0.6.
Mimo, że przy instalacji wybrałem język polski, to dalej był angielski. W panelu administracyjnym też zmieniam język na polski i dalej jest angielski
|
|
|