F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Drobne Faq czyli czesto zadawane pytania... :)
Paszczak000 - 10-09-2005, 16:57
Adbel, można.
Masz scalanie postów przecież
Adbel - 12-09-2005, 17:51
Można zrobić tak żeby na tym shoutboxie (w załączonym obrazku) nie było widać tła forum tylko żeby to było czarne całe?
irekk - 12-09-2005, 22:30
musialbys wywalic z shoutbox_view_body.tpl :
Kod: | < link rel="stylesheet" href="templates/{STYL}/{STYL}.css" type="text/css"> |
i wrzucic potrzebne rzeczy w drugiego albo miedzy < style>< /style>
Adbel - 23-09-2005, 17:15
Dobra, dobra. A jak można zrobić takie coś jak na *TYM* forum? Że po najechaniu na nazwe tematu pokazuje kawałek posta.
Albo czy można zrobić tak, że w widoku tematu po kliknięciu na np. [Szczegóły] rozwijało się menu i tam były by te wszystkie informacje jak: wiek, dołączył, posty, skąd i inne pola?
smok24 - 27-09-2005, 22:29 Temat postu: Jak dodać grupę na forum Naczytałem się jak kto głupi i myślę że tylko ja nie mam żadnej opci dodaj nową grupę czy coś w tym rodzaju
ani w grupach ani w userach ani nigdzie
Oczywiście nie jestem fachowcem forum założyłem z automatu "załóż nowe forum" i masz babo placek połowa opcji w zezwoleniach nie działa
Jeśli mi ktoś odpowie to proszę tylko bez tych znaczków, skrótów i tym podobnej wiedzy dla zaawansowanych wybieram opcję dla słabszych
z góry dziękuję
MakArios - 27-09-2005, 22:39
W Panelu Administracyjnym (tzw. PA) po lewej stronie powinieneś mieć na dole napis "Wszystkie moduły". Kliknij. Pokaże wszystkie dostępne moduły, pod belką "Użytkownicy" (cały czas w lewej części) znajdź "Grupy". Kliknij. Z prawej Ci wyświetli panel grup - będziesz mógł przejrzeć już utworzone (pewnie żadne ) i stworzyć nowe przyciskiem "Stwórz nową grupę" (albo załóż, nigdy nie pamiętam ).
Lobezzz - 03-10-2005, 15:32
Jak dac userom zezwolenie, aby mogli edytować własne posty?
irekk - 03-10-2005, 15:34
przejrzyj zaawansowane zezwolenia forum
Echel - 30-10-2005, 16:22
sluchajcie mam problem.. w check files wyswietla mi sie pare rzeczy na czerwono.. to co moglam zalatwilam chmod'em.. ale nadal jest pare problemow, oto one:
1. na czerwono wyswietla sie informacja:
imagecreatefromjpeg() : funkcja tworzenia miniatur obrazków nie istnieje ! Biblioteka GD niezaładowana.
imagecreate() : funkcja tworzenia miniatur obrazków nie istnieje ! Biblioteka GD niezaładowana.
zlib : biblioteka zlib nie załadowana !. Potrzebna jest m.in. do uwierzytelniania graficznego.
pytanie numer jeden- skad mam to wgrac? i co z tym zrobic:)
2. na czerwono wyswietla sie:
album_mod/upload/tmp
album_mod/upload/cache/tmp
files/tmp
files/thumbs
images/avatars/tmp
images/avatars/upload/
images/avatars/upload/tmp
images/photos/tmp
images/signatures/
images/signatures/tmp/
w poleceniu pisze, abym zastosowala 777 chmod..ok, ale problem polega na tym, ze nie posiadam wszystkich tych katalogow- mam je utworzyc, czy tez sciaganc z jakiegos dodatkowego zrodla? np. taki "tmp"- skad go mam wziasc?
Prosze o pomoc:) z gory dzieki- pozdrawiam!
taboon - 30-10-2005, 20:30
Utworzyć katalogi tmp oraz nadać im prawa CHMOD 777. Są to katalogi które raczej nie sa wykorzystywane, ale musza być.
Mich@ł - 31-10-2005, 01:35
Echel napisał/a: | 1. na czerwono wyswietla sie informacja:
imagecreatefromjpeg() : funkcja tworzenia miniatur obrazków nie istnieje ! Biblioteka GD niezaładowana.
imagecreate() : funkcja tworzenia miniatur obrazków nie istnieje ! Biblioteka GD niezaładowana.
zlib : biblioteka zlib nie załadowana !. Potrzebna jest m.in. do uwierzytelniania graficznego.
pytanie numer jeden- skad mam to wgrac? i co z tym zrobic:) |
tego sam nie wgrasz :] administrator musi ci włączyć funkcje bibliotek GD :]
Adbel - 31-10-2005, 16:29
Teraz moje pytanie: Czy można zrobić tak żeby jak wchodzi się do albumu w ostatnich zdjęciach wyświetlały się też zdjęcia z prywatnych galerii. Bo przedchwilą dodałem sobie zdjęcie do mojej galerii a na stronie głównej albumu (tzn. ostatnie zdjęcia) ich nie wyświetla. Można tak zrobić?
phoenixzg - 03-11-2005, 16:52 Temat postu: ramka z prawej strony zainstalowalem phpbb przemo na lycosie. gdy wchodze na glowna strone forum czy tez na podfora z prawej strony ekranu wyskakuje mi ramka, która utrudnia prace. jak ja zlikwidować?
http://members.lycos.co.uk/phoenixz/phpbb2 - tu mozna to zobaczyc
pietrex - 03-11-2005, 19:10
phoenixzg, to są reklamy lycosa poszukaj w FAQ na temat jej usunięcia lub zainstaluj firefoxa
Crash_3d - 04-11-2005, 08:27
phoenixzg napisał/a: | jak ja zlikwidować? |
Płacisz za ten serwer? Nie a w regulaminie zapewne pisze, ze nie wolno usuwać reklam. Myszlisz ze lykos to karitas i daje wsio za free?:> Jak chce bez reklam to www.nazwa.pl i jedziesz.
pietrex napisał/a: | poszukaj w FAQ na temat jej usunięcia lub zainstaluj firefoxa |
A mnie wkurza tesciowa jakie dasz mi rady na jej usunięcie?:>
|
|
|