1.12.7 i starsze - Greetings Mod 2.0
Danyeru - 04-08-2008, 16:58
jedno małe pytanko, bo raczej nie widziałem, żeby ktoś pytał
mam zamiar wykorzystywać to do ogłoszeń (są osoby, którym admina się nie da, ale powinny móc pisać ogłoszenia).
Chcę z pływającego tekstu usunąć czas napisania postu i nick autora - pytanko jak?
Domyślam się, że to będzie coś z post_time, user_id i username w index.php, ale nieznajomość php powoduje tylko domysły i brak działania
szresi - 04-08-2008, 17:22
el_danielo1985, hmm
a próbowałeś z
Kod: | <!-- BEGIN show_zycz -->
{show_zycz.ZYCZ_TEST} {show_zycz.ZYCZ_DATE} {show_zycz.ZYCZ_USER}: {show_zycz.ZYCZ_TEXT} |
<!-- END show_zycz --> |
usunąć
Kod: | {show_zycz.ZYCZ_TEST} {show_zycz.ZYCZ_DATE} {show_zycz.ZYCZ_USER}: |
?
Danyeru - 04-08-2008, 18:04
szresi77, nie próbowałem, bo się nie znam
Ale spróbowałem i działa, dzięki
xlesiu - 05-08-2008, 21:04
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć, czy można i jak, zrobić te pozdrowienia/ogłoszenia ukrywane tak, jak normalne ogłoszenie?
Chodzi mi o to, żeby obok nagłówka było słowo/button "ukryj", po kliknięciu którego pozdrowienia zwijałyby się i zostawała by sama belka z nagłówkiem.
A słowo/button "ukryj" obok nagłówka, ponieważ zrobiłem tak, że kliknięcie w nagłówek kieruje do tematu z pozdrowieniami.
Danyeru - 06-08-2008, 19:00
To znowu ja
Podepnę się pod pytanie xlesia
Chciałbym, aby userzy mieli możliwość ukrywania tego. Ale nie klikając w nagłówek, bo to kieruje do tematu, z którego pobierane są ogłoszenia
Może to być "ukryj" oobk nagłówka, albo "ukryj ogłoszenia" w preferencjach lub ustawieniach profilu
xlesiu - 06-08-2008, 22:12
W index_body po:
Kod: | <td height="25" align="center" class="catBottom"><b>Pozdrowienia</b> |
wstawiłem
Kod: | <a onclick="javascript:ShowHide('ogloszenia');" style="cursor: pointer"><b>Ukryj/Pokaż</b></a> |
Natomiast w:
Kod: | <tr><td class="row2"><marquee scrollamount="1" scrolldelay="1" truespeed="truespeed"> |
Zamieniłem <tr> na<tr id="ogloszenia">
PS. Pozdrawiam "mojego" Adminka
warna - 07-08-2008, 07:57
Brakuje jednego ">":
Cytat: | <a onclick="javascript:ShowHide('ogloszenia');" style="cursor: pointer"><b>Ukryj/Pokaż</b></a> |
xlesiu - 07-08-2008, 09:25
Najlepsze jest to, że to nie literówka powstała podczas wklejania kodu tutaj na forum, tylko rzeczywiście nie miałem ">" w index_body. Mimo to wszystko działało.
Dzięki!
Danyeru - 07-08-2008, 19:12
no i niby działa, ale tylko do czasu przeładowania strony głównej, co przy średniej ilości przeładowań przez aktywniejszych userów, wymagałoby klikania przez nich co chwila w "ukryj"...
To ukrycie nie musi być zapamiętane, jak ukrycie ogłoszenia, że po przelogowaniu dalej jest ukryte. Ale żeby działało chociaż podczas danej sesji.
warna - 07-08-2008, 19:24
Kod: | <div id="gm" style="display: ''; position: relative;">
<table width="100%" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
<th class="thCornerL" height="25" nowrap="nowrap" onclick="javascript:ShowHide('gm','gm2','gm3');" style="cursor: pointer"> Pozdrowienia </th>
</tr>
<!-- BEGIN show_zycz -->
<tr>
<td {show_zycz.ZYCZ_CLASS} width="100%" height="30">{show_zycz.ZYCZ_DATE} {show_zycz.ZYCZ_USER}: {show_zycz.ZYCZ_TEXT}
</tr>
<!-- END show_zycz -->
</table>
</div>
<div id="gm2" style="display: none; position: relative;">
<table width="100%" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
<th class="thCornerL" height="25" nowrap="nowrap" onclick="javascript:ShowHide('gm','gm2','gm3');" style="cursor: pointer"> Pozdrowienia </th>
</tr>
</table>
</div>
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
if(GetCookie('gm3') == '2') ShowHide('gm', 'gm2', 'gm3');
//-->
</script> |
LUB pływający tekst
Kod: | <div id="gm" style="display: ''; position: relative;">
<tr>
</tr>
<tr>
<td class="row2"><marquee scrollamount="1" scrolldelay="1" truespeed="truespeed">
<!-- BEGIN show_zycz -->
{show_zycz.ZYCZ_TEST} {show_zycz.ZYCZ_DATE} {show_zycz.ZYCZ_USER}: {show_zycz.ZYCZ_TEXT} |
<!-- END show_zycz -->
</marquee></td>
</tr>
</table>
</div>
<div id="gm2" style="display: none; position: relative;">
<tr>
</tr>
</table>
</div>
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
if(GetCookie('gm3') == '2') ShowHide('gm', 'gm2', 'gm3');
//-->
</script> |
ZolltaR - 08-08-2008, 17:28
Mam pytanie, gdzie wkleic kod, by życzenia wyświetlały się nad
Cytat: | Ostatnio odwiedziłeś nas Dzisiaj 17:48
Obecny czas to 2008-08-08, 18:24
Forum Ogólnotematyczne - Wielotematyczne - Zareklamuj się w Sieci Strona Główna Zobacz swoje posty
Zobacz posty bez odpowiedzi
Zobacz posty od ostatniej wizyty |
Tymi napisami ???
szresi - 08-08-2008, 18:07
ZolltaR, dodaj to przed
Kod: | <!-- BEGIN custom_registration --> |
Szud aj - 09-08-2008, 10:11
A mi się niewyświetlją życzenia, tylko puste okienko.
szresi - 09-08-2008, 10:13
Szud aj, pewnie masz ustawione złe ID tematu z pozdrowieniami w index.php
Szud aj - 09-08-2008, 10:26
Zoabcz. Adres strony z tematem pozdrowienia to http://myfon.boo.pl/viewtopic.php?p=264#264 a id ustawiłem 264.
|
|
|