To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Mod Invitation v. 1.0.1 [Rejestracja na zaproszenie]

Vix - 08-01-2008, 01:45

Witam.

Podpinam sie pod pytanie sonix-a

Mozna takie cos sprawdzic?

kAzek29 - 10-01-2008, 20:11

Co do interfejsu to niestety na razie nie mam czasu tego zrobić (chyba że ktoś inny jak chce to oczywiście może zrobić) ale zdradzę "tajemnicę" wiele rzeczy można sprawdzić w bazie za pomocą zapytania SQL np:

Aby dowiedzieć się kto kogo zaprosił można wykonać zapytanie:
Kod:
SELECT u.username FROM phpbb_invitation AS i INNER JOIN phpbb_users AS u WHERE (i.inv_user_id = u.user_id) AND (i.rep_user_id = TU_WPISZ_USER_ID_ZAPROSZONEJ_OSOBY);

Aby dowiedzieć się których użytkowników zaprosił dany użytkownik:
Kod:
SELECT u.username FROM phpbb_invitation AS i INNER JOIN phpbb_users AS u WHERE (rep_user_id = user_id) AND (i.inv_user_id = TU_WPISZ_USER_ID_UZYTKOWNIKA);

Aby dowiedzieć się ile zaproszeń ma dany użytkownik:
Kod:
SELECT COUNT(*) FROM phpbb_invitation  WHERE (((exp_time > UNIX_TIMESTAMP()) OR (exp_time = 0)) AND (send_time=0) AND (inv_user_id = TU_WPISZ_USER_ID));

user_id uzyskać można przez proste zapytanie:
Kod:
SELECT * FROM phpbb_users WHERE username='TU_WPISZ_NAZWE';

m1chu - 30-01-2008, 18:26

Witam,
Konsultowałem się z kAzKiem29 i na okres jego nieobecności postaram się modyfikować Mod Invitation. Wprowadziłem kilka zmian, po dokładniejszym testowaniu i konsultacji z pierwotnym autorem pojawi się nowa wersja. Mam nadzieje, że będzie to jeszcze w tym tygodniu.
Życzę miłego wieczora.

szymel - 15-03-2008, 01:03

Widac temat zapomniany...

Nie wiem czy przgapilem, ale chyba nie pojawila sie odpowiedz co zrobic gdy wpisywany adres mail wedlug skryptu jest za dlugi i niechce wyslac zaproszenia...

Wie ktos jak sie z tym uporac?

m1chu - 02-04-2008, 23:22

Mam nadzieje, że nie pomieszałem nic w archiwach bo składałem z kilku plików tekstowych instrukcje ;] Jakby coś nie działało, sprawdźcie dwa razy i zgłaszajcie ;]

Wersja: 1.1 Extra Possibilites Expansion
Paczka zawiera: wszystkie pliki, instrukcje aktualizacji, instrukcje wgrania całego moda
Zmiany:
    - poprawienie błędu z rejestracją podczas włączonej opcji regulaminu
    - możliwość przeglądania w profilu przez kogo użytkownik został zaproszony, kogo zaprosił (użytkownicy nie mogą podglądać administratorów i moderatorów)
    - administratorzy mogą usunąć w podglądzie profilu zaproszenia użytkownika i podejrzeć ich ilość, moderatorzy mogą tylko podejrzeć ilość
    - możliwość ustawienia dodawania automatycznie co minimum 30 dni zaproszeń wszystkim użytkownikom
    - możliwość ustawienia ilości zaproszeń automatycznych dla użytkowników bez grup
    - możliwość ustawienia osobnej ilości automatycznych zaproszeń dla użytkowników w danych grupach (uwaga! - jeżeli użytkownik należy do kilku grup to będzie otrzymywał zaproszenia ustawione dla każdej grupy)
    - możliwość usunięcia wszystkich nieużytych zaproszeń
    - możliwość ustawienia wygaszania automatycznych zaproszeń
    - poprawienie kilku drobnych błędów funkcjonalnych

Testowane: na czystym phpBB by Przemo 1.12.6.
Uwaga: z automatycznymi zaproszeniami radzę uważać. Nie zmieniałem nic w funkcjach wbudowanych przez kazka, dlatego przy co miesięcznym dodawaniu zaproszeń dla bardzo dużej ilości użytkowników liczba zapytań przy danym logowaniu może być ogromna.

Link: http://utnij.eu/invitation-mod-1_1/
Hasło: www.m1chu.eu
Instrukcja instalacji: mod_invitation_1.1.txt
Instrukcja aktualizacji: extra_possibilities_update_from_1.0.txt

Gdybym w którymś z tych plików się pomylił, coś by nie działało, czegoś by brakowało - to śmiało piszcie. Jak wspomniałem składałem to z kilku innych starych moich instrukcji i mogłem coś pominąć. Z góry przepraszam.

Moderatora proszę o zmianę nazwy tematu.

rav3n - 03-04-2008, 12:29

Ja znalazlem chyba blad, jak sie wysle zaproszenie, to jak chcesz sie zarejestrowac pisze "Ta nazwa użytkownika jest już zajęta" Pozdro
m1chu - 03-04-2008, 12:44

Wyloguj się najpierw z użytkownika który wysyłał zaproszenie ;]
rav3n - 03-04-2008, 12:55

Racja m1chu, dziala :) Aktualnie w modyfikacji nie widze bledow, jak cos znajde to bede pisal pozdro
m1chu - 03-04-2008, 14:58

Jakby ktoś potrzebował przetestować, sprawdzić jak działają niektóre funkcje to zapraszam tutaj.

Użytkownik testowy z rangą moderatora: test (hasło: test1)
Użytkownik testowy z rangą użytkownika: test1 (hasło: test2)

oswaldini - 17-04-2008, 19:14

1.1 Extra Possibilites Expansion działa tylko z 1.12.6 czy podejdzie tez do 1.12.5 ?? nie zrobilem jeszcze aktualki i nie mam za bardzo na to czasu

UPDAE

co moglo pojsc nie tak !! popatrzcie na zalaczony screen

m1chu - 24-04-2008, 23:22

oswaldini napisał/a:
UPDAE

co moglo pojsc nie tak !! popatrzcie na zalaczony screen

Źle zainstalowałeś modyfikację. Proste i konstruktywne.

A co do wpisów w check_files - nie wyrównywałem wielkości plików, bo dla mnie jest to niepotrzebne wogóle. Jeśli chcesz to przelicz sobie różnice w wielkościach plików niezmodyfikowanych i zmodyfikowanych i dodaj mods_info bodajże. Będziesz miał więcej zieleni.

oswaldini - 25-04-2008, 08:55

ok wszystko działa juz jak nalezy - mialem nie wlaczone smpt (doczytalem strone czy dwie wczesniej cale szczescie)

a chodzilo mi wlasnie o dlugosci, myslalem ze zostały uwzględnione dlatego mialem obawy, ale jesli nie to juz jestem spokojny ;) teraz juz mam wszystko ladnie na zielono ;)

DZIEKUJE

ujemny - 30-04-2008, 21:35

Witam

Zainstalowalem mod, ale dziala w polowie.
W PA mam narzedzia do zarzadzania zaproszeniami, ale tylko "Dodaj" i "Zasady". Moge przydzielac zaproszenia, to dziala.
W Konfiguraji ogolnej nie ma wiersza gdzie moglbym uruchomic "Rejestracja tylko na zaproszenie"
W widoku profilu uzytkownika widac pozycje
Zaproszeń: 10
Zaproszeni: brak
Zaproszony przez: brak
Zaproszone osoby: 1

Czy w tym widoku powinno byc widac zaproszonych i przez kogo byl zaproszony wg stanu sprzed instalacji moda?

W moim profilu, jak i w profilu kazdego usera nie ma boxa zaproszen pod boxem z avatarem

forum w ostatniej wersji (1.12.6)
Pliki wszystkie nadpisane wg instrukcji, reszta skopiowana...

oswaldini - 01-05-2008, 06:50

Wszystko masz dobrze oprócz tego boxa z rejestracja tylko na zaproszenie, wgranie tego moda to tylko i wylacznie kopiowanie

lang_customize.php , lang_admin.php, usercp_register.php -> sprawdz jeszcze raz te pliki czy dobrze je edytowałeś

profile_add_body.tpl -> dodaj wpis {INVITATION_BOX} wg instrukcji

Wykonales zapytania do SQL ?

EDIT :

pisałem do m1chu pare razy i ostatnim razem miałem problem z błędem
Kod:
Ran into problems sending Mail. Response: 502 unimplemented (#5.5.1)

przewertowałem wszystko, posprawdzałem pliki, edytowałem ponownie i błąd nadal występował przy próbie wysłania zaproszenia przy włączonym SMTP. Jest to wina ewidentnie PHP 4.4.8 ponieważ na forum testowym gdzie mam identyczne ustawienia (z tym ze PHP mam 5.2.5) wszystko działa elegancko !!

Przy wyłączonym SMTP działa dobrze, email wysyłany jest przez forum.

Chciałbym jednak ten błąd wyeliminować ale wiąże sie to z upgradem PHP do 5.2.5 a narazie nie wiem z czym sie to je ;/ nigdzie na forum nie znalazłem tutoriala (jeśli ktoś ma namiar poproszę na PM)

ujemny - 02-05-2008, 21:45

Sprawdzilem. Nie byl wyedytowany jeden plik (board_config_body w stylu), a sprawdzalem trzy razy.
Dzieki za pomoc, wszystko hula jak nalezy.