To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersje 1.9 i starsze - Poprawka 5

Miki - 13-04-2004, 19:13
Temat postu: Problem z forum
Witam
Mam problem na swoim forum mianowicie wgrałem poprawke5 bez żadnych kłopotów na serwer i sprawdziłem czy jest wszystko OK plikiem check_files.php wyskoczy?a mi pozytywna odpowiedź i po wpisaniu adresu forum do przeglądarki wyświetla mi się biała strona i pisze Gotowe, może ma to co? wspólnego z tym, że przed wgrywaniem plików wyłączyłem forum używając tej opcji w panelu admina: Ogólne :arrow: Konfiguracja :arrow: Główne :arrow: Wyłącz forum.
Próbowałem również włączyć plik poprawka5.php ale bez skutku, biała strona pojawiła się gdy włączyłem ten plik. Proszę o pomoc.

_FrEzZ__ - 13-04-2004, 19:35

Zainstalowałem sobie poprawke 5 dopiero dzis bo nie miałem kiedy wczesniej .. i odrazu Mi sie rzucićo w oczy to co miałem po 4 poprawce .... tzn w sekcij SQL wchodze w kopia zapasowa odpala sie strona i jak sie ma zaczac sciaganie pliku przenosi Mnie na strone głowna forum :/ W momencie gdy wchodze do phpmyadmin przez forum i wykonuje np naprawe tabeli to niestety tez wywala MNie na strone główna forum.. Optymalizacja tabeli z sekcij SQL działa co do reszty nie sprawdzałem :/
jacekowski - 13-04-2004, 19:44

co do tych 7 sekund z groszami to wziołem to z forum pod adresem http://www.przemo.org/phpBB2/forum/ i co?

[ Dodano: 13-04-2004, 20:46 ]
a na forum testowym ui przema
Kod:
Page generated in 2.90 seconds. SQL queries: 57

_FrEzZ__ - 13-04-2004, 19:48

u mnie jest w tej chwili

Strona wygenerowana w 0.13 sekundy. Zapytań do SQL: 212

mopek - 13-04-2004, 20:03

Cytat:
co do tych 7 sekund z groszami to wziołem to z forum pod adresem http://www.przemo.org/phpBB2/forum/ i co?

to, że może masz problemy ze wzrokiem :P

poza tym sprawa jest prosta - można większo?? funkcji wyłączyć w PA przez co zapytań będzie dużo mniej więc przestał się podnieca? niezdrowo

Poza tym przymusu nie ma - nie chcesz to nie używaj!

Przemo - 14-04-2004, 00:19

Sprobuj wgrac jeszcze raz forum, wgranie poprawki nie powinno tego zepsuc.
czarq - 14-04-2004, 00:58

[Instrukcja nie wykonana] line: 2 , ALTER TABLE phpbb_ignore RENAME phpbb_ignores( SQL Error : 1146 Table 'gryfino_forum.phpbb_ignore' doesn't exist)

Na forum wylaczone mialem ignorowanie postow, co byloby gdybym je ponownie wlaczyl? wiem ze moge po prostu recznie w phpmyadminie dodac,ale pisze tutaj bo może jest to blad ktory nalezy usunac:)

Jockey - 14-04-2004, 09:38
Temat postu: Edycia daty postu
Było 2 razy zgłaszane przy poprawce 4 z tego co widziałem , niestety nie było odzewu a po poprawce 5 nadal jest ten sam błąd czy to u mnie czy na testowym przema (choc na testowym teraz wogole po kliknieciu na edycje nic nie wyskakuje) ... wgrałem plik edit_post_date.php z backupa sprzed poprawki 4 i 5 i edycja jest ok ale wolałem wrocic do zlej wersji bo może w niej bylo zmieniane cos wazniejszego po tych wpadkach z IMG

Błąd Ogólny
Could not query Posts table.
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax near '(93496)' at line 1
SELECT post_time FROM phpbb_posts WHERE post_id = intval(93496)
Line : 137
File : /home/klienci-www/wom/www/includes/edit_post_date.php

FajnyPiotrek - 14-04-2004, 09:51

Mam pytanie do Przema, jak zainstlowałem poprawke5 i uruchomićem poprawka5.php czy jakoś tak to wszystko było na niebiesko ze udało się ale nie z SQL wszystko co tyczyo się SQL było na czerwono ze nie ywonano czy moge do instaliki phpBB2m.Przemo 1.8 wgrać i nadpisać pliki poprawki i dobpiero zainsalować? albo po prostu czy zamiast poprawki 6 wypu?cisz phpBB m. Przemo 1.9 ?
LeX - 14-04-2004, 11:59

Ja mam inny problem. Błd?c zalogowany jako administrator w momencie gdy klikn? "zezwolenia" na http://www.forum.actionma...wprofile&u=169, i w przypadku innych userów również, to przenosi mnie na stroną główn?.
Przemo - 14-04-2004, 12:12

Jockey, racja, nie widzialem zeby ktos o tym pisal, poprawie w poprawce6.
FajnyPiotrek, wyjasnialem to w pierwszym poscie.
LeX, przenosi wtedy jak nie ma w linku numeru sid, sprawdz to.

LeX - 14-04-2004, 12:24

Już działa. Nie wiem, ale wcześniej kilka razy mnie przenosićo.
_FrEzZ__ - 14-04-2004, 12:28

a ja mam inny problem pisałem o Tym juz ale tez bez odpowiedzi .. wchodze w sekcje SQL i biore np kopia zapasowa to owszem otwiera sie okno jaki chce backup potem strona za chwile zacznie sie sciaganie .. ale po chwili wywala Mnie na strone główna forum .. to samo mam jak wejde do phpmyadmin przez forum i chce cos zmienic naprawic tabele wyczyscic Ja czy cos w tym stylu .. Optymalizacja tabel działa ale co do reszty poza phpmyadmin i kopi zapasowej nie sprawdzałem
jacekowski - 14-04-2004, 12:59

chyba nikt ie czyta do końca ja te 7 sekund wziołem z tego forum TEGO NA KTÓRYM JEST AKTUALNIE Gość I KOLKA INNYCH OSÓB
Jockey - 14-04-2004, 13:10

STRONA GLOWNA FORUM: Strona wygenerowana w 0.60 sekundy. Zapytań do SQL: 188
KATEGORIA OGÓLNE: Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 304

W paru innych miejscach tez mam dosc szybkie te czasy ... zawsze ponizej 1 sekundy
Hmmm jak nie ma winnego to pewno TPSA ze swoimi kabelkami jest winna ;)