Wersje 1.9 i starsze - Poprawka 4
shqvarny - 10-04-2004, 10:09
1. Przemo, powiedziałe?, że kolory nicków adminów, modów mają po prostu był identyczne. Czemu Jeśli zmieniam kolor nicka to chyba powinno to był widoczne...
2. No i problem z backupem też u mnie jest - wywala na podgląd.
3. Albo niedowidz? (może za dużo świątecznych jajek i cholesterol skoczy? ), albo gdzień przeniesione są ustawienia Prywatnych Wiadomości...
4. Co mają oznacza? te pola w konfiguracji strony głównej
bajt - 10-04-2004, 11:06
Przemo napisał/a: | Napisze tylko raz i licze na to, że przekałecie innym.
żeby wyłączyć [you ] trzeba w pliku /includes/bbcode.php przed lini?:
$text = str_replace("[you:$uid]", $username, $text);
dopisać:
//
I w pliku check_files.php dodać 2 do wielkości pliku bbcode.php |
Przemo mam problem z [mod ] w ogole mi to nie działa pisze [mod ] i widze normalny tekst...
Co? źle robie ??
Artnat - 10-04-2004, 11:18
Jest jeden mały problem - przy zmianie ustawień w panelu admina, i kliknięciu "powróć do [nazwa działu, w którym zmienia się opcje]", czasami przekierowuje mi praw? ramkę na stroną główn? forum, potem to samo zaczynaj? robić linki w menu admina.
Najdziwniejsze jest to, że dzieje się tak bez żadnego wzoru - czasami działa, czasami nie. CZasem też przy klikaniu na link panel admina ładuje zamiast menu stroną główn? forum... w ogóle jakieś dziwne rzeczy się dziej?.
Checkfiles pokazuje, że wszystko jest ok.
czarq - 10-04-2004, 11:23
Cytat: | Cytat:
Nie moge dodac ostrzezenia u siebie
Tak, byl taki chwilowy problem, sciagnij poprawke jeszcze raz i wgraj tylko plik warning.php i check_files.php jak wyjdzie zly rozmiar jakiegos pliku to jego trez wrzuc. |
faktycznie, juz dziala
Cytat: | czarq, co to znaczy nie moge nic zmienic? |
znalazlem:/
w momencie zmiany w panelu admina ostrzezenia uzytkownikow -> wyswietlaj ostrzezenia pod avatarem
raz ze nie zmieni ustawienia z nie na TAK, dwa ze po tej zmianie przeprowadzenie jakiejkolwiek innej zmiany istawien (np nazwa forum ..cokolwiek) konczy sie fiaskiem
tak jest za kazdym razem
http://www.gryfino.info/check_files.php ..wsio ok niby
azazello - 10-04-2004, 12:04
arno napisał/a: | no własnie a umnie nie dziala , i ten konfig sie zawiesil chyba jak dałem ostrzerzenia pod awartem ? :!! |
dokładnie jak się zrobi jakieś modyfikacje plików zaczyna sie sypac,
u mnie zacze?y pojawiac się podwójne znaki płci, kolor admina sie zmienić na taki jak ma moderator i nie da sie go zmienić
ogólnie dziej? się straszne rzeczy , więcej to namiesza?o niż dało
chyba trzeba zatrudni? wiecej tersterów bo przy takiej liczbie zmiian nie sposób wychwyci? wszystkiego
Przemo - 10-04-2004, 15:53
Ok, ja sie poddaje. Nie wiem juz ktore bledy sa bledami skryptu a ktore waszymi. Niech ktos posprawdza wszystko na forum testowym i mi dokladnie napisze co jest zle to to poprawie.
I nie robcie smietnika z tego tematu bo nie nadazam z kasowaniem postów.
Kunio - 10-04-2004, 16:02
zainstalowałem poprawkę i ma tyle błądów że nie bardzo forum może funkcjonowa?. mam problem bo nie zrobićem backupu plików - i co teraz?
Przemo - 10-04-2004, 16:22
A mi forum jakos dziala po wgraniu poprawki, jak to wytlumaczycie? Testowe forum tak samo dziala.
[ Dodano: 10-04-2004, 17:24 ]
łączenie tez dziala tylko domyslnie jest wylaczone dla adminow. Jeszcze raz ktos powie ze cos nie dziala a dziala tylko ma wylaczone to dostaje bana.
Kunio - 10-04-2004, 16:24
to może ty nam to wytłumacz Pierwsze słowa admina czy programisty to zawsze: "mi działa" - każdy Ci to powie A s?k w tym żeby wszystkim działało. Zrobiłem update wg instrukcji. A przypominam że update forum ze zwykłego phpbb Ty mi robiłe? więc powinno był dobrze.
Kunio - 10-04-2004, 16:25
i co łączenie nie działa nawet na tym forum
Kunio - 10-04-2004, 16:27
pisałem że opcję łączenia postów dla modów i adminów mam włączon? a jednak nie łączy:/ możesz mi dać jakieś logiczne wyjaśnienie tego ?
Knox - 10-04-2004, 16:31
zostawnie Przema w spokoju - mi dziala wszystko bez problemu. Przemo - swietna robota !! !! !!
Kunio - 10-04-2004, 16:32
ok, to wgrywam cale forum od nowa i sie zobaczy jak będzie
Przemo - 10-04-2004, 16:32
Cytat: | możesz mi dać jakieś logiczne wyjaśnienie tego ? | A może Ty nam wszystkim dasz? Nie wymagajcie ode mnie wszystkiego i jak co? nie dziala to sprobujcie sami dojsc i przy zglaszaniu bledow podsunac jakies rozwiazanie albo to co zrobiliscie w tym kierunku zeby dojsc dlaczego nie dziala. łączenie nie dziala tylko dla zwyklych userow, dla admina dziala po wlaczeniu w panelu admina, ale wszyscy z Was za na tyle leniwi ze nie chce wam sie kiwnac palcem w tym kierunku zeby to sprawdzic i liczycie tylko na mnie.
Nie dziala laczenie dla userow.
[ Dodano: 10-04-2004, 17:33 ]
Kunio napisz jeszcze z 10 postow bedzie wiekszy porzadek w tym temacie.
Mam wrazenie ze to forum przeksztalcilo sie na forum dla zagubionych looserow i cos czuje ze niedlugo bedzie tutaj tylko dostep dla elity, bo dalej tak sie nie da, kupa krzyku i nic wiecej.
Tommy76 - 10-04-2004, 17:08
Wypowiadam sie na tym forum poraz pierwszy, i powiem wam jedno zaczynałem z zerowa wiedza jesli chodzi o php i sqla a nie było to dawno bo około 3 miechy temu, radzieńm sie seców w wielu sprawach ale mniejsza z tym. Widze tu mnówstwo userów co jeden to iny problem ale prawie zaden nie opisze problemu jasno tylko krzyczy ze cos nie działa i pomóżci mu. Pomyslcie ludzie troche. ja mam 2 fora jedno u siebie na hdd i na nim testuje co sie stanie gdy cos zrobie a reszta to nauka na błedach. no i te prawdziwe forum na którym wproadzam poprawki po przetestowaniu. i juz połowa kłopotu z głowy. A co do Przema to odwal ciezko robote, niech dzo?by jeden zwas zajmie sie troche php i stworzy swoja modyfikacje, nie wiem czybyłoby wam tak łatwo
ps. sorki przemo ze tak troche od tematu uciekłem ale wesz zdenerwow?łem sie troche widzac tylu userów wo?ajacych o pomoc w najdrobnieszych problemach.
ps2 czemu jak serwer jest dobrze skonfigurowany to dobrze chodzi forum?? No wlasnie zacznijcie szukać problemów u was na serwerach i w sqlu. osobiscie postawiłem 20 for na modyfukacji Przema i z rzadnym nie ma problemów.
Narka
|
|
|