To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Autoodswie?anie Shoutboxa

They2 - 17-03-2008, 21:55

Kod:
<input type="hidden" name="autorefresh" value="true">
ten przycisk input jest ukryty, jesli jest wstawiony to pliku to automatycznie sb odswieza co jakis czas. A mi jest potrzebna ta opcja zaznaczenia ptaszka i odznaczenia (czyli wyłączenie i włączenie autoodswiezanie sb) . Jest mi przydatny dla uzytkownikow, ktorzy chca czytac starsze watki i narzekaja ze po odswiezaniu przenosi na dol (na nowe watki).

Przerobilby ktos dodatkową opcję?
bylbym wdzieczny.

chelloPL - 18-03-2008, 10:49

Pokombinuj z:
Kod:
<input type="checkbox" name="autorefresh" checked="checked">

Ale będziesz musiał również dostosować kod z 1 tematu, bo sama ta zmiana nie przyniesie efektu.

I tak jeszcze myślę, czy zamiast ruszać to ukryte pole (to nie jest przycisk!) nie dodać nowego (będzie to łatwiejsze w uzyskaniu).
I w javascript nie dodać jeszcze jednego warunku sprawdzającego czy ten nowy checkbox jest checked. Wówczas modyfikujesz kod w 2 miejscach, a nie w 5 lub więcej.

Kozak_Barabasz - 28-03-2008, 00:35

Witam!
Padło już parę razy pytanie z odświeżaniem shoutboxa jak ktoś odpowie ale chciałbym je bardziej zgłębić.
Na innych forach jest, że jak ktoś odpisze to samo się odświeży ale sam shoutbox a nie cała strona.
Przy tym odświeżaniu cała strona ponownie się ładuje zamiast tylko shoutboxa.
Wiem, że to pewnie trzeba byłoby napisać całkowicie nowego shoutboxa ale dałoby się to.
Czy nie można zaimplementować całego takiego kodu z innego fora, które to posiada?
Męczące jest odświeżanie całej strony nawet jak ktoś nie odpowie.

chelloPL - 28-03-2008, 12:31

Na bieżącą chwilę - nie.
W wersji 1.12.6 nie planujemy już większych zmian w kodzie, dlatego shoutbox również nie będzie już uaktualniony.
Co do nowej wersji... zobaczymy (bo za wcześnie aby o niej jeszcze mówić).

mir4ek - 27-09-2008, 13:12

Wszystko działa pięknie :) Wielkie dzięki :mrgreen:
TropMan - 08-02-2009, 11:40

Kod:
 <input type="hidden" name="mode" value="submit">

nie mam takiej linij w shoutbox_body, używam bLock stylu.... :roll:

lui754 - 08-02-2009, 12:00

TropMan, masz na końcu pliku. szukaj samo hidden
dezmont - 16-02-2009, 13:34

kiedy będzie wersja pod 1.12.6 ??
They2 - 16-02-2009, 13:50

dezmont, ten jest kompatybilny do wersji 1.12.5 i 1.12.6 i wzwyż.
dezmont - 16-02-2009, 15:07

They2 napisał/a:
dezmont, ten jest kompatybilny do wersji 1.12.5 i 1.12.6 i wzwyż.

Nie zgodzę się z tym bo coś się z tym modem źle dzieje na 1.12.6. Otóż czasami pokazuje się przez sekunde białe tło w SB i duze czcionki. To trwa mniej więcej sekundę. i jeszcze na dodatek nad SB mam coś takiego.

Kod:
action="{SHOUTBOX_URL}" method="POST" target="shout_iframe"

lui754 - 16-02-2009, 15:20

dezmont, U mnie i na 15 innych forach gdzie jest ten mod wszystko działa jak trzeba. Albo napmieszałeś w kodzie strony albo ten darmowy hosting yoyo w tym przeszkadza. Radze zmienić hosting na płatny za symboliczne 3-4 zł
They2 - 16-02-2009, 15:32

dezmont, u mnie na jednym jedynym bardziej zmodyfikowanym sb dziala normalnie co 5 minut.

to co pokazales pewnie pomieszales w pliku.

dezmont - 16-02-2009, 15:54

Wszystko zrobiłem tak jak jest to opisane w pierwszym poście serio :) Instalowałem już kupe modyfikacji, mam Beer Moda, mam portal podzielony na strony i wiele innych a to mi nie chce dzialac poprawnie
They2 - 16-02-2009, 17:36

dezmont napisał/a:
i jeszcze na dodatek nad SB mam coś takiego.

Kod:
action="{SHOUTBOX_URL}" method="POST" target="shout_iframe"

napisales ze cos nie tak, poniewaz zle wkleiles.

przeczytaj uwaznie:
Cytat:
otwórz: shoutbox_body.tpl:
znajdź linię zaczynającą się od:
Kod:
<form name="post"

(nie podaję konkretnego kodu, bo w zależności od wersji będzie on inaczej wyglądał) i zamień ją w całości na następującą:
Kod:
<form name="post" action="{SHOUTBOX_URL}" method="POST" target="shout_iframe" onsubmit="document.post.autorefresh.value='false';">

i dlatego nie posluchales jego rady i wkleiles nie w miejsce i pojawia dziwna strone ;]

wklej mi tu w poscie fragment kodu gdzie wkleiles od <form blabla do </form>

dezmont - 16-02-2009, 18:13

Mam coś takiego:(forma pierwotna bez modyfikacji)

Kod:
<br />
<form name="post" action="{SHOUTBOX_URL}" method="POST" target="shout_iframe">
<table width="{SHOUTBOX_WIDTH}" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" class="forumline" style="border-width: 1px;">
    <tr>
        <td class="catHead" align="center" height="25"><span class="cattitle"><a href="{SHOUTBOX_URL}" class="mainmenu" title="{L_ALL_MESSAGES}">ShoutBox</a></span></td>
    </tr>
    <tr>
        <td class="row1" align="center" valign="middle"><iframe style="border-width: 1px;" name="shout_iframe" src="{SHOUTBOX_URL}" width="{SHOUTBOX_WIDTH}" height="{SHOUTBOX_HEIGHT}"></iframe></td>
    </tr>
    <tr>
        <td class="row1" align="center" valign="bottom" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">
        {L_GG_MES}: <input type="text" name="message" style="height:17px;font-size:9px;width:360px;" size="60" maxlength="{MAXLENGHT}" value="" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)">
        &nbsp;<input type="submit" name="submit_button" value="{L_SEND}" class="button" style="font-size:9px; height:17px;" onclick="this.form.submit(); post.message.value=''; return false;">
        &nbsp;<input type="submit" name="refresh" value="R" style="font-size:9px; height:17px; cursor: pointer" title="{L_REFRESH}" class="button" onclick="post.message.value=''; this.form.submit();" />
        <input type="hidden" name="mode" value="submit"></span></td>
    </tr>
</table>
</form>

==================================
A tak przy wgranej modyfikacji:

Kod:
<br />
<form name="post" action="{SHOUTBOX_URL}" method="POST" target="shout_iframe" onsubmit="document.post.autorefresh.value='false';">
    <tr>
        <td class="catHead" align="center" height="25"><span class="cattitle"><a href="{SHOUTBOX_URL}" class="mainmenu" title="{L_ALL_MESSAGES}">ShoutBox</a></span></td>
    </tr>
    <tr>
        <td class="row1" align="center" valign="middle"><iframe style="border-width: 1px;" name="shout_iframe" src="{SHOUTBOX_URL}" width="{SHOUTBOX_WIDTH}" height="{SHOUTBOX_HEIGHT}"></iframe></td>
    </tr>
    <tr>
        <td class="row1" align="center" valign="bottom" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">
        {L_GG_MES}: <input type="text" name="message" style="height:17px;font-size:9px;width:360px;" size="60" maxlength="{MAXLENGHT}" value="" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)">
        &nbsp;<input type="submit" name="submit_button" value="{L_SEND}" class="button" style="font-size:9px; height:17px;" onclick="this.form.submit(); post.message.value=''; return false;">
        &nbsp;<input type="submit" name="refresh" value="R" style="font-size:9px; height:17px; cursor: pointer" title="{L_REFRESH}" class="button" onclick="post.message.value=''; this.form.submit();" />
        <input type="hidden" name="mode" value="submit"></span></td>
    </tr>
</table>
</form>