Ogłoszenia - Offtopic dotycz?cy tematu 'Publikacja wersji 1.12.3'
nasedo - 02-02-2006, 00:34
przewin na nastepna strone.. taki guzik z " >" w phpMyAdminie
Termo - 02-02-2006, 00:39
Ekhem...znalazlem..zedytowalem (usunalem [CR]) ale np w PA [CR] jest nadal
Wersja bazy SQL : 1.12.3 - OK - czyli tu juz dobrze
ale:
Zainstalowane mody:
1 - Color Ranks (kiedys twrzylem jakis plik zeby w check files nie wywalalo bledow ale nie pamietam gdzie on jest )
UPDATE: Dobra, tego {CR] pozbylem sie na amen, w check files juz nic nie pisze, ze jest ten mod zainstalowany Ale nadal wyswietlają mi sie:
Administrator • Junior Admin • Moderator
w kolorach ktorych nie chce a jak ustawam opocje w grpach to obok nich pojawia sie po protu nowa grupa o identycznej funkcji, np Administrator i Admin
Acneo - 02-02-2006, 04:08
Termo:
Pa->Ogólne->Style->->Edycja Danych stylów->Twój styl->Edycja->
Kolor admina
Kolor JA
Kolor Moderator
usuń ich wartości i wtedy grzej już tylko w grupach.
Paszczak000 - 02-02-2006, 08:16
+ M$ coś długo siedzi na forum
+ Dlaczego jak ktoś ma obrazek w podpisie jako link zewnętrzny to forum zmienia mu kształt (zmniejsza go) tak jak to robił w postach
moron - 02-02-2006, 10:33
nie dziala aktualka z oryginalnego phpbb
Cytat: | SQL Error : 1054 Nieznana kolumna 'session_admin' w field list
INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('ec941bea75f4cdae14ba8d33cc251669', -1, 1138872337, 1138872337, '5112c77d', 0, 0, 0) |
zeby dzialalo trzeba recznie zmienic tabele sessions
Kod: | DROP TABLE IF EXISTS `phpbb_sessions`;
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `phpbb_sessions` (
`session_id` char(32) NOT NULL default '',
`session_user_id` mediumint(8) NOT NULL default '0',
`session_start` int(11) NOT NULL default '0',
`session_time` int(11) NOT NULL default '0',
`session_ip` char(8) NOT NULL default '0',
`session_page` int(11) NOT NULL default '0',
`session_logged_in` tinyint(1) NOT NULL default '0',
`session_admin` tinyint(2) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`session_id`),
KEY `session_user_id` (`session_user_id`),
KEY `session_id_ip_user_id` (`session_id`,`session_ip`,`session_user_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1; |
Termo - 02-02-2006, 11:10
Acneo napisał/a: | Termo:
Pa->Ogólne->Style->->Edycja Danych stylów->Twój styl->Edycja->
Kolor admina
Kolor JA
Kolor Moderator
usuń ich wartości i wtedy grzej już tylko w grupach. |
Pomoglo, dzięki, hurra!!
d007 - 02-02-2006, 11:11
W PA / FORA / ZARZĄDZAJ / .. EDYTUJ są literówki:
"Pokazuj ważne ogoszenia z innych for "
"Niezlicznie postów"
d007 - 02-02-2006, 12:05
Problem przy klonowaniu stylu... SubSilver chodzi ok, robie klon (i nic nie zmieniam), przelaczam sie na ten sklonowany styl i wystepuje błąd Javy...
Wiersz: 447
Znak: 2
Błąd: Nieprawidłowa wartość właściwości
Kod: 0
Czemu takie coś się dzieje??
Przekopiowałem źródło otwartej strony ale kod się kończy na linie 300, więc nawet 447 nie ma Gdzie mogę tego szukać??
Wydaje mi się, że psuje się porpstu funkcja któa jest odpowiedzialna za c zysczenie pola user + login, jak tam jest na górze to syzbkie logowanie, po naciśnieciu nie znika napis nick , a w polu jak ncisne to nie znikają te kropeczki tylko musze samemu je wykasowac.
Dziwne w sumie bo jest to jedynie skopiowany subsilver (klon zrobiony w PA) hmm
marios - 02-02-2006, 12:24
świeżo co zainstalowałem wersje 1.12.3 i mam takie problemy: (nie jest to wina stylu[chyba], bo mam ich kilka i dzieje sie ciagle ta sama rzecz)
- moja ikonka gadugadu jest ciągle czerwona, mimo to, ze jestem dostepny i po wejsciu w "użytkownicy" sloneczko gg jest obok, a nie na przycisku gg
- wiadomosci wyslane z bramki gg na forum, nie dochodza do adresata(ale to mi nie jest potrzebne)
pomozcie
(sami mozecie to zobaczyc: http://rozgadani.goin.pl [login:test haslo:test]
i jeszcze w stylu fisubice u góry na forum wyświetla się mój avart(coś jak w stylu subsilver) nie da sie tego pozbyc???
Termo - 02-02-2006, 12:37
A ja mam teraz problem natury rangowej - problem ktory wczesniej opisywalem zostal rozwiazany ale powstal kolejny. Otoz pozakladalem rangi oraz odpowiednie do tego grupy - admin, moderatorzy, uploaderzy, uzytkownicy itp a teraz chciałem założyć rangę Sęp, w ktorej znalazlyby się osoby, które mają mniej niz poziom 10 postow (od 10 postow jest ranga uzytkownik) a gdy poziom 10 postow osiagną są automatycznie dodawani do grupy uzytkownicy a z grupy czy rnagi sepo usuwani...Niestety nic takieg osię nie dzieje...I nie do konca rozumiem okreslenie "Jest Rangą personalną". Co zaznaczenie na TAK powoduje? Bo nie zauwazylem zadnej roznicy miedzy tak a miedzy nie...
Cytat: | Używając tego formularza możesz dodawać, zmieniać, przeglądać i usuwać rangi. Możesz też tworzyć specjalne rangi i przydzielać je poprzez system zarządzania użytkowników. |
Gdzie ten system znajdę? Cholera przemo, mogles troche jasniejszym jezykiem pewne rzeczy opisac bo mi nawet niezawodna intuicja się zaciela...
I jak zwykle: HELP, hilfe, pomocy!
Bartek76 - 02-02-2006, 12:39
Ja mam po upgrade coś takiego po wejściu w panel admina. Na samej górze na czerwono duży napis Wersja tego forum jest nieaktualna !
Aktualizowałem zgodnie z instrukcją.
http://e-olimpia.com/forum/check_files.php
Przemo - 02-02-2006, 12:54
moon napisał/a: | No i nadal shoutbox nie przyjmuje zmian formatu daty... a zglaszalem | Przyjmuje ! Co ci nie przyjmuje? Pamietaj, ze jak wiadomosc jest pisana dzisiaj lub wczoraj to globalnie jest zmieniane na "Wczoraj Godzina" i tego nie zmienisz
Jeżeli ktos musi wgrac moda CR (chociaż jego funkcje sa oryginalnie) to po zakończeniu instalacji trzeba poprawić informację o wersji forum, którą on zmienia Kod: | UPDATE phpbb_config SET config_value = '1.12.3' WHERE config_name = 'version'; |
moron napisał/a: | nie dziala aktualka z oryginalnego phpbb
Cytat:
SQL Error : 1054 Nieznana kolumna 'session_admin' w field list | Aktualizacja z oryginalnego działa, jednak jest przystosowana tylko do najnowszej wersji phpBB czyli 2.0.19
Bartek76, Na razie sie tym nie martw, jest to sprawdzane tylko co dwa dni, za dwa dni powinno się samo zmienić
Acneo - 02-02-2006, 13:10
Czy mi się wydaje czy gdzieś zniknęła opcja czy google i inne wyszukiwarki mają indeksować forum ???
moon - 02-02-2006, 13:17
Przemo napisał/a: | moon napisał/a: | No i nadal shoutbox nie przyjmuje zmian formatu daty... a zglaszalem | Przyjmuje ! Co ci nie przyjmuje? Pamietaj, ze jak wiadomosc jest pisana dzisiaj lub wczoraj to globalnie jest zmieniane na "Wczoraj Godzina" i tego nie zmienisz |
Widze ze wogole jakiekolwiek zmiany w formacie daty w SB nie sa uwzgledniane. Zalezalo mi na zostawieniu tylko godziny ale z tego co piszesz to sie tak nie da?
Przemo - 02-02-2006, 13:42
moon, da się calkowicie zmienic format dat z przed 2 dni, wczesniejszych nie.
Indexowanie google jest teraz domyslnie wlaczone. Jesli chcemy wylaczyc wylaczamy tworzac odpowiedni plik robots.txt
|
|
|