To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Zakaz u?ywania tabliczek obs?ugi przez u?ytkowników.

Mich@ł - 18-11-2006, 16:54

geman, kilka tabliczek jest tez zezwolonych dla ST :D
geman - 18-11-2006, 18:42

wiem :P
vegetagt - 18-11-2006, 22:33

i kilka dla mnie :> ( przynajmniej jeszcze od nikogo nie oberwalem jak czasem wstawilem jakas ;) )
d@Ve - 19-11-2006, 15:03

Widzę, że jest to temat o tabliczkach. Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie gdzie indziej, dlatego napiszę tutaj.
Chodzi mi o to, że chcę u siebie na forum wstawiać tabliczki z opisem gdzie zostały przesunięte posty nie na temat. Oczywiście w tym momencie muszę wpisywać cały kod, gdyż cenzura odpada (muszę zawsze zmieniać linki). Jeśli wstawiam tabliczkę w moim poście wszystko jest ok. Natomiast jeśli chcę wstawić ją w poście innego user'a to pojawia się tylko kod... Jakby co, to html włączyłem dla wszystkich w PA. Dlaczego podczas edycji postów html nie działa?

arcy - 19-11-2006, 16:03

d@Ve, jak edytujesz posta to odznacz "Wyłącz HTML w tym poście"
d@Ve - 19-11-2006, 16:21

Robię tak, jednak nic to nie pomaga :?
mr.Radek - 28-11-2006, 18:47

kto właściewie stworzył te tabliczki? niewiem bo jestem tu od niedawna a wątpię żebym to znalazł w opcji szukaj (z ciekawości sie pytam ;] )
gaku - 28-11-2006, 19:37

hmm Widmak??
PHmaster - 09-04-2007, 21:12

a jak samemu na własnym forum mogę taką tabliczkę zrobić???
soser - 09-04-2007, 21:15

Tak.
Jezdziec - 09-04-2007, 21:24

Troche pogłowkuj a sam dojdziesz jak bez proszenia aosługi o pomoc. dodam, ze [ptrzebne informacje znajdziesz w źródle strony :D
niedzwiedz_2 - 12-04-2007, 14:48

Jezdziec napisał/a:
dodam, ze [ptrzebne informacje znajdziesz w źródle strony :D
taa, miłego szukania :P

Było to już setki razy :P

Jezdziec - 12-04-2007, 15:07

W cenzurze wstawiaj poszczególne słowa do podanych zamienników:

Kod:
<TABLE ALIGN="CENTER" WIDTH="400" CELLPADDING="8" BORDER="1" BORDER="1"BGCOLOR="red"><TR><TD ALIGN="CENTER"><B>Zeszliście z  tematu! Jeżeli nie powrócicie to wątek zostanie zamknięty, a uczestnicy dostaną ostrzeżenie!<BR></B></TD></TR></TABLE>

Zeszliście z tematu! Jeżeli nie powrócicie to wątek zostanie zamknięty, a uczestnicy dostaną ostrzeżenie!

Kod:
<TABLE ALIGN="CENTER" WIDTH="400" CELLPADDING="8" BORDER="1" BORDER="1"BGCOLOR="gray"><TR><TD ALIGN="CENTER"><B>Temat został zamknięty, gdyż był niezgodny z <BR> <a href="viewtopic.php?t=610"><b>REGULAMINEM</b></a></B></TD></TR></TABLE>

Temat został zamknięty, gdyż był niezgodny z REGULAMINEM

Kod:
<TABLE ALIGN="CENTER" WIDTH="400" CELLPADDING="8" BORDER="1" BORDER="1"BGCOLOR="green"><TR><TD ALIGN="CENTER"><B>Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w<BR> <a href="faq.php"><b>FAQ</b></a></B></TD></TR></TABLE>

Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w FAQ

Kod:
<table align="center" bgcolor="#c0c0c0" border="1" cellpadding="8" width="400"><tbody><tr><td align="center"><b>Zanim zadamy pytanie, używamy opcji <a href="search.php"><font color="#006699">szukaj</font></a></b></td></tr></tbody></table>

Zanim zadamy pytanie, używamy opcji szukaj

Kod:
<TABLE ALIGN="CENTER" WIDTH="400" CELLPADDING="8" BORDER="1" BORDER="1"BGCOLOR="red"><TR><TD ALIGN="CENTER"><B>Dostałeś ostrzeżenie bo złamałeś<BR> <a href="viewtopic.php?t=610"><b>REGULAMIN</b></a></B></TD></TR></TABLE>

Dostałeś ostrzeżenie bo złamałeś REGULAMIN

niedzwiedz_2 - 12-04-2007, 15:51

Po co używać tabelek? Ani to wygodne ani łatwe ani też ekonomiczne ;)
Kod:
<div style="margin-left: auto;margin-right: auto;background-color: #F00;border-size: 1px;">UWAGA!<br /> Wielki brat patrzy!</div>

Jak chcesz zmienić wygląd to bierz w łapy jakiś kurs CSS (lub generator) i zmieniasz wartość atrybutu style

Jezdziec - 12-04-2007, 21:23

W sumie też tak można, ale dla tych co nie umieją posłużą się moimi przykładami