To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogólna pomoc dotycząca stylów - Jak zaktualizowa? styl z 1.12.6 do wersji 1.12.7 - poradnik

Bloodson212 - 09-10-2012, 21:14

Niee, to jest bardzo czytelne tylko trzeba użyć trochę szarych komórek i mieć trochę chęci.
Nie wiem co tam może być "niezrozumiale wytłumaczone" jak tam tylko kopiujesz linijki, usuwasz lub zamieniasz.

orszul4321 - 13-10-2012, 00:09

Witam. Pobrałem dziś i zainstalowałem styl Abreo_loteQ (ten zaktualizowany już) i mam pytanie.. Czemu mejle aktywacyjne nie przychodzą do nowych userów?

profile_add_body.tpl już poprawiłem, bo ktoś zapomniał zmienić tam jedną rzecz ;P i nie szło edytować profilu, bo wyrzucało ten błąd "zły mejl, itd.".

Tommekk80 - 13-10-2012, 07:43

orszul4321, nie ma ludzi nieomylnych - sprawdzę dzisiaj ten styl.
ilovevampire - 13-10-2012, 18:28

Cześć, założyłem dziś nowe forum już na wersji 1.12.7 , zaktualizowałem swój styl, pozmieniałem wszystko tak jak w instrukcji i podmieniłem shoutboxa ( tu mam problem że na tle tekstu jest tło subsilvera - jak to zmienić ) i wyczyściłem chace no i tak samo jak przed aktuazlizacją mam problem że przy zmianie profilu lub zarejestrowanie się widnieję informacja że

Kod:
Ten adres email jest nieprawidłowy

A dodatkowo przy zmianie profilu wyskakuje :

Kod:
Ten adres email jest nieprawidłowy
Wpisane przez Ciebie hasło nie pasuje do zapisanego w bazie danych

orszul4321 - 13-10-2012, 18:48

Tommekk80, wiem :) , ja też często się mylę :P . W profile_add_body.tpl dla stylu Abreo_LoteQ trzeba to poprawić:

Kod:

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/Abreo_LoteQ/profile_add_body.tpl

#
#-----[ FIND and DELETE ]------------------------------------------
#
    <tr>
        <td class="row1"><span class="gen">{L_EMAIL_ADDRESS}: *</span></td>
        <td class="row2"><input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width:200px" name="email" size="25" maxlength="255" value="{EMAIL}"></td>
    </tr>

Po usunięciu tego kodu działa możliwość edycji profilu. Niestety nie mogę dojść dlaczego mejle aktywacyjne nie dochodzą do nowych osób ;/. Tak - miałem takową opcję włączoną (teraz wyłączona, bo ludzie się rejestrować nie mogli ;/).

.::Trac3r::. - 13-10-2012, 19:19

ilovevampire,
Gdybyś zaktualizował swój szablon prawidłowo to by Ci to nie wyskakiwało, widocznie coś robisz źle albo inny szablon zaktualizowałeś niż jest domyślny.

ilovevampire - 13-10-2012, 19:46

Wszystko działa, okazało się że podmieniałem pliki z folderu z zapasowymi.. :lol: :lol:
Sebxx - 14-10-2012, 13:44

Witam.
Ostatnio postawiłem forum właśnie na phpBB By Przemo. Zaktualizowałem styl do wersji 1.12.7 i niby wszystko jest ok. Problem mam natomiast z pewnym modem, który wgrałem. Jest to mod, który dodaje pole do szybkiej odpowiedzi w PW. Otóż robi się to samo co przed wgraniem aktualizacji stylu w szybkiej odpowiedzi na forum - wywala błąd że coś z sesją lub nieprawidłowe ID. Nie wiecie może jak to zrobić ? Poniżej kod tej modyfikacji:

Kod:
#
#
privmsg.php

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
        'L_DELETE_MSG' => $lang['Delete_message'],

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
        'L_REPLY'=> $lang['Reply'],
        'L_PREVIEW' => $lang['Preview'],
        'L_SUBMIT' => $lang['Submit'],

#
#
        'MESSAGE_TO' => $username_to,

#
#
        'MESSAGE_REPLY'=> $username,

#
#
        'L_MESSAGE' => $lang['Message'],
        'L_INBOX' => $lang['Inbox'],
        'L_OUTBOX' => $lang['Outbox'],
        'L_SENTBOX' => $lang['Sent'],
        'L_SAVEBOX' => $lang['Saved'],
        'L_FLAG' => $lang['Flag'],
        'L_SUBJECT' => $lang['Subject'],

#
#
        'L_SZYBKA' => $lang['Quick_Reply'],

#
#
templates/NazwaStylu/privmsgs_read_body.tpl

#
#
         <table width="100%" cellspacing="2" border="0" align="center" cellpadding="2">
            <tr>
               <td>{REPLY_PM_IMG}</td>
               <td align="right" valign="top"><span class="gensmall">{S_TIMEZONE}</span></td>
            </tr>
            </form>
         </table>

#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#
        <table align="center"><tr><td>
        <form method="post" action="{S_PRIVMSGS_ACTION}">
<table border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" width="600px" class="forumline">
    <tr>
        <th class="thHead" colspan="2" height="25"><b>{L_SZYBKA}</b></th>
    </tr>
</table>
<table>
<tr>
 <td><span class="gen"><b>Do</b></span></td>
<td><span class="genmed"><input type="text" class="post"  name="username" size="25" maxlength="25" tabindex="1" value="{MESSAGE_FROM}" /></span></td>
</tr>
<tr>   
      <td class="row1" ><span class="gen"><b>{L_SUBJECT}</b></span></td>
      <td class="row2" > <span class="gen">
        <input type="text" name="subject" size="25" maxlength="25" style="width:240px" tabindex="2" class="post" value="{POST_SUBJECT}" />
        </span> </td>
    </tr>
    </table>

<table width="50%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
        <tr>
            <td colspan="9"><span class="gen">
              <textarea name="message" rows="15" cols="35" wrap="virtual" style="width:600px" tabindex="3" class="post">{L_REPLY}</textarea>
              </span></td>
          </tr>
        </table>
    <table>
    <tr>
      <td  colspan="2" align="left" height="28"> {S_HIDDEN_FIELDS}<input type="submit" tabindex="5" name="preview" class="mainoption" value="{L_PREVIEW}" />&nbsp;<input type="submit" accesskey="s" tabindex="6" name="post" class="mainoption" value="{L_SUBMIT}" /></td>
    </tr>
  </table></td></tr></table>

#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------
#

Z góry dzięki.

[ Dodano: 14-10-2012, 22:20 ]
Panowie ten błąd z sesją sie pokazuje też w innych miejscach. Co z tym zrobić ?

Pabolo - 07-11-2012, 18:56

A mógłby ktoś zaktualizować styl pStyle oraz FIsubSilver :?: . Niektórych linijek w tym poradniku, nie ma w tych stylach :/

EDIT 8.11.2012

Dobra, już dałem sobie radę

Andzela - 10-11-2012, 22:59

A od czego najpierw trzeba bylo by zaczac od aktualizacji stylu, czy forum do wersji 12.7? Czy to jest bez roznicy? Moglabym zaczac od aktualizacji stylu?
czesio56560 - 11-11-2012, 09:33

Jeśli forum nie zaktualizujesz najpierw to po co Ci zaktualizowany styl ?
Andzela - 12-11-2012, 02:21

hm.. ok.. w sumie racja.. :oops:
Jass - 12-11-2012, 20:24

mam problem z shoutboxem - zaktualizowałam styl, nadpisałam pliki w tym te dotyczące shoutboxu, wyczyściłam cache i wciąż w oknie sb gdy chcę coś wpisać wyskuje mi pomniejszone okno przeglądarki (styl AdInfinitum)... co robię źle albo jak sobie z tym poradzić? ;/ (mam zainstalowany tylko 1 styl)
Tommekk80 - 12-11-2012, 23:46

Jass, spakuj ten styl i dodaj jako załącznik.
Aki_Hiro - 20-11-2012, 17:45

Tomek, pomógłbyś mi ze stylem? Wykonałem aktualizacje stylu ale i tak nie działa :) I wyskakuje że adres e-mail jest nieprawidłowy.Link do stylu podeśle na PW bo pracowałem nad nim sam i nie chce aby znalazł się w sieci.