HydePark - [OffTopic] Czy uwa?acie ?e nie d?ugo by przemo czeka koniec
Polaczek - 14-07-2011, 09:45
oh... na duze fora tez jest ok. kiedys zrobilem sobie test sztucznego ruchu na dosc slabym serwerze. 100tys postow, 30tys tematow, 50tys uzytkownikow, 500 uzytkownikow online. Oczywiscie pady serwera byly, co jakis czas. Nalezy pousuwac kilkaset linijek kodu/plikow, wylaczenie przez PA jest bez sensu, bo nadal zalega zzbedny kod w php, ktorego nie chcemy bo nie potrzebujemy danego moda. Nastepnie stare funkcje przepisac na php5. i pare innych rzeczy. Ogolem aby miec duze forum by Przemo trzeba sie troche namordowac. Hostingodawca moze tez powiedziec nam co dokladnie w skrypcie jest nieotymalne (plik/tabela w bazie, jak jest uprzejmy).
Aby rozwiazac problem niepotrzebnych dodatkow najlepiej byloby zrobic zaawansowany plik instalacyjny. Podczas instalacji/upgrade'u wybieralibysmy co chcemy na naszym forum.
dinotmrc - 14-07-2011, 09:52
Polaczek napisał/a: | Podczas instalacji/upgrade'u wybieralibysmy co chcemy na naszym forum. |
Święta racja.
Seba123 - 14-07-2011, 12:21
gaget3 napisał/a: | Na małe forum?? Tobie się coś pomyliło. Na duże forum też jest dobre. | Nadal nie rozumiem, czemu stanowczo wypowiadasz się dalej w tym temacie, nie mając żadnych doświadczeń ani sensownych podparć swoich tez.
MagicalFire - 14-07-2011, 16:41
gaget3 napisał/a: | Skrypt nie umarł i jest rozwijany, ale nikt nie musi ci pisać maila codziennie o pracach nad skryptem. Nikt nie jest robotem i nie będzie Ci polepszał skryptu na Twoje życzenie. Każdy ma prywatne życie i dość często się skada, że czasu nie ma. Nie przyśpieszą Ci pracy, bo Ty tak chcesz. |
tylko o to chodzi ze jak byłem w ekipie rozmawiałem o tym z Joli i miała byc ujawniona cała prawda o pracach
ten kto mnie zna wie ze mam racje
konsum - 14-07-2011, 21:11
Matteo napisał/a: |
Oświadczam wszech i wobec: Cytat: | Czy uważacie że nie długo by przemo czeka koniec | Nie, to nie jest koniec projektu.
Jest cały czas rozwijany, fakt - zajmuje to trochę czasu, lecz, tak jak napisałem wcześniej - każdy z nas ma swoje życie prywatne i niestety mało wolnego czasu.
Będziemy starali się jak najszybciej wypuścić nową wersję skryptu. |
O, to fajnie Ale czy z takim tempem jak to wszystko idzie to jak zostanie wydana nowa modyfikacja to nie będzie już stara?Czy liczycie się z tym że załóżmy planujecie modyfikacje phpBB3, a zanim ją skończycie to już będzie phpBB5 i phpBB3 będzie miała sporo błędów wytkniętych co się nie za dobrze odbije na opinii o takiej modyfikacji?
Oczywiście phpBB to tylko przykład bo przecież możecie modyfikować inny skrypt...
szymon1051 - 14-07-2011, 22:42
Nie obwiniajcie grupy która robi nowe phpBB by Przemo że tak wolno prace idą, ponieważ ten projekt jest darmowy. Za coś ci ludzi muszą żyć więc nie dziwne że robienie nowego by Przemo zeszło na trochę dalszy tor. A powiedzcie kto z was kupił VIP-a lub wsparł projekt finansowo Szczerze ja nie wsparłem ale się przymierzam. Nie mówię że ta wasza forsa przyśpieszyła by prace nad nowym by Przemo, ale przynajmniej było by widać że wam na tym skrypcie zależy, bo jaki problem jest napisać post np w takim wątku jak to. Wystarczy darmowe konto na tej stronie i tyle. Zaraz pewnie spotkam się z wielką krytyką .
Polaczek - 14-07-2011, 23:30
Jakby kazdy sie zabral za to porzadnie w pare osob jak to kiedys pisalem z podzialem na grupy i planem dzialania wszystko odbyloby sie szybko, bezstresowo, bezdyskusyjnie i na czas.
konsum - 15-07-2011, 00:06
szymon1051 napisał/a: | Nie obwiniajcie grupy która robi nowe phpBB by Przemo że tak wolno prace idą, ponieważ ten projekt jest darmowy. Za coś ci ludzi muszą żyć więc nie dziwne że robienie nowego by Przemo zeszło na trochę dalszy tor. A powiedzcie kto z was kupił VIP-a lub wsparł projekt finansowo Szczerze ja nie wsparłem ale się przymierzam. Nie mówię że ta wasza forsa przyśpieszyła by prace nad nowym by Przemo, ale przynajmniej było by widać że wam na tym skrypcie zależy, bo jaki problem jest napisać post np w takim wątku jak to. Wystarczy darmowe konto na tej stronie i tyle. Zaraz pewnie spotkam się z wielką krytyką . |
Nie widzę problemu, żeby np. zrobić ogólny temat w którym będziemy zgłaszać nasz fora że jesteśmy chętni do zamieszczenia reklamy np. google adense czy inną gdzie cała kwota szła by dla by przemo, Myślę że mogło by się z tego coś uzbierać.
MooFix - 15-07-2011, 01:38
Teraz to już wszyscy się śmieją jak założysz forum na phpBB by Przemo, ponieważ skrypt dostał opinię "dziurawy,lipny,itp." ,a dokładnie chodzi o te poprawki i każdy czeka aż za długo! o tą nową wersję phpBB by Przemo i coś doczekać się nie mogą i jak narazie tylko dodawane są poprawki do skryptu i dlatego większość osób przenosi się na vB i co rzadko spotykane IP. Board moim zdaniem dodac kilka opcji do standardu i zabezpieczyć podstawowymi kodami skrypt i było by Git Nutella
konsum - 15-07-2011, 14:22
MooFix napisał/a: | większość osób przenosi się na vB i co rzadko spotykane IP. Board moim zdaniem dodac kilka opcji do standardu i zabezpieczyć podstawowymi kodami skrypt i było by Git Nutella |
No wiadomo najpierw za darmo na darmowym skrypcie by przemo nachapali się troszke popularnosci i kaski to jest i za co przenieść się na płatne skrypty
Tommekk80 - 15-07-2011, 20:15
MooFix napisał/a: | Teraz to już wszyscy się śmieją jak założysz forum na phpBB by Przemo |
Znaczy kto 'wszyscy' ?
MooFix napisał/a: | skrypt dostał opinię "dziurawy,lipny,itp." |
Jak się instaluje milion modów, nieumiejętnie zmienia kod itp. to wtedy skrypt dostaje dziur.
Polaczek - 15-07-2011, 22:46
skrypt dostaje dziur? haha. ktos tu pisal o luce w zalacznikach, jeszcze jest w admin_faq_editor
MooFix - 16-07-2011, 00:16
Tommekk80 napisał/a: |
Znaczy kto 'wszyscy' ? |
Dobre pytanie czyli osoby które wypromowali woje fora phpBB by Przemo a teraz mają inne skrypty bo zobaczyli ile to ma dziur w skrypcie.
MagicalFire - 16-07-2011, 11:55
Polaczek, zobacz na przema woli sie zajmować jaka waluta internetowa niz skryptem
ponad rok temu obiecał system reklamowy i co z tymi pracami ??
to co sie dzieje z pracami na tym forum to wstyd i hańba obecna administracja nie zasługuje na znaczek phpBB Grup
Polaczek - 16-07-2011, 12:05
z jednej strony to dobrze ze ma jakies hobby kazdy jakies ma
[ Added: 16-07-2011, 22:33 ]
Moj pierwszy post byl troche ironiczny i przez to niezrozumialy, po ktorej jestem stronie. Zdalem sobie z tego teraz sprawe, wiec male wyjasnienia:
Popieram czesciowo post MagicalFire (@up), bo skrypt by Przemo sie nie rozwija i chyba zostal olany. Jednak to ze ekipa ma znaczek phpBB Group to tylko wynik tego kto jest wlascicielem tego forum. Wieksza czesc osob z tym znaczkiem w ogole nie uczestniczy w zyciu forum.
Teraz dziwic sie dlaczego ludzie ktorzy niegdys cenili sobie ten skrypt przechodza na phpBB3 lub inne alternatywy czy platne skrypty... Jak cos stoi w miejscu... To samo bylo z IE, ktory teraz to odczuwa i zbyt pozno 'stal sie' ok (IE9).
Nalezy cos ruszyc. Dlatego teraz dzialam na wlasna reke planujac Cephei (serie waznych modyfikacji user-friendly i nowy interfejs).
|
|
|