To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Mod. Gotowe < [ 1.9.5 ] - [MOD] Color ranks (Dabroz)

strus - 30-05-2005, 13:28

A jak mam taki problemik ze na nowo zainstalowanym forum, po wrzuceniu gotowej paczki Color Ranks, pisze mi ze installed a nastepnie mam takie bledy
Bledy tutaj :)

Jerry - 30-05-2005, 13:40

JA niedawno instalowalem na forum testowym color ranks i wszystko działa jak nalezy do tej pory. http://members.lycos.co.uk/jerrypljerry/ <---- tutaj link, mam tu oprucz color ranks kalendarz i Top Posters. Miałem drobne błędy jak mi się czasem linijki pomylily z wprowadzaniem kodu do odpowiednich miejsc ale komunikaty błędów mi wskazywaly na odpowiednia linijke i szybko to naprawialem. Sprawdź te linijki ktore ci wyrzuca za błędne a może coś przeoczyłeś. A może to jest banalny błąd w stylu dodatkowego przecinka lub jego braku, takie sa najgorsze bo trudno je zaulwazyc (ja tak mam).
strus - 30-05-2005, 14:12

Ja tez mam color ranks na innym forum, ten sam server http://forum.miasto.walbrzych.pl

Tym razem uzylem gotowej paczki, do nadpisania plikow. Nadpisalo, wyskoczyl napis ze color ranks by dabroz installed, i po odswiezeniu juz jest to http://lubawka.net/~tg/

Jerry - 30-05-2005, 14:43

Juz mowiles ze masz na innym forum, a ten blad widzialem juz i ja sie pytam czy sprawdziles Line : 1174
File : functions.php ? Te komunikaty duzo mowia ale nie jestem jasnowidzem i nie widzialem tego pliku, pewnie w nim jest jakis blad. A to ze pliki wrzuciles z paczki nie oznacza ze na bank nie zawieraja jakiegos bledu.

[ Dodano: 30-05-2005, 15:45 ]
Ja na moim forum testowym instalowalem wedlug instrukcji nie z paczki, widac w tej paczce jest blad.

art182 - 02-06-2005, 09:52

jak zwykle bardzo prosze kogoś o gotowca do wersji 1.9.5 ;)

a co do moda jeszcze :
Pigreen przyjzyj sie jeszcze dokładnie jak działa kolorowanie osób mających urodziny
bo umnie nie wiedziec czemu wyświetla sie to jakos dziwnie , kolorowanie działa
ale zaleznie od tego ile dni zostało do urodzin "...w ciągu następnych 7 dni:" ( nie wiem na jakiej zasadzie to działa ) czasem przed "7dni" jest <br> , troche głupio to wygląda bo jest najpierw Użytkownicy obchodzący urodziny w ciągu następnych 7 potem przerwa ( bo jest BR ) dni : user, ( nie wiem czy to wina moda ale zdaje mi sie ze bez niego było ok )
to taka mała uwaga ;)

Pigreen - 02-06-2005, 19:29

art182, witam, ja z braku czasu ale tez istnienia instrukcji do upgrad'u z 194 do 195 przeróbki raczej nie będę robił :wink: . Co do problemu z <br> to mysle, ze raczej wina 'langu'. Nie moge teraz tego sprawdzic, ale wydaje mi sie, ze w panelu administracyjnym powinna byc mozliwosc ustawienia 'liczby dni do urodzin'. Sprobuj to ponownie wprowadzic.
Anonymous - 03-06-2005, 12:55

Ja zainstalowałem Color Ranks bez problemowo tylko że moje obrazki rang gdzieś wcielo :? . na FTP patrzylem i jest, ale jak biore panel administracyjny\Users\Rangi to nie ma obrazków. :x

dlaczego tak jest?

pietrex - 03-06-2005, 13:02

dobry katalog?

templates/twojstyl/images/ranks? i co ci sie wyswietla? dobra ścieżke masz?

Anonymous - 03-06-2005, 13:09

tak

Możecie zobaczyć:

http://forummisiek.8x.pl

glagow - 03-06-2005, 18:14

A mnie taka niespodzianka wyskoczyła:
Kod:
Błąd Ogólny
Couldn't delete auth access info

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND auth_mod = 0' at line 3

DELETE FROM phpbb_auth_access WHERE group_id = AND auth_mod = 0

Line : 149
File : admin_ug_auth.php

Co to oznacza? I co mam zrobić?

Anonymous - 03-06-2005, 18:38

glagow napisał/a:
A mnie taka niespodzianka wyskoczyła:
Kod:
Błąd Ogólny
Couldn't delete auth access info

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND auth_mod = 0' at line 3

DELETE FROM phpbb_auth_access WHERE group_id = AND auth_mod = 0

Line : 149
File : admin_ug_auth.php

Co to oznacza? I co mam zrobić?

Ja o tym nic nie wiem (jestem początkującym), ale to chyba znaczy że masz jakieś błędy w pliku admin_ug_auth.php .

Motałeś w plikach czy ściągałeś gotowe? jeżeli motałes, to znaczy że popełniłeś jakiś błąd w przepisywaniu.

spróbój ściągnąć gotowe pliki i wgraj ten plik (admin_ug_auth.php) na server.

glagow - 03-06-2005, 19:06

Nic nie motałem. Pościągałem gotowe i wrzucięłm wg. instrukcji. Taki komunikat wystepuje kiedy chce zmienić w panelu w użytkownikach zezwolenia. Ustawiłem rangi i chciałem je ponadawać userom, ale nie da rady bo wyskakuje to co powyżej.
adrianolek - 03-06-2005, 23:24

a czy jesli po dodaniu color ranksa ilośc znaków w check files sie zwiększyła to jest dobrze?? Pisze zła wartość, ale działa dobrze. Czy jest to jakis błąd??
MakArios - 04-06-2005, 01:30

Adrianolek napisał/a:
a czy jesli po dodaniu color ranksa ilośc znaków w check files sie zwiększyła to jest dobrze?? Pisze zła wartość, ale działa dobrze. Czy jest to jakis błąd??

Skoro pliki zostały zmodyfikowane, to logiczne że check_files na domyślnych ustawieniach wyświetla zła zawartość. W końcu liczba znaków się zmieniła.
glagow, na mój skromny rozumek, to sprawdź czy w tej linii (149 admin_ug_auth) masz po
Kod:
 group_id =

coś takiego:
Kod:
$group_id

Oczywiście ze spacją po "=" ;)

[ Dodano: 04-06-2005, 05:27 ]
Jeszcze taka jedna rzecz - zauważyłem, że jest sporo problemów w instalacji Color Ranks do stylu BMan1Blue. Na potrzeby swoje i nie tylko mam osobną wersję tego stylu zmodyfikowaną pod CR. Mam nadzieję, że nikt nie będzie miał za złe, ale dodaje ją w załączniku tutaj, może jeszcze komuś się przyda? Od razu mówię, że poprawność paczki jest sprawdzona (sprawdzane dziś w nocy). Są to tylko pliki stylu (łącznie z całym stylem, więc do templates/BMan1Blue nic poza tym wrzucać nie trzeba), resztę można wgrać z gotowej paczki do subSilver (też sprawdzałem i działa w ten sposób bez zarzutów). Styl do wersji 1.9.4 sciągnięty ze strony nieoficjalnych styli do by Przemo.

glagow - 04-06-2005, 12:04

Podam kod:
Kod:
$sql = "DELETE FROM " . AUTH_ACCESS_TABLE . "
                WHERE group_id = $group_id
                    AND auth_mod = 0";
            if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )

Ale o dziwo, poustawiałem grupy i problem zniknął... Jeśli coś sie pokaże to się zgłoszę. Dzięki za pomoc;)