To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer

lui754 - 18-03-2009, 18:23

sprawdź czy nie ma spacji przed <?php oraz po ?>
Jeśli takowa istnieje to należy ją usunąć ;)

Swita - 06-04-2009, 23:56

Mam taki problem, że wgrałem pliki ze starego forum kopie bazy danych i zrobilem tak jak instrukcji i niby wszystko chodzi... gdy robie check_files.php 0 reakcji a gdy sie loguje przekierowuje mnie na forum na starym serwerze... czegoś nie zmieniłem ale nie mam pojęcia czego i gdzie... pomóżcie
Bucu - 07-04-2009, 00:01

Swita, wykonaj te zapytania w phpmyadminie:

zmien prefix jesli inny masz i localhost wpisz nazwe swojego serwera (lub zostaw, zalezy od konfigu serva)
Kod:
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'localhost' WHERE CONVERT( `phpbb_config`.`config_name` USING utf8 ) = 'server_name' LIMIT 1 ;

jesli masz forum w folderze to pusc to query jeszcze:
Kod:
UPDATE `forum`.`phpbb_config` SET `config_value` = '/forum' WHERE CONVERT( `phpbb_config`.`config_name` USING utf8 ) = 'script_path' LIMIT 1 ;

/forum zmien na nazwe swojego foldru, jesli jest bez folderu zostaw tylko /

Galowy - 06-10-2009, 19:47

Mam problem gdy klikam odbuduj search to wyświetla mi sie komunikat:

Kod:
Could not insert new word matches

DEBUG MODE

SQL Error : 1271 Illegal mix of collations for operation ' IN '

INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 13, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('******TUTAJ SŁOWA BYŁO ICH SPORO ALE JE OPUŚCIŁEM*******")

Line : 265
File : functions_search.php

Co zrobić?

playcs - 06-10-2009, 23:02

witam mam maly problem wgralem baze na inny serwer nbiy ok... loguje sie przenosi mnie na stara strone jak to zrobic ?? edytowalem nawet w phpmyadm configa na nowe dane i nic... kiedys tez tak mialem ale to naprawilem tylko juz nie wiem jak.. :)
DJ Pablo - 16-11-2009, 22:47

Cześc. Mam taki problem że przenosiłem forum i chce zrobić punkt z check_files i takie coś mam

Cytat:
Fatal error: Call to undefined function auth() in /home/freehost/d/o/donk/www/includes/functions.php on line 394

www.donk.lua.pl

i ogólnie gdy wchodzę na adres to pusto jest

MaTeK_ - 17-11-2009, 07:27

Moj antywirus wykrywa u ciebie wirusa ...
VanLisek - 26-11-2009, 09:49

Kod:
Błąd

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1273 - Unknown collation: ''

Przy importowaniu taki błąd wyskakuje.
O co chodzi?

Szymeon - 02-12-2009, 13:08

Rozumiem że jeśli chce przenieść forum na tym samym serwerze, ale do innego katalogu to muszę i tak wykonać wszystkie czynności omówione w tym temacie ?? Czy jest na to jakiś prostszy sposób ??
kamil_jk_87 - 02-12-2009, 13:27

Wydaje mi że powinna wystarczyć tylko edycja dbloaderem. Ewentualnie jeśli wiesz gdzie chcesz przenieść to możesz spróbować w PA i konfiguracji wpisać poprawne ścieżki i zatwierdzić po tej operacji forum powinno być niedostępne, ale jeśli skopiujesz folder w to miejsce w które wpisałeś w konfiguracji powinno znów zacząć śmigać - nie testowałem tego to tylko mój domysł...
Szymeon - 02-12-2009, 13:35

Ok, udało się. W panelu serwera wskazałem domenę na ten katalog na który miała wskazywać, i zmieniłem w konfiguracji na tą która ma być. Wszystko gra. Dzięki za podpowiedź
QQxQ - 16-12-2009, 17:58

Ostatnio przenosilem forum z darmowego serwera na platny.
Wszystko dziala poprawnie lecz czasem wyskakuje brak polaczenia lub strona w budowie jak chce sie wejsc na forum.
A w dopisku url pojawia sie /portal niewiem co jest nie tak.
Czy to wina webd? czy temu ze wylaczylem portal i nie usunolem jakis plikow ?

[ Dodano: 16-12-2009, 18:10 ]
oraz czemu adres mego forum ma tyle dodatkow i jest dlugi taki :|
Kod:
http://www.n95series.pl/index.php?redirect=index.php

szymel - 19-12-2009, 11:36

Usun ciasteczka forum i ciasteczka przegladarki i sprawdz czy nadal sa problemy.
mrooweczka - 08-01-2010, 01:40

Czy wskazówki w tym temacie mogę wykorzystać aby przenieść swoje forum z xup.pl na jun.pl ?
RaFFuSSeK - 09-01-2010, 13:30

Te xup to jest hosting darmowych for czyli nie masz dostępu do FTP i DB.
Zapomnij.