Ogłoszenia - Jakie znacie błędy w wersji 1.12.6p4
xMICHCIOx - 22-09-2010, 08:12
Raczej jest to niedociągnięcie. Nicki są od siebie dość oddalone.
mbazyl - 22-09-2010, 09:44
Proszę. U Was na forum i nie tylko bo na czystym skrypcie jest to samo.
I ten ciągły problem z ciasteczkami na jakimkolwiek forum stojącym na tym skrypcie.
Kod: | Warning: include(./cache/board_config.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/przemo/public_html/phpBB2/forum/common.php on line 289
Warning: include(./cache/board_config.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/przemo/public_html/phpBB2/forum/common.php on line 289
Warning: include() [function.include]: Failed opening './cache/board_config.php' for inclusion (include_path='.') in /home/przemo/public_html/phpBB2/forum/common.php on line 289
Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row |
Bucu - 22-09-2010, 09:47
mbazyl, wina webd ;P
mbazyl - 22-09-2010, 16:48
Rozumiem, że nietrzymanie sesji również jest winą webd, a nie skryptu?
Polaczek - 02-10-2010, 18:57
- w shoutboxie mozna pisac mimo posiadanego zakazu pisania
- edit 02-10-2010 20:52 moze usunac calkowicie mechanizm podgladania pw z kodu?
NineX - 02-10-2010, 22:06
Polaczek, po blokadzie moim oczom ukazuje się informacja: "Nie możesz wysyłać wiadomości", z czego wynika, iż zakaz pisania w shoutboxie działa.
Polaczek - 02-10-2010, 23:04
NineX, to ja chyba cos z kodu usunalem
dzisiaj jeszcze raz sprawdze
Woytec - 03-10-2010, 09:31
Zależy chyba jaki zakaz pisania, jeśli z warnów to o ile pamiętam można nadal pisać
Polaczek - 03-10-2010, 13:14
Tak z warnów standardowych.
Dartam - 22-10-2010, 23:04
Nie wiem czy taki błąd został już zgłoszony, ale nie chcę mi się przebierać w 400 wiadomościach, a myślę, że administratorzy będą sobie selekcjonować wiadomości.
- Po przekroczeniu 100% pojemności skrzynki, nadal można wysyłać wiadomości.
- Po przeczytaniu jednej nowej prywatnej wiadomości (z 2 nowych) w menu wyświetla się "Nie masz wiadomości", mimo że tej jednej wiadomości nie przeczytałem.
Pozdrawiam Dartam.
fann - 30-10-2010, 21:49
Dzisiaj zauważyłem ciekawą rzecz. Może to wina skonfigurowania forum - opcji o której nie wiem.
Problem, ewentualny błąd wygląda następująco;
Po zalogowaniu, a następnie po przejściu z forum do portalu po przez odnośnik zawarty w logo, owszem przenosi nas do portalu, ale już w drugą stronę kiedy to naciskamy odnośnik do forum który znajduje się pod banerem ( napis "Forum") skrypt żąda od nas ponownego zalogowania by operację tą przeprowadzić.
Natomiast nie dzieje się tak kiedy będąc na portalu klikamy w odnośnik "Forum" domyślnie umieszczony na portalu po lewo.
Dodam że forum jest świeże - dopiero co je zainstalowałem, na prośbę znajomego, dlatego też i nie ma do niego namiarów w moim opisie.
kevin_ - 31-10-2010, 07:23
fann, z tego co pamiętam jeden z linków nie jest filtrowany przez append_sid() stąd może wylogowywać.
Mazoor - 11-11-2010, 23:34
Data rejestracji na forum się nie zgadza w profilu po zmianie czasowej. Czyli jeśli użytkownik zarejestował się np. Dołączył: 2010-07-29, 00:08
To teraz w czasie zimowym ma: Dołączył: 2010-07-28, 23:08
kevin_ - 18-11-2010, 15:55
Dartam napisał/a: | - Po przeczytaniu jednej nowej prywatnej wiadomości (z 2 nowych) w menu wyświetla się "Nie masz wiadomości", mimo że tej jednej wiadomości nie przeczytałem. |
to nie blad, a tak zostal napisany mechanizm
Cytat: | - Po przekroczeniu 100% pojemności skrzynki, nadal można wysyłać wiadomości. |
tak, ale to dziala na zasadzie - wysylasz, a skrypt usuwa ostatnia wiadomosc z skrzynki pw; chyba, ze myle skrypty
Flu!D - 18-11-2010, 16:52
Dartam napisał/a: | - Po przeczytaniu jednej nowej prywatnej wiadomości (z 2 nowych) w menu wyświetla się "Nie masz wiadomości", mimo że tej jednej wiadomości nie przeczytałem. |
No bo to powiadamia o "nowych wiadomościach", a nie o "nieprzeczytanych", kiedy wchodzisz do skrzynki, to otrzymane wiadomości nie są już "nowe"
|
|
|