F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer
MagicalFire - 24-01-2009, 14:08
anr,
http://www.przemo.org/php...opic.php?t=3267
masz to w standardzie
http://www.przemo.org/php...opic.php?t=3606
anr - 24-01-2009, 14:12
Skompresowałem najbardziej jak tylko się dało i :
Kod: |
Fatal error: Allowed memory size of 66060288 bytes exhausted (tried to allocate 36599824 bytes) in /var/www/html/phpMyAdmin-2.11.8.1-all-languages/libraries/unzip.lib.php on line 253 |
MagicalFire - 24-01-2009, 14:13
anr,
wgraj za pomocą DumpLoader-a
anr - 24-01-2009, 14:16
Nie mogę zrobić kolejnego zrzutu bazy danych ze względu na to iż stary serwer po prostu już nie istnieje i został mi tylko i wyłącznie ten plik, który chcę uploadować.
Mam jeden serwer na który mogę wgrać tę bazę i wyciągnąć te tabele, ale tam nie mam dostępu do FTP xD tylko do DB i MySQL ... więc istnieje możliwość tylko operowania przez Panel Admina MySQL ... : (
INIM - 24-01-2009, 14:20
anr, no i z czym masz problem? Na pierwszej stronie tematu masz wytłumaczone jak sie wgrywa bazę.
anr - 24-01-2009, 14:23
INIM, a no z tym, że wiem jak się wgrywa BazyDanych tylko serwer odmawia posłuszeństwa i wywala błąd, że niby plik z DB jest za duży do wgrania ...
Fatal Error, krzak i po operacji ...
INIM - 24-01-2009, 14:24
anr, podziel sobie ten plik na kilka mniejszych i wgrywaj pokolei.
anr - 24-01-2009, 14:28
INIM, hm czyli jak wezmę zipowanie np w partach 00 - 10 po 4 mb każdy to po imporcie poradzi sobie z ułożeniem tego do kupy ?
INIM - 24-01-2009, 14:30
anr, podobno...
anr - 24-01-2009, 14:39
INIM, podobno ... z tą różnicą, ze dzielenie na Party ma *.rar , a MySQL obsługuje zipy, gzipy itp nie rary
Leone - 24-01-2009, 14:50
poradzi? pierwsze słyszę.
tym programikiem podzielisz bazę.
INIM - 24-01-2009, 14:53
Leone, tak mi sie tylko obiło o uszy na forum, dlatego napisałem 'podobno'. Nawet nie próbowałem wgrywac baze danych przez pma, dbloader wygodniejszy.
Sorry, za wprowadzanie w błąd.
anr - 24-01-2009, 14:57
Leone, wielkie dzięki, jednak załozyłem darmowe konto FTP gdzieś w sieci i wgrałem forum z dbloaderem i wgrywał właśnie plik *.sql ważący 188 MB proces ukończono w 85% więc za 5 min skończy jak dbloader se nie poradzi skorzystam ...
Trochę na około poszedłem, ale ... zależy mi na użytkownikach, czasu mogę trochę poświęcić. Mimo wszystko dzięki.
INIM, właśnie temu pytałem o dzielenie na party i łączenie do kupy bo zip tego nie posiada.
gory - 24-01-2009, 22:26
Cześć! Mam problem, pojawił się podczas wczytywania bazy danych na nowy serwer.
Mam forum na hostingu masternet.pl tam czasem jak chce się dodać posta to ciągle błędy wywala, restartuje połączenie z serwerem mysql i takie tam.
Wziąłem serwer na WEBD.pl i mam problem z bazą. Mam na forum 3 bazy. 2 mi się skopiowały bez problemu, jednej nie mogę zaimportować na serwer webd. Powinna mieć 75 tabel, wchodzi tylko 44 i wywala błąd:
Cytat: | Błąd
zapytanie SQL:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.*********.pl/_public_html/export.php:190) in /home/KONTA/HTTPd/mysql.*********.pl/_public_html/libraries/ob.lib.php on line 83
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.*********.pl/_public_html/export.php:190) in /home/KONTA/HTTPd/mysql.*********.pl/_public_html/libraries/header_http.inc.php on line 19
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.*********.pl/_public_html/export.php:190) in /home/KONTA/HTTPd/mysql.*********.pl/_public_html/libraries/header_http.inc.php on line 20
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.*********.pl/_public_html/export.php[...]
MySQL zwrócił komunikat:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '<br />
<b>Warning</b>: Cannot modify header information - headers already sent ' at line 1 |
Nie wiem co z tym zrobić, brakuje mi pomysłów ;/
Z góry dziękuję za pomoc!
hacker06 - 24-01-2009, 22:52
Nie rozumiem punktu 11. Jak mam edytować zrzut bazy danych? Może mi to ktoś objaśnić? Mam to zrobić w phpMyAdmin czy jak?
|
|
|