1.12.7 i starsze - Najwięksi krzykacze w shoutboxie v1.1
VirusX - 18-04-2011, 13:43
Pozwole sobie tutaj opisac moj problem.
Posiadam poprawnie zainstalowanego moda - dziala bez zarzutu, jednakze...
Chcialem umiescic na swoim forum pewna ramke zasysajaca zawartosc bazy danych i prezentujaca ja na stronie. Niestety, zamieszczenie kodu powoduje prawidlowe wyswietlanie sie zawartosci bazy danych jednakze krzykacze sie nie wyswietlaja zwracajac blad:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/.../shoutbox.php on line 42
w linii 42 znajduje zaczyna sie blok
Kod: | while ($line = mysql_fetch_array($most_active))
{
$colored_username = color_username($line['user_level'], $line['user_jr'], $line['user_id'], $line['username']);
$line_user_name = $colored_username[0];
if($overlib)
{
$i++;
$percent = floor(($line['how_many']/$total)*100).'%';
$who_overlib = '<span class=row2' . $colored_username[1] . '>' . $line_user_name . '</span>';
$who_overlib = str_replace("\"", "", $who_overlib);
if ($i%2!=0) $show_1 = '<tr><td align=center class=row1>' . $i . '. </td><td align=center class=row1>' . $who_overlib . '</td><td align=center class=row1>' . $line['how_many'] . '</td><td align=center class=row1>' . $percent . '</td></tr>';
else $show_1 = '<tr><td align=center class=row2>' . $i . '. </td><td align=center class=row2>' . $who_overlib . '</td><td align=center class=row2>' . $line['how_many'] . '</td><td align=center class=row2>' . $percent . '</td></tr>';
$show .= $show_1;
$overlib_show = '<span onMouseOver="return overlib(\'<left><table cellspacing=2 cellpadding=4 width=100%><tr><td align=center class=cat><b>#</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['User'] . '</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['msg_cnt'] . '</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['msg_percent'] . '</b></td></tr>' . $show . '</table></left>\', ol_width=400, ol_offsetx=10, ol_offsety=10, ABOVE, CAPTION, \'<center>' . $lang['Shouters'] . '</center>\')" onMouseOut="nd();" style="cursor: pointer">' . $lang['Shouters'] . (($list) ? ': ' : '') . '</span> ';
}
if($list && $shouters_under>0)
{
$who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $line['user_id']) . '" target="_blank" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $line_user_name . '</a>';
$how_many = '(' . $line['how_many'] . ')';
$template->assign_block_vars('mostactive', array(
'WHO' => $who,
'HOW_MANY' => $how_many)
);
}
$shouters_under--;
}
|
Natomiast cialo wspomnianej funkcji zwracajacej mi wartosci z innej bazy danych to
Kod: |
$db3= new sql_db('xxx', 'maciora_maciora', 'xxx', 'xxx','', false, false);
if ( !is_resource($db3) )
{
echo mysql_error(); // nie może połączyć się do drugiego serwera
}
if ($sukces = $db3->sql_query("SELECT rank, name, activity, skill, b.plrid
FROM ps_plr a
JOIN ps_plr_ids_name b ON a.plrid = b.plrid
WHERE totaluses = (
SELECT max( totaluses )
FROM ps_plr_ids_name c
WHERE c.plrid = b.plrid )
AND rank >0
ORDER BY rank ASC
LIMIT 10"))
{
$adres_psychostats='http://wiejska-chata.pl/stats/4fun/';
while ($rekord = $db3->sql_fetchrow($sukces))
{
$template->assign_block_vars('psychostats', array(
'name' => $rekord['name'],
'rank' => $rekord['rank'],
'skill' => $rekord['skill'],
'activity' => $rekord['activity'],
'plrid' => $rekord['plrid'],
'adres_psychostats' => $adres_psychostats,
));
}
}
|
Procedury osobno dzialaja dobrze, razem jednak sie gryza. Cialo tej drugiej umiescilem w includes/page_header.php
Bardzo prosilbym o pomoc badz chcociaz naprowadzenie co moze byc problemem.
EvErKoKs - 01-08-2011, 17:24
zainstalowałem i pokazuję mi takie coś
nie wiem o co chodzi
Kod: | Parse error: syntax error, unexpected T_DOUBLE_ARROW in /home/napiepsz/public_html/shoutbox.php on line 74 |
[ Dodano: 01-08-2011, 17:52 ]
dobra naprawiłem
tylko nie działają mi dobrze
bo nie ma kolejności od największego do najmniejszego
pomoże ktoś ?
kompi - 26-08-2011, 20:23
W moim shutbox nie moge znalesc niektorych linijek, dlaczego, nie ta wersja? Nie ta werjsa czy cos w tym stylu? Nie jestem w stanie czytac x stron wstecz bo jeszcze wiekszy mętlik mi sie robi.
Woytec - 26-08-2011, 20:49
kompi, masz oryginalny shoutbox?
kompi - 01-09-2011, 14:01
tak juz sobie poradzilem, jak zmieniec zeby mi sie wyswietlalo 5 osob a nie 10 jak jest teraz?
[ Dodano: 01-09-2011, 14:08 ]
teraz zauwazylem ze nie jest 10 osob róznich, ranking sie powtarza jest tak A B C A B C D E F itd
M4g!k - 01-09-2011, 14:11
kompi,
Kod: | $shouters_under = 3; //liczba użytkowników do wyświetlenia na dole shoutboxa
$shouters_overlib = 12; //liczba użytkowników do wyświetlenia w overlibie (powinna być większa lub równa liczbie powyżej) |
kompi - 01-09-2011, 14:13
ktory plik?
M4g!k - 01-09-2011, 14:16
kompi, shoutbox.php.
kompi - 01-09-2011, 14:20
wrr dalej to samo
darozt210 - 09-12-2011, 13:18
Chcialem sobie wrzucic ten mod ale mialem problem ze znalezieniem jednego tekstu.Zmienilem tylko w shoutbox php,potem to chcialem cofnac aby bylo tak jak wczesniej czyli dodany tekst wyrzucilem ale powstal problem taki jak widac.
Plik shoutbox php wyglada tak
Wczym problem dziekuje za pomoc.
kooza - 09-12-2011, 13:55
wgraj oryginalny plik shoutbox.php z paczki
darozt210 - 09-12-2011, 14:30
Dziekuje bardzo,wszystko gra.
medox' - 30-01-2012, 10:09
Czemu tylko 3 w rozkrzyczanych ? Mógłby mi ktoś dać z np 6 osobami w rozkrzyczanych ?
Deotho - 30-01-2012, 10:10
medox', edytuj odpowiednio kod
SBpatrykSB - 04-02-2012, 15:53
A ja nie mogę znaleźć tego "while ($line = mysql_fetch_array($most_active))" możliwe , że tego nie mam ? . Proszę o pilną pomoc! ) źródło: http://szablony.freeware.info.pl
|
|
|