Ogłoszenia - Jakie znacie błędy w wersji 1.12.6p4
Jasek - 04-08-2010, 13:20
a za miesiąc bedziemy mieli wrzesień i co z tego? Było pisanie, żeby nie pisać/pytać kiedy wyjdzie 1.12.7
mbru - 04-08-2010, 13:53
Podczas pisania tematu na Forum czasami wywala błąd strona w budowie.
mbru - 04-08-2010, 15:09
Nie u mnie tylko na tej stronie 2 x miałem pustą stronę i w tytule strony było Strona w budowie.
Polaczek - 05-08-2010, 14:57
Błąd paczki jezykowej.
language/lang_english/lang_main.php
Cytat: | $lang['Post_no_approved'] = 'Waitung for accept'; |
na
Kod: | $lang['Post_no_approved'] = 'Waiting for accept'; |
Wprowadzone
BlueMan - 08-08-2010, 15:01
Jasek, ale ja nie pytam o wydanie 1.12.7 stwierdzam tylko fakt, przypominam o powiedzianych wcześniej słowach
mbru, zrób screen następnym razem.
Misiek [PL] - 08-08-2010, 21:44
Nie działa zmienianie formatu daty w PA (PA -> Ogólne -> ShoutBox -> Format Daty)
http://www.przemo.org/php...ic.php?p=573156
Jaka by nie była wartość i tak będzie np. dzień xx:xx
Woytec - 08-08-2010, 21:48
U mnie ta opcja działa
sebul00000 - 08-08-2010, 22:37
Jeśli chodzi o SB, według mnie musi leżeć to gdzieś po stronie modów(?), stylu(?), bo na czystych plikach SB ten format daty nie działa na przerobionym WS_orange, a już na innym stylu zmodyfikowanym przeze mnie (i z modyfikowanym SB) format zmienia się tak jak trzeba.
Fragles - 09-08-2010, 09:42
sebul00000, na zwykłym SB i SB by Matti powinno działać. Styl nie ma nic do rzeczy bo tylko to w nim masz:
A cała data jest tworzona w shoutbox_view.php za pomocą:
Kod: | $make_date = create_date($shoutbox_config['date_format'], $row['timestamp'], $board_config['board_timezone']); |
Więc bierze pod uwagę ustawienia ale czemu nie tworzy to nie wiem, może cache wyczyścić.
sebul00000 - 09-08-2010, 09:55
Fragles, no tak, może jakieś mody mają na to wpływ... bo cache czyściłem po kilka razy. Sam nie wiem, ale tutaj to działa, a tu już nie chce działać, a sb jest to samo... Dziwna sprawa.
Woytec - 14-08-2010, 09:43
-W polu ostatni post i tytuł ostatniego tematu może pojawić się ignorowany temat.
-Przy ignorowaniu użytkowników dodaje do read_history (może to celowe, poznając po śladzie w miejscu wiadomości ignorowanego użytkownika)
-Można dodać nieistniejące id do ignorowanych użytkowników/tematów
-Usunięcie użytkownika nie spowoduje usunięcie wpisów z tabeli ignorowania użytkowników: zarówno gdy kogoś ignoruje jak i jest ignorowany.
Jeżeli jest JR adminem to także nie usuwa z tabeli phpbb_jr_admin_users! Nie czyści też phpbb_birthday
-Synchronizacja dotycząca ignorowania tematów nie działa: linia 482, zmienna $board_config['ignore_topics'] zwraca 0 pomimo że w bazie jest 1! I najlepiej tez aby kod na ta synchronizację znajdował się poza if ( $topics_list ) w admin_resync_forum_stats.php.
-W konfiguracji download-u, Zamiast Dodatki:Dodaj powinno się to inaczej nazywać, aby odrazu było wiadomo o co chodzi
-Usunięcie kategorii w download nie usuwa z bazy komentarzy(konserwacja też ich nie uwzględnia), danych pól własnych oraz plików na serwerze(także usuwanie plików nie usunie ich z serwera, trzeba użyć konserwacji)!
-Usunięcie kategorii albumu nie usuwa plików(nie ma nawet synchronizacji!)
-Usunięcie postu/tematu nie usuwa danych z tabeli phpbb_posts_history
-Nie da się usuwać pojedynczych wersji historii postów
-Kiedy pojawi się komunikat zwinięte przez użytkownika ogłoszenie się rozwija na ten czas.
-Jak się ustawi "kategorie w osobnych tabelach" na "nie" to po przypisaniu forum (nie kategorii!) do kategorii "strona główna" to forum podczepia się do sekcji(nie wiem jak to nazwać bo tabelki to nie-funkcja wyłączona) z poprzedniej kategorii.
-Usunięcie forum nie usunie danych z np. "zablokuj pisanie użytkownikowi w dziale" albo "nie wyświetlaj pola profilu w"
-Nie usuwa read_history użytkownikom, którzy utracili dostęp do działów
-Odbuduj search indeksuje inaczej niż przy pisaniu wiadomości. W dodatku po usunięciu tematu w tabeli phpbb_search_wordlist zostają wpisy zawierające słowa z pola "temat" - zarówno z nazwy tematu jak i tematy postów.
-Przy usuwaniu pustego forum ale wybraniu gdzie ma przenieść posty pojawia się błąd.
-Zapis konfiguracji dodaje wiele wpisów do tabeli phpbb_config_saved (jak wiele razy zapisujemy) ale w panelu widoczna jest możliwość odtworzenia tylko z jednej daty
-Przy wybraniu id nie istniejącej grupy pojawia się komunikat "Żadna Grupa nie istnieje" zamiast "Taka grupa nie istnieje"
-kolor użytkownika działa tylko w tematach?
-Brak for blokuje dostęp do reszty funkcji
-Informacja o ustawieniu id w przeglądaniu PW pojawia się kiedy wszystko jest ustawione. Tak poza tym to to coś nie powinno być w standardzie.
-seeker.php: 2 kolumny z nazwą użytkownika gdy szukamy w nazwie użytkownika
-Gdy logujemy się do PA to wskaźnik klawiatury automatycznie przechodzi do pola 'login' co jest uciążliwe (a potrzebne to nie jest bo login jest wpisany)
-Gdy użytkownik wyłączy wysyłanie PW to ikonka jest nadal widoczna
-Idzie wyszukiwać w niezaakceptowanych postach
-Nie idzie sortować w archiwum ostrzeżeń (po wybraniu zaczyna sortować aktualne ostrzeżenia)
-page_tail.php - linia 36 - zmienna $bo nie ma entera (kod)
-check_files.php - linia 764 jest $sql_last zamiast $sql_polls
-linia 77 faq.php - wyświetla faq dla załączników mimo wybrania trybu bbcode
-Jak się wpisuje dopuszczalne tagi tematu to nie można po przecinku napisać spacji bo wtedy tag się tworzy ze spacją po [ np. [ inne] zamiast [inne]
-Gdy ustawia się ilość postów do automatycznego dołączania do grupy to to działa mimo odznaczenia pola wyboru "Automatyczne dodawanie użytkowników"
-XSS w dodatkowych polach:
Prefix:
Kod: | <script type="text/javascript"> |
Suffix:
Użytkownik wpisuje np.
Kod: | alert(document.cookie); |
Polaczek - 14-08-2010, 14:08
Woytec napisał/a: | -Jak się wpisuje dopuszczalne tagi tematu to nie można po przecinku napisać spacji bo wtedy tag się tworzy ze spacją po [ np. [ inne] zamiast [inne] |
To akurat nie błąd, bo napisane jest w P.A., żeby dodawać po przecinku, a nie przecinek i spacja.
exp1
edit:
- w ważnych tematach nie pokazuje się overlib pomimo włączenia
już nie exp1
Polaczek - 20-08-2010, 16:59
Posty oczekujące na akceptacje pokazują sie zawsze na liście nieprzeczytanych postów mimo, że są przeczytane. Trzeba specjalnie oznaczyć jako przeczytane
NineX - 20-08-2010, 17:57
http://www.przemo.org/php...g.php?folder[]=
Warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in /home/przemo/public_html/phpBB2/forum/privmsg.php on line 65
Może to nie błąd, ale przydało by się go ukryć. - Wprowadzone
Jest ich wiele więcej.
STRAZAK - 21-08-2010, 21:25
Jak da się wygaśnięcie posta za 90 dni to będzie pisać np. 11.19 a chyba 19 miesięcy roku nie mamy. Prawda?
|
|
|