To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5

Grimlock - 14-07-2006, 12:35

Pod odpaleniu http://adres_forum/scripts/update.php wywala mi taki komunikat: "Nie jesteś administratorem.", nie jestem pierowtnym adminem. Jak to obejsć :?: Wpisuję swoje ID tam gdzie trzeba i nie pomaga.

Any ideas :?:

Główny admin kiedyś tam przez kogoś tam został usunięty, podobno na specjalne życzenie.

Wyszperałem takie coś :

Cytat:
w /scripts/update.php
znajdz i wywal:

Kod:
if ( $userdata['user_level'] != ADMIN )
{
    message_die(GENERAL_ERROR, $lang['no_admin']);
}

to samo w /scripts/update_useragent.php
ale po aktualizacji wywal katalog scripts DLA WLASNEGO DOBRA

Ciekawe czy zadziała

UPDATE: Wszystko działa, zajmę się też poprawieniem kodowania ale to już w wolnym czasie.

Dziękuję wszystkim za pomoc i wskazówki :)

namasz - 15-07-2006, 01:10
Temat postu: Panel Admina
Mam problem...

Robiłem Aktualizację z 1.9 na 1.12.5 i nie mam dostępu do panelu admina...

Kiedyś próbowałem już aktualizować do innej wersji i było to samo...
Widać, że prawa administratora posiadam, ale nie mogę wejść do panelu admina, i jak klikam na wywołanie pliku LOGIN.PHP to też mam pustą stronę...

Pomóżcie ... Z góry dzięki...

namasz - 15-07-2006, 01:30

Ok... skasujcie te posty... znalazłem rozwiązanie z plikiem config.php... beton... sory...
Grimlock - 15-07-2006, 13:34

Czy podczas aktualizacji do 1.12.5 forum na którym może panować ruch - bezpieczniej wyłączyć forum :?:
Nie będzie to miało wpływu na aktualizację :?:

KNT - 15-07-2006, 13:42

Możliwe, że updater się nie włączy (patrz mój post wyżej).
Spróbuj, ale z zachowaniem wszelkiej ostrożności i paranoi :P

Grimlock - 15-07-2006, 13:54

Do tej pory kilka razy aktualizowałem 1.9.5 do 1.12.5 na własnym kompie z postawionym Apache, MySQL, phpMyAdmin. Albo na kontach testowych tymczasowych.

Dla bezpieczeństwa chyba wyłączę, nie chce mi się do 3:00 czekać ;)

UPDATED:

Niestety u mnie wyłączone forum nie chciało się zupdejtować. Ale po włączeniu poszło ok, były pewne zgrzyty ale teraz jest już ok. Byłem nawet psychicznie przygotowany na odtwarzanie z backupu. Ale odrobina zdrowego rozsądku i chwila zastanowienia pomogła rozwiązać problemy.

http://ebooki.linuxpl.com - już w wersji 1.12.5

:D

ivell - 20-07-2006, 22:07

Mam problem... zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją a mimo to:

Zniknął mi ShoutBox
Nie pokazują mi się grupy w dziale Grupy
Forum ma szerokość na maxa, mimo, że mam ustawione 800
Przy użytkownikach nie pojawia się w nawiasie tekst [Administrator] [Moderator] z kolorkami... mam tylko [] []... proszę o pilną pomoc... robiłem jak w instrukcji aktualizacji i nie miałem żadnych syntax errors przy update'cie.. pliki skopiowałem i zrobiłem jak trzeba... forum to: www.rivendell.sownet.pl ale chwilowo je wyłączyłem przez to...

ivell - 20-07-2006, 22:12

Zauwazyłem tez właśnie, że fourm się nawet nie wyłączyło chociaż powinno... PA źle mi się wyświetla konfiguracja...
pecador - 20-07-2006, 22:15

http://www.rivendell.sownet.pl/check_files.php - plików ci brakuje..
poza tym, uaktualniłeś styl?

ivell - 20-07-2006, 22:16

Robiłem checkfiles i mi mówi że jest ok... skopiowałem wszystkie... ale co się tyczy styli to faktycznie nie robilem jeszcze...
ivell - 20-07-2006, 22:17

ok... style pomogły chyba całkiem... sprawdzę jeszcze... dzięki @Leone
atomson - 20-07-2006, 23:20

używaj opcji edytuj...
Oyster - 24-07-2006, 14:36

Sorry za offtop, ale widzę że niektórzy jeszcze nie wiedzą do czego służy button "Edytuj" :?
wales - 29-07-2006, 16:19

przy aktualizacji z wersji 1.9 na nowa bylo wszystko ok do momentu az chcialem zaktualizowac baze danych. przy aktualizacji za pomoca phpmyadmin'a cos sie popsulo i pojawia sie cos takiego :
Cytat:
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not obtain ban information

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Nieznana kolumna 'ban_host' w where clause

SELECT * FROM phpbb_banlist WHERE ban_host != ''

Line : 75
File : sessions.php

nifi - 29-07-2006, 17:19

Cytat:
Error in obtaining userdata

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'user_login_tries' in 'field list'

SELECT user_id, username, user_password, user_active, user_level, user_login_tries, user_last_login_try FROM phpbb_users WHERE username = 'nifi'

Line : 65
File : login.php

Cytat:
Fatal error: Call to undefined function: microtime_float() in /home/squall/public_html/forum/includes/page_tail.php on line 49

Cytat:
Warning: main(./../language/lang_polish/lang_profile.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/squall/public_html/forum/admin/pagestart.php on line 88
Warning: main(): Failed opening './../language/lang_polish/lang_profile.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/squall/public_html/forum/admin/pagestart.php on line 88
Warning: main(./../language/lang_polish/lang_modcp.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/squall/public_html/forum/admin/pagestart.php on line 89
Warning: main(): Failed opening './../language/lang_polish/lang_modcp.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/squall/public_html/forum/admin/pagestart.php on line 89
Warning: main(./../pafiledb/includes/functions.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/squall/public_html/forum/admin/index.php on line 57
Warning: main(): Failed opening './../pafiledb/includes/functions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/squall/public_html/forum/admin/index.php on line 57
Fatal error: Call to undefined function: pafiledb_config() in /home/squall/public_html/forum/admin/index.php on line 58

Mam te trzy błędu zaraz po instalacji Przema na starym php, doradzcie co robic.