F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer
koziolek - 23-02-2008, 19:43
Vullin napisał/a: | PS. Pewnie pomyślicie, że przecież mógłbym pokopiowac posty z forum na starym serwerze, ale niestety zawartośc starego forum została usunięta. Teraz jedyne co mam to kopia. | no to jeżeli masz źle wykonaną kopię i nie mozesz zrobić nowej to będzie raczej ciężko, musisz chyba użyć jakiś konwerterów żeby sobie na dobre kodowanie przekonwertować
pecador - 23-02-2008, 20:51
Vullin, to jeden z błędów związanych z kodowaniem. czasem skrypt zamienia polskie litery na 'dziwne' znaczki, czasem na ?, a czasem ucina tekst w miejscu gdzie pojawia się polska litera.
warto spróbować wgrać bazę przez dbloadera. albo pobawić się ustawieniami kodowania podczas importu bazy w phpmyadminie.
a jeśli uzyskasz krzaczki, to warto zajrzeć do działu z modyfikacjami, znajdują się tam dwie modyfikacje, które mogą okazać się pomocne.
Sou - 24-02-2008, 16:34
Hej!
Probuje poprawnie przeniesc forum ale cos mi nie wychodzi. Chodzi o baze danych.
Juz ja jakos wczytalem ale mozliwe ze zle bo kodowanie jest jakies rypniete;] Porem postepujac zgodnie z FAQ chcialem dane uploadnac do nowej bazy i cos nie wychodzi:
Cytat: | Błąd
zapytanie SQL:
--
-- Baza danych: `trent_karton`
--
CREATE DATABASE `trent_karton` DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci;
MySQL zwrócił komunikat:
#1044 - Access denied for user 'airpolsldbadm'@'localhost' to database 'trent_karton' |
A moze w ogole nie musze bawic sie baza? Moj problem opisalem tu: http://www.przemo.org/php...=17648,start,45
W sumie duzo by mi dalo jakbym sie dowiedzial jak maja wygladac dane w "Zmienne i ustawienia serwera" i od czego zaleza one ( jedne sie ustawia w phpmy admin a globalnych sie zmienic nie da:/ ).
Z gory dzieki za pomoc!
Maszyna - 01-03-2008, 20:21
Witam
Zrobiłem kopię zapasową bazy z PA. Podczas wczytywania bazy danych przez DumpLoadera na nowym serwerze wyskakuje mi błąd:
Kod: | 1170: BLOB/TEXT column 'license_text' used in key specification without a key length
CREATE TABLE phpbb_pa_license(
license_id int(10) NOT NULL auto_increment,
license_name text,
license_text text,
PRIMARY KEY (license_id),
KEY license_text (license_text)
) |
Oczywiście nie wrzuca tej tabeli i wszystkich następnych. Co mogę z tym zrobić?
breaker - 03-03-2008, 21:04
witam, na poczatku nie mialem polskich znakow potem jakos je przywrocilem ale teraz gdy wchodze na swoje forum (mam na webd) to i klikam zaloguj to przenosi mnie do forum na cba.pl (ktore zreszta ktos haknol cba ma jakie problemy) jak mozna to rozwiazac?
kevvin! - 04-03-2008, 14:49
breaker, musisz przez dbloader (www.adreswww.webd.pl/dbloader/dbloader.php) ustawić Nazwe domeny, cookie, i tam pozostałe. Poszukaj na Forum dot. właśnie ustawienia w dbloaderze, jest gdzieś fajnie opisane co i jak.
maminowiec - 04-03-2008, 16:42
Kod: | Could not insert data into groups table
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_groups (group_name, group_description, group_single_user, group_moderator) VALUES ('', 'Personal User', 1, 0)
Line : 903
File : usercp_register.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/ |
czytalem juz jakiś poradnik na tym forum i nie pomogło wiec może jest jakieś zapytanie co naprawie ten błąd wyskakuje on przy rejestracji
ps i dlaczego nie nalicza mi prawidłowej ilości urzytkowników co mam z tym zrobic bo jak usune go to jest Ok ale znowu nastepnego zarejestrowaego usera nie widzi i go nie wiświtla co zrobić
pioreq - 06-03-2008, 16:07
Hey.. to mam wklejić w pole jako reklama ?
yo - 08-03-2008, 00:27
Próbuje zalogować się po przenosinach na konto admina i:
Cytat: |
W systemie nie istnieje użytkownik: yo
Kliknij Tutaj aby spróbować ponownie
Kliknij Tutaj aby powrócić do Strony Głównej |
O co kaman ?
Tavaro - 08-03-2008, 00:35
Sprawdź adres domeny. Użyj dbloadera, bo do PA tymczasowo się nie dorwiesz.
yo - 08-03-2008, 00:57
Adres domeny w dbloaderze jest poprawny
Zatem co robić?
sailus - 28-03-2008, 14:06
a mi wyskakuje
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
co mam zrobic
lord.nitos - 28-03-2008, 14:12
A dane do bazy w config.php dobre są?
sailus - 28-03-2008, 14:25
Powiem ci tak zrobiłem wszystko ok nawet z mojej domeny mi startuje. zacinam sie na momencie gdy robie pkt
Pamietaj o ustawieniu pliku config.php. Możesz użyć do tego celu DumpLoadera (http://ADRESFORUM/dbloader/dbloader.php)
10. Wchodzisz na stronę http://TWOJEFORUM/check_files.php i poprawiasz wszystkie CHMODy , które są na czerwono.
11. Edytujesz zrzut bazy danych, szukasz w danych tablei phpbb_config adresu starego serwera i zmieniasz na nowy adres lub wykonaj zapytania:
i teraz wpisuje nową sciezke do nowo utworzonej bazy danych tzn hasło sciazka itd i wtedy jak odswiezam to jest dupa ten komunikat i nic ;/
lord.nitos - 28-03-2008, 14:27
A jaki hosting? Jeżeli boo.pl to w Host wpisz sql.boo.pl zamiast localhost
|
|
|