To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5

kamuii - 03-05-2006, 10:55

No dobrze ale z tego co mowisz... powinny nie dochodziz na te 2 maie a one nikomu nie dochadza ale poszukam skoro twierdzisz ze rozwiazanie znajduje sie na forum :)
Gracek - 03-05-2006, 12:04

masz ustawione smtp czy mail przez forum?
skabszo - 12-05-2006, 18:08

hmm robilem aktualizacje i lipa :
Kod:
phpBB by Przemo : Critical Error

Error creating new session

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'session_admin' in 'field list'

INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('3c4a0b37cf3e2ae42323dca3c3871dc4', -1, 1147452475, 1147452475, '52a08263', -7, 0, 0)

Line : 443
File : sessions.php

a zrobiłem wszystko tak jak tu pisalo :|

Crack - 12-05-2006, 19:24

Najpierw nalezy zaktualizować bazę danych, a dopiero później pliki forum.
Lobezzz - 14-05-2006, 11:53

Aktualizacja z oryginalnego phpBB
-Wylogowywuje mi userow
-Nie moge przeprowadzic update_useragent.php poniewaz:
Cytat:

Błąd Ogólny

Nie jesteś administratorem.

a jednak nim jestem.

-Nie działaja preferencje - niby zatwierdza zmiany i wszystko jest ok, ale po odswiezeniu strony dalej preferencje sa takie jak byly przed zmianami.

GreenGo - 15-05-2006, 15:00

A jak zaktualizować forum z 1.8 (poprawka 9) do 1.12.5 ? Próbuje wykontać aktualizacje bazy poprzez ten uniwersalny skrypt ale nic się nie dzieje :(
chelloPL - 15-05-2006, 23:30

GreenGo, co to znaczy nic?
Jeśli nic się nie dzieje, to z pewnością nie uruchomiłeś skryptu do aktualizacji.
Ponadto może warto zapoznać się z:
Zasady ogólne

Takie posty (bez jakiejkolwiek konkretnej treści) zazwyczaj nie są analizowane.

ROGU - 18-05-2006, 20:26

Czy jest taka opcja w wersji 1.12.5 ze wszyscy użytkownicy będą musieli zaktualizować swoje dane...

tzn. chodzi mi o to ze spotykam się na różnych forach ze po jakimś czasie np. po roku Admin odpala opcje gdzie np. jak ja wejdę na forum pokazuje się... "Sprawdź i popraw dane znajdujące się w profilu w celu uniknięcia błędów" i ja poprawiam ew. zostawiam stare i na email przychodzi jak by drugi klucz aktywacyjny.... nie wiem jak to opisać ale mam nadzieję ze choć troszkę mnie rozumiecie.... Mam kilku gości na forum z nieprawidłowymi emailami i chciał bym żeby to poprawili....

pichus - 20-05-2006, 18:50

Ja mam takie pytania...

1. Otóż gdzie mogę znaleźć zmienienie stylu "czcionki"?

W wersji 1.9 takie coś było, było 3 style i można je było sobie WYBRAĆ, więc prosze mi nie pisać żebym się w css'ach bawił.

2. Gdzie mogę zmienić kolor dla Administratora, Junior Administratora, Moderatora? Chodzi mi o tą legende na głównej, wiem że można zmieniać kolorki i dodawać nowe oznaczenia.

Dziękuje.

WombaT - 20-05-2006, 18:57

pichus napisał/a:
2. Gdzie mogę zmienić kolor dla Administratora, Junior Administratora, Moderatora? Chodzi mi o tą legende na głównej, wiem że można zmieniać kolorki i dodawać nowe oznaczenia.

PA>Style>edycja danych stylu>wybierasz styl> i masz kolor admina juniora i moda.

pichus - 20-05-2006, 19:07

WombaT napisał/a:
pichus napisał/a:

PA>Style>edycja danych stylu>wybierasz styl> i masz kolor admina juniora i moda.

Dzięki ;)

Czekam aż ktoś mi odpowie na 1 pytanie... I mam kolejne :D

Gdzie się ustawia kto ma być Junior Adminem?

pietrex - 20-05-2006, 19:08

pichus napisał/a:
1. Otóż gdzie mogę znaleźć zmienienie stylu "czcionki"?

W wersji 1.9 takie coś było, było 3 style i można je było sobie WYBRAĆ, więc prosze mi nie pisać żebym się w css'ach bawił.

Stylu? Chyba kroju, albo po prostu czcionki... i niestety, musisz się pobawić w .css, bo nie ma już tej opcji w PA. :]

pichus napisał/a:
Gdzie się ustawia kto ma być Junior Adminem?

Ciut nie do tematu pytania masz... PA>Użytkownicy>ikonka JR

pichus - 20-05-2006, 19:17

pietrex napisał/a:
Ciut nie do tematu pytania masz...

A no tak, może i racja.

Dzięki za pomoc, więcej pytań niemam, więc gdybym jakieś miał założe już w odpowiednim dziale nowy temat, bądź poszukam (jeżeli ktoś takie pytanie zada wcześniej niż ja).

colir - 26-05-2006, 20:23

Tak sobie pomyśłałem, ze przydał by się może taki mały instalator, który by rozpakowywał skrypt do danego katalogu i zrobilem coś takiego. Instalator waży 1.42 Mb co umożliwia zmieszczenie skryptu na dyskietkę.
Co wy na to?

http://6600.pl/colir/setup.exe

Paszczak000 - 26-05-2006, 21:25

a po co to komu?
samorozpakowywujące archwium winrara czy tam winzipa nie problem zrobić.... tyle, że serwery tego nie trawią :]