Hosting - [opinie] webd.pl
kermit - 03-05-2005, 23:43
Przemo napisał/a: | Z take.pl odszedlem z dwoch powodow - admin nie zgadzal sie abym zamieszczal na swojej stronie reklamy jakie mie sie podobają a po drugie na take.pl ten serwis chodził średnio, co pewnie zauważyliście. |
Spoko to teraz wszystko kumam,
ps.
blum napisał/a: | To przesrane miales |
czyli wszystko przeczytałeś?? prawdziwy Admin
InterSix - 06-05-2005, 20:02
Przemo napisał/a: | Kod: |
Polityka bezpieczensta oczywiscie przewidywala kopie zapasowe kont klienckich jednak ze wzgledu na to iz znajdowaly sie tu konta nowych klientow nie wszystkie udalo nam sie odzyskac. |
|
Czyli nowy to taki co np od początku lutego jest... Nie było czasu na backup przez 3 miesiące...
Przemo napisał/a: | Okazalo sie ze w kopii bazy danych wszystkie polskie znaki zostaly zamienione na ? Co dalej wiecie - musialem recznie zamieniac wszystkie np. mog? na mogę itp. W zwiazku z tym efekt jest jaki jest, w dodatku niektore wyrazy zmienily znaczenie. Nie byla to wina webd.pl domyslne kodowanie bazy webd.pl jest prawidłowe. |
Szkoda tylko że kodowanie zmienili sobie z dnia na dzień i na calym forym mialem ? zamiast polskich znaków i tego się już nie dalo odkrecic- zostalo stukanie edit w kazdym poscie.
Z ostatnich ciekawostek:
"Fatal error: Cannot redeclare class template in public_html/forum/includes/template.php on line 0"
przy braku lini zero i oryginalnym niemodyfikowanym pliku....
okazało sie ze został zmieniony został zmieniony mechanizm cacheujący... musiałem wygooglacsobie pomoc
Kod: | mnie na serwerze admin zmienial wersje php na 4.3.11 i przy okazji
mechanizm cacheujacy php z turck mmcache na eaccelerator
zmiana byla konieczna poniewaz turck nie dziala z nowa wersja php
jak sie okazuje eaccelerator ma buga ktory prawdopodobnie bedzie poprawiony w jego kolejnej wersji
rozwiazanie jest nastepujace:
jesli masz plik .htaccess a jesli nie masz to go stwórz i dopisz w nim nastepujaca linie:
Kod:
php_flag eaccelerator.enable 0
to blokuje akceleratora i w zwiazku z tym nie ma wyzej wymienionego bledu.
to rozwiazanie tymczasowe az do ukazania sie kolejnej wersji eacceleratora |
równiez z dnia na dzien bez informacji na ten temat.
Co do szybkosci nie mam zastrzeżen do WEBD i postaram sie wytrzymac tam do konca marca 2006.
Piszę z własnego doswiadczenia z Webd i tego się będę trzymał.
Anonymous - 09-05-2005, 19:07
A ja mam konto na webd.pl (www.gim5pozn.webd.pl) i jestem z niego strasznie zadowolony.
Dobry hosting za bardzo małe pieniądze...
Maras - 04-06-2005, 09:27
No fakt pieniąszki niewielkie, lecz ost. awaria, padł serwer, padły backupy spowodowały, że straciłem baze danych mojego forum oraz wszystkie pliki jakie na nim miałem. Dostałem za to 2 czy 3 miesiące za darmo hostingu, lecz czy takie coś miało prawo się zdarzyć?? Zapewne nie... Wcześniej używałem fr.pl o wiele szybszy serwer, droższy i lepszy od webd.pl. Webd.pl oceniam na 5/10
Anonymous - 05-06-2005, 20:49
ta awaria wcale nie byla ostatnio lecz pod koniec kwietnia... Od tamej pory wszystko znowu chodzi poprawnie a system zabezpieczen zostal zwiekszony.
gasnica - 05-06-2005, 23:28
Potwierdzam słowa admina WEBD
Serwer chodzi teraz naprawde nieźle i nie ma narazie czego się czepiać
Fakt pozmieniało polskie znaczki
mdz000 - 24-06-2005, 20:37
Jesli chodzi o tą "akcję" webd.pl to wszystkim będę mówił i pisał ten twój cytat (kod )
Może to Was zainteresuje. http://webd.pl/pomoc.php?...b66c2bc4fa70#03
maxis - 24-06-2005, 21:50
Mam forum na webd.pl i serwer jest OK. Admin na moje pytania odpowiada tego samego dnia... nie było większej awarii od tej z kwietnia... Serwer oceniam na 7/10
RadoGol - 25-06-2005, 21:35
Też miałem tam konto i nie miałem z nim większych problemów więc polecam webd.pl.
Moja ocena: 6/10
Przemo - 04-07-2005, 15:53
Teraz mam forum na webd.pl juz około dwa miesiące i z ręką na sercu, uważam, że jest to rewelacyjny hosting. Nie było żadnych problemów, działa błyskawicznie pomimo bardzo dużego obciążenia jakie generuje mój serwis. Na wszystkie moje pytania/wątpliwości reagują błyskawicznie poprzez formularz dla klientów, wyjaśniaja nawet jak posługiwac się cpanelem jak czegoś nie rozumiem. Raz sie zdarzyło, że admin zareagował o 12 w nocy gdy mu wysłałem sms'a !!! Jeżeli będzie tak dalej to webd.pl może śmiało konkurowac z home.pl przy czym jest kilka razy tańszy !
MuzioreQ - 12-07-2005, 21:34
Ja właśnie przeszedłem z superhost.pl i juz na samym początku przy wgrywaniu plików byłem mile zaskoczony, nic mi nie rozłanczało, wszystko sie wgrało poprawnie i naprawde szybko. Forum od samego wgrania chodzi szybko i nawet z kodowaniem nie miałem problemów bo technicy mi pomogli przy pierwszej bazie a drugą już zrobiłem sam. Naprawde jak na pierwszy kontakt to moge polecić, mam nadzieje ze to się nie zmieni i będzie tak samo albo lepiej jeżeli może byc jeszcze lepiej .
BluzG - 13-07-2005, 16:54
Przemo, na wstępie chciałem Ci bardzo serdecznie podziękować Za co? Za tą opinie o webd.pl dzięki której przeszedłem tam I? Jestem badzo pozytywnie zaskoczony- miałem problemy z podpięciem domeny- odpowiedź dostałem po 10 minutach, forum chodzi szybko, na ftp uploadowałem pliki z prędkością ponad 100 kB/s no po prostu cód miód i orzeszki Kto nie wie ten niech spróbuje, szkoda tylko, że nie mają okresu testowego- ludzie zobaczyli by jaki to genialny serwer i kupowaliby
daroo - 13-07-2005, 20:13
Przeniosłem sobie tam dzisiaj forum i wszystko narazie chodzi, myśle, że będzie dobrze tylko przy wysyłaniu plików często zrywało sie połączenie...po 10 minutach dostałem odpowiedz jak sie o coś zapytałem
patrick - 14-07-2005, 00:04
daroo napisał/a: | tylko przy wysyłaniu plików często zrywało sie połączenie |
watpie ze to wina servera, takie przerywania ostanio obserwowalem i wyszlo ze program Total Comander ma problem powyslaniu jednego pliku zlapac portu. Duzo userow twierdzi ze sa to winy serverow ale to nie prawda w wiekszosci to bledne skonfigurowanie sieci badz oprogramowanie. Ja polecam program do ftp: FlashFXP jest nie zawodny.
shqvarny - 14-07-2005, 09:37
niezawodny :]
chociaż nie zawsze, ale to już ew. wina firewalli czy winzgrozy. z pewnością jednak lepszy niż Total Commander.
|
|
|