To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Archiwum - smieci z regulaminu by matrix

PwQt - 03-05-2007, 18:12

SAD, a masz dostęp do phpmyadmin??

Jak tak to tam umieść to zapytanie

SAD - 03-05-2007, 19:35

PwQt, mam

[ Dodano: 03-05-2007, 20:37 ]
ale to zrobiłem juz i działa tylko teraz z modem niewiem innym coś bo nie działa mi jak mam to i daje żeby dodał niby działa jest oki ale jak chce załączyć i wpisze wszystko naciskam wyślij to jest dalej puste rejstruje uswera i nie dostaje pm
Kod:
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('enable_pm_on_register','0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('enable_pm_bbcode','1');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('register_pm_subject','');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('register_pm_text','');

z tym też poradziłem sobie
Kod:
INSERT INTO phpbb_svdconfig
svd brakowało z mojej bazy

zasit - 05-05-2007, 22:55

A gdzie mozna zmienic tresc regulaminu ktory jest widoczny przy rejestracji?
Mam zainstalowany moda Regulamin by Matrix i chcialbym zeby ten sam regulamin byl widoczny na pocztku rejestracji

Ebi - 06-05-2007, 17:45
Temat postu: Re: Regulamin by Matrix 2.0
A mógłby mi ktoś przesłać gotowe pliki do stylu Tesko bo sam nie zainstaluje :oops: :oops:
They2 - 24-05-2007, 10:26

Ebi, naucz sie sam grzebac w pliku wedlug instrukcji... bez instrukcji narzekasz sie ze chcesz gotowa. Nikt Ci nie dadza.

zasit, w langach jest tresc rejestracji.

Meon - 25-05-2007, 21:40

Qrde nie mogę sobie z tym poradzić. Macie wszystkie pliki do przerobienia. Proszę pomóżcie mi.

http://www.chomikuj.pl/meon/regulamin.rar

Tutaj wszystko co potrzebne.

jax131 - 26-05-2007, 11:55

Mi przy zapytaniu SQL wywala błąd:
Kod:
Server: localhost
Error

SQL query:

INSERT INTO phpbb_config( config_name, config_value )
VALUES (
'regulamin', ''
);

MySQL said: Documentation
#1062 - Duplicate entry 'regulamin' for key 1

They2 - 27-05-2007, 01:35

jax131, Ci nie chciało czytać co pisze niżej ?
jax131 napisał/a:
#1062 - Duplicate entry 'regulamin' for key 1

wez slownik angielskiego.

dodales zapytania sql regulaminu drugi raz.

Meon, nie poradzisz sie z instrukcją ? to zapomnij :?

Meon - 28-05-2007, 11:03

Więc wnioskując jax131, masz wszystko dobrze w SQL ;)
Randall - 05-12-2007, 00:43

Poradziłem sobie....Proszę o kasacje postu.
Majesty - 21-12-2007, 16:54

Prosze zmodfikujcie mi mój overllay
Calineczka - 31-12-2007, 03:00

Witam wszystkich.
Panie i Panowie, długo walczyłem zanim zdecydowałem się zapytać...
Po pierwsze najpierw miałem problemy juz tu opisywane, w PA miałem możliwość dopisania regulaminu ale się on nie zapisywał, okazało się że moje tabele w SQL Adminie maja inny prefix a ten podany w instalacji jest oryginalny, tak więc np. moje zapytanie musiało wyglądać tak:

Kod:

]INSERT INTO phpbb_3config (config_name, config_value) VALUES ('regulamin', '');
INSERT INTO phpbb_3config (config_name, config_value) VALUES ('regulamin_enable', '0');

teraz mam problem innej natury...otóż pod ikonką regulamin nad forum pokazuje mi się ta treść, którą dopisuję w PA, natomiast w procesie rejestracji jest oryginalna treść, niezmieniona...taka jaka ma zaimplementowany mod by Przemo.

Mój regulamin:
regulamin napisany przeze mnie

Regulamin widoczny w czasie rejestracji:
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi...

p.s. dokopałem się...dzięki They2 za sugestię, treść jest w pliku lang_profile.php

siekierzynski - 12-04-2008, 18:13

chce, żeby podczas rejestracji był widoczny regulamin, który napiszę. przerobiłem w pliku includes/usercp_register.php coś takiego:

Kod:
'AGREEMENT' => $lang['Reg_agreement'],

na:
Kod:
'AGREEMENT' => ( $board_config['regulamin_enable'] ) ? $board_config['regulamin'] : $lang['Reg_agreement'],

Ale nie działa. jak zrobić, żeby $board_config[] działało? Jaki plik zincludować?

dario - 14-08-2008, 10:17

Dzieki panowie wszystko dziala , a jak zrobicz zeby napis Regulamin byl na czerwono?.
They2 - 14-08-2008, 10:23

dario, polecam lekture html

Kod:
<font color="red"> link </font>