F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Jak zainstalowac forum
omega - 02-01-2004, 11:49
Tez tak maialem na krasnalu. Wez usun wszystkie tymczasowe pliki i cookies i powinno cie dospuscic do instalacji
kroll2 - 07-01-2004, 15:26
Ja wgrywa przema na konto na free.komrel.net i jak już wgram pliki na serwa i wp[isuj? adres to pojawia mi się
" 500 Internal Server Error
The server was unable to complete your request
Serwer nie mógł pomyślnie zakończy? operacji "
Co? źle wgrałem czy znowu Komrelowi się co? pierodli ??
marcilius - 17-01-2004, 11:12
kroll2 napisał/a: | Ja wgrywa przema na konto na free.komrel.net i jak już wgram pliki na serwa i wp[isuj? adres to pojawia mi się
" 500 Internal Server Error
The server was unable to complete your request
Serwer nie mógł pomyślnie zakończy? operacji "
Co? źle wgrałem czy znowu Komrelowi się co? pierodli ?? |
To jest raczej wina serwera niż forum czy też twoja, proponuje zmienić dostawce ....
Coogar - 21-01-2004, 03:24 Temat postu: witam jesli chodzi o forum phpbb jestem laikiem nigdy nie mialem takiego poniewaz korzystalismy z wlasnego ale pod prosbami ludzi zmieniamy no i zaczal sie dym. postanowilismy przy okazji zmianie serwa dac nowe forum ktore zacznie prace od poczatku bez zandych starych wiadomosci itd . mialem czysta baze na serwerze zainstalowalem phpbb wer2.0.6 potem zmienilem nazwe katalogu install na inst, i skopiowalem plik config.php potem zgodnie z instrukcja przema zalogowalem sie jako admin na serwer i po wgraniu pliku update to17 odpalilem go pojawilo sie okno. z prosba o trzymanie kolejnosci i wpierw zmianie baz a potem dopiero plikow tak tez zrobilem tylko ze podczas updatowania bazz wylecialo "pare" bledow tu lin do zapisu czy ktos moglby mi udostepnic czysta baze po wgraniu update'a??? albo pomoc cos z tym zrobic bo dzis po 7 godzinach mam dosc
Coogar - 22-01-2004, 00:51 Temat postu: . juz mi sie udalo okazalo sie zeta baqza ktora mielm z phpbb nie byla taka czysta jak miala byc tu uklon w strone dwoch boardowcow Hemar & Rew2 dzieki bardzo.
marcilius - 22-01-2004, 08:52 Temat postu: Re: .
Coogar napisał/a: | juz mi sie udalo okazalo sie zeta baqza ktora mielm z phpbb nie byla taka czysta jak miala byc tu uklon w strone dwoch boardowcow Hemar & Rew2 dzieki bardzo. |
Jak mi?o że chociaż ty doceniasz nas czas poświęcony na to forum oraz pomoc wszystkim zagubionym owieczkom
rew2 - 22-01-2004, 13:50
tak takie uwidocznienie nicka jest milym gestem
Duriel - 25-01-2004, 11:55
Witam, mam pewnien problem z phpBB2. Wszystko żadnie zainstalowałem (baze mysql mam na www.freesql.org), sciągnołem ten plik config.php na koniec install i zarzuciłem do katalogu na serwerze ../phpBB2/, wystukuje www.moje.pl/phpBB2/ i wyskakuje mi tylko takie co?
"message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?"
dariusz - 03-02-2004, 18:49
1 pytanie dlaczego jak zainstalowałem forum na dysku a puzniej chce sie zalogowac to kupa pisze ze podaćem nie prawidłowe dane a ja jestem pewny ze podalem dobre prubowalem jusz z 5 razy i zawsze to samo prosze o pomoc
2 pytanie jak sie wrzuca na server baze danych??
rew2 - 04-02-2004, 19:52
ad1) wyslij sobie haslo jak nie pomoże sprawdz w bazie czy ciastka sa dobrze ustawione
ad2) do tego uzyj phpmyadmin-a a jezeli masz duza baze danych uzyj bigdumper.php
(wszystkie opisy sa w info.html)
marcilius - 05-02-2004, 01:50
Duriel napisał/a: | Witam, mam pewnien problem z phpBB2. Wszystko żadnie zainstalowałem (baze mysql mam na www.freesql.org), sciągnołem ten plik config.php na koniec install i zarzuciłem do katalogu na serwerze ../phpBB2/, wystukuje www.moje.pl/phpBB2/ i wyskakuje mi tylko takie co?
"message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?" |
Nie wiem czy wiesz ale baza freesql.org ma ograniczenia w zapytaniach bodajrze do 300 więc długo nie nacieszysz się jej działaniem.
imigas - 05-02-2004, 17:31
marcilius napisał/a: | Nie wiem czy wiesz ale baza freesql.org ma ograniczenia w zapytaniach bodajrze do 300 więc długo nie nacieszysz się jej działaniem. |
a co to znaczy "zapytania"???
lukaszbajer - 05-02-2004, 17:55
plis pomozcie mi. mialem konsto na piwko.pl ale dowiedzialem sie ze tam nie ma msql no to wzialem z www.freesql.org ale tez nie pomoglo. nie dziala. wgralem wiec forum na lycosie. i kiedy wlaczam instalacje pojawia mi sie cos takiego :
'ar([_-][a-z]+)?', 'bulgarian' => 'bg', 'catalan' => 'ca', 'czech' => 'cs', 'danish' => 'da', 'german' => 'de([_-][a-z]+)?', 'english' => 'en([_-][a-z]+)?', 'estonian' => 'et', 'finnish' => 'fi', 'french' => 'fr([_-][a-z]+)?', 'greek' => 'el', 'spanish_argentina' => 'es[_-]ar', 'spanish' => 'es([_-][a-z]+)?', 'gaelic' => 'gd', 'galego' => 'gl', 'gujarati' => 'gu', 'hebrew' => 'he', 'hindi' => 'hi', 'croatian' => 'hr', 'hungarian' i tak na calej stronie.
co mam zrobic? nie mam kasy na platny serwer:( plis pomozcie
opor - 05-02-2004, 23:21
To znowu ja
Przy przenoszeniu bazy (nie spakowana = 60 mega) bigdumperem...wszystko sie przenosi poza postami.
Sa fora, userzy...wszystko jest tylko tematow nie ma.
Jak to naprawic?
opor - 06-02-2004, 00:49
hmm...
a teraz wywala :
SQL Error : 1054 Unknown column 'a.auth_globalannounce' in 'field list'
SELECT a.forum_id, a.auth_view, a.auth_read, a.auth_post, a.auth_reply, a.auth_edit, a.auth_delete, a.auth_sticky, a.auth_announce, a.auth_globalannounce, a.auth_vote, a.auth_pollcreate, a.auth_attachments, a.auth_download FROM forum_forums a
Line : 141
File : /includes/auth.php
|
|
|