F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przy INSTALOWANIU forum wyskakuje lista z plikami!
Jony - 15-09-2005, 17:29
Ja to chyba już całkeim ułomny jestem:
Kod: | Nie mozesz zainstalowac forum, poniewaz niektore pliki maja zla zawartosc (sa uszkodzone). Jezeli nie edytowales zadnych plikow, oznacza to, ze wystapily problemy z ich uploadem na serwer. Sprobuj ponownie wgrac pliki, ktore sa wyswietlone ponizej
Szczegoly:
install.php - Zla zawartosc pliku ! Suma kontrolna: [ 213335f61580b02117b879b4a9af09a4 ]
Jezeli zmieniales zawartosc plikow celowo, kliknij TUTAJ zeby zainstalowac forum. Ale TYLKO w tym przypadku! Jezeli sciagnales oryginalny pakiet ze strony http://przemo.org/phpBB2 i nie zmieniales zadnych plikow, wgraj je ponownie na serwer. W innym przypadku forum nie bedzie pracowalo prawidlowo! Template->make_filename(): Error - template file not found: install.tpl |
Mam oryginalny plik index.php z pakietu i chcę zainstalować na czysty serwer. Mam chmody na 777 dla całego folderu z forum. Powiedzcie, że jestem ułomny i pouczcie mnie... Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Sylwia - 15-09-2005, 17:34
Wgraj je jeszcze raz w trybie binarnym/pasywnym na serwer.
Jony - 15-09-2005, 18:33
Próbowałem wgrać jeszcze raz, zmieniłem plik install.php jak jest w pierwszym poście, oraz w oryginalnej wersji. Nic to nie dało.
Wgrałem plik ze spakowanego pakietu i wyskoczyło mi teraz tylko to:
Kod: | Template->make_filename(): Error - template file not found: install.tpl |
daroo - 15-09-2005, 19:01
masz plik install.tpl w stylu?
Jony - 15-09-2005, 19:02
Tak.
Hlopcyk - 15-09-2005, 19:09
Widocznie nie masz tego pliku jak pisze że nie ma...Wgraj go jeszcze raz...
tempplates/{TWÓJ_STYL}/install.tpl
Jony - 15-09-2005, 19:12
Wgrywałem z pakietu rozpakowanego i spakowanego i dalej to samo.
Hlopcyk - 15-09-2005, 19:14
Ściągnij jeszcze raz i wgraj ponownie...
Jony - 15-09-2005, 19:17
Spróbuję wgrać pliki jeszcze raz. Ostatnio nie wyłączyłem opcji "zmień wszystkie litery na małe"(czy jakoś tak)i teraz spróbuję z odznaczeniem tego.
daroo - 15-09-2005, 19:18
Nie ma zmieniać liter na małe podczas wysyłania, sprawdz jak nazywa się katalog ze stylem czy !?Powinno być subSilver!
Jony - 15-09-2005, 19:20
Właśnie dlatego odznaczyłem tą opcję
Mrockt - 17-09-2005, 19:10
Co tu: Server Bazy Danych / DSN: wpisac jak wybieram baze My SQL 3.x bo potem pojawia sie :phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
emtick - 26-12-2005, 19:35
Kod: | Nie możesz zainstalowac forum, poniewaz niektore pliki maja zla zawartosc (sa uszkodzone). Jezeli nie edytowales zadnych plikow, oznacza to, ze wystapily problemy z ich uploadem na serwer. Sprobuj ponownie wgrac pliki, ktore sa wyswietlone ponizej
Szczegoly:
includes/emailer.php - Zla zawartosc pliku ! Suma kontrolna: [ 01fefa5d22962bc294b3cf8e662edcc1 ]
includes/functions.php - Zla zawartosc pliku ! Suma kontrolna: [ 3492b2bb9fd71a0383892f6a37fad819 ]
Jezeli zmieniales zawartosc plikow celowo, kliknij TUTAJ zeby zainstalowac forum. Ale TYLKO w tym przypadku! Jezeli sciagnales oryginalny pakiet ze strony http://przemo.org/phpBB2 i nie zmieniales zadnych plikow, wgraj je ponownie na serwer. W innym przypadku forum nie bedzie pracowalo prawidlowo!
|
Ów komunikat wcale nie przeszkadza mi w instalacji forum, jednak po późniejszym wejściu na nie nie mam dostępu do panelu administracyjnego, nie da się przeglądać tematów, najogólniej rzecz ujmując nie da się korzystać z forum.
Przeczytałem poprzednie posty w tym temacie, dostosowałem się do instrukcji podanych wcześniej, przeczytałem też ogromną część forum na którym mógłbym znaleźć propozycję rozwiązania problemu, ale nie znalazłem informacji które wyeliminowałyby kłopot.
Proszę o pomoc.
irekk - 26-12-2005, 21:07
emtick, http://despocizpuszczy.or...check_files.php popraw, to tak na poczatek i wgraj ponownie (w trybiebinarnym) te 3 pliki
emtick - 27-12-2005, 13:38
qbs, próbowałem wgrać te pliki ( w trybie binarnym), powiodło się tylko z jednym, wciąż nie funkcjonują poprawnie:
Kod: | includes/emailer.php
includes/functions.php |
Odnośnie plików >>nie do zapisu<< powiem szczeże, że nie mam pojęcia w jaki sposób mogę to naprawić.
Kod: | Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy... |
Nie wiem o co tutaj chodzi.
|
|
|